iMovie voor Mac: Media van uw Mac importeren

Media van uw Mac importeren

U kunt media (video, foto's en audio) van uw Mac of van een aangesloten opslagapparaat importeren.

Media importeren door deze vanuit de Finder te slepen

• Selecteer een bestand, houd tijdens het klikken de Command-toets ingedrukt om meerdere bestanden te selecteren of selecteer een map met bestanden. Sleep de selectie van de Finder naar een gebeurtenis in de bibliotheeklijst in iMovie.

De fragmenten worden getoond als onderdeel van de gebeurtenis.

Media importeren via het importeervenster

1. Als de media die u wilt importeren zich op een extern opslagapparaat bevinden, verbindt u dit apparaat met uw Mac en zet u het aan.

2. Om het importeervenster te openen, klikt u op de knop 'Importeer' in de knoppenbalk.

Knop 'Importeer' in de knoppenbalk

Als de knop 'Importeer' niet zichtbaar is, klikt u op de knop 'Media' in de knoppenbalk en klikt u vervolgens op de knop 'Importeer'.

Knop 'Media' in de knoppenbalk

Als het Fotolader-, Foto's- of iPhoto-venster wordt weergegeven, sluit u dit venster.

3. Selecteer het apparaat waarvan u media wilt importeren in het gedeelte 'Apparaten' van de navigatiekolom in het importeervenster.

De inhoud van het apparaat verschijnt in een lijst onder in het importeervenster. Als u in de lijstweergave een fragment selecteert, verschijnt boven in het importeervenster een voorvertoning van het geselecteerde fragment.

Importeervenster met media die kunnen worden geïmporteerd

U kunt een of meer van de volgende stappen uitvoeren:

• De fragmenten in de lijstweergave sorteren op duur, aanmaakdatum, grootte, enzovoort: Klik op de kolomkoppen boven in de lijstweergave.

• Een map met veelgebruikte media toevoegen aan het gedeelte 'Favorieten': Sleep een map uit de lijst aan de rechterkant naar het gedeelte 'Favorieten' in de navigatiekolom.

• Een map uit 'Favorieten' verwijderen: Houd de Control-toets ingedrukt terwijl u op de map klikt en kies 'Verwijder uit navigatiekolom' uit het contextuele menu.

4. Om een voorvertoning van een video te bekijken, plaatst u de aanwijzer op de voorvertoning boven in het importeervenster en klikt u op de afspeelknop .

U kunt op de knop 'Vorige' of 'Volgende' klikken om naar het vorige of volgende fragment te gaan. Door de knop 'Vorige' of 'Volgende' ingedrukt te houden, spoelt u fragmenten terug of vooruit.

Afspeelregelaars in het importeervenster
  5. Voer een van de volgende stappen uit om aan te geven waarin u de geïmporteerde media wilt opnemen:

• Een bestaande gebeurtenis kiezen: Klik boven in het importeervenster op het venstermenu 'Importeer in' en kies de gebeurtenis.

Venstermenu 'Importeer in'
    • Een nieuwe gebeurtenis aanmaken: Klik op het venstermenu 'Importeer in', kies 'Nieuwe gebeurtenis', typ een naam voor de nieuwe gebeurtenis en klik op 'OK'.

Zie Media en gebeurtenissen ordenen voor meer informatie over gebeurtenissen.

6. Voer een van de volgende stappen uit:

• Alle fragmenten importeren: Klik op 'Importeer alles'.

• Alleen geselecteerde fragmenten importeren: Houd de Command-toets ingedrukt en klik op de fragmenten die u wilt importeren. Klik vervolgens op 'Importeer selectie' (de naam van de importeerknop verandert automatisch).

Het importeervenster wordt gesloten en uw fragmenten worden in de gebeurtenis weergegeven. Afhankelijk van de lengte van elk fragment en het aantal fragmenten dat u importeert, kan er tijdens het importeren van de fragmenten rechtsboven in het venster een voortgangsindicator worden weergegeven.

Voortgangsindicator in de knoppenbalk

U kunt tijdens het importeren in iMovie blijven werken.

Tip: Als u camera-archieven hebt aangemaakt met eerdere versies van iMovie, kunt u uw camera-archieven op deze manier importeren.

Publicatiedatum: 7-nov-2017