iMovie voor Mac: Media van je Mac importeren

Media van je Mac importeren

Je kunt media (video, foto's en audio) van je Mac of van een aangesloten opslagapparaat importeren.

Media importeren door deze vanuit de Finder te slepen

• Selecteer een bestand, houd tijdens het klikken de Command-toets ingedrukt om meerdere bestanden te selecteren of selecteer een map met bestanden. Sleep de selectie van de Finder naar een gebeurtenis in de bibliotheeklijst in iMovie.

De fragmenten worden getoond als onderdeel van de gebeurtenis.

Media importeren via het importeervenster

1. Als de media die je wilt importeren zich op een extern opslagapparaat bevinden, verbind je dit apparaat met je Mac en zet je het aan.

2. Om het importeervenster te openen, klik je op de knop 'Importeer' in de knoppenbalk.

Knop 'Importeer' in de knoppenbalk

Als de knop 'Importeer' niet zichtbaar is, klik je op de knop 'Media' in de knoppenbalk en klik je vervolgens op de knop 'Importeer'.

Knop 'Media' in de knoppenbalk

Als Fotolader, Foto's of een andere foto-app wordt geopend, sluit je het venster van die app.

3. Selecteer het apparaat waarvan je media wilt importeren in het gedeelte 'Apparaten' van de navigatiekolom in het importeervenster.

De inhoud van het apparaat verschijnt in een lijst onder in het importeervenster. Als je in de lijstweergave een fragment selecteert, verschijnt boven in het importeervenster een voorvertoning van het geselecteerde fragment.

Importeervenster met media die kunnen worden geïmporteerd

Je kunt een of meer van de volgende stappen uitvoeren:

• De fragmenten in de lijstweergave sorteren op duur, aanmaakdatum, grootte, enzovoort: Klik op de kolomkoppen boven in de lijstweergave.

• Een map met veelgebruikte media toevoegen aan het gedeelte 'Favorieten': Sleep een map uit de lijst aan de rechterkant naar het gedeelte 'Favorieten' in de navigatiekolom.

• Een map uit 'Favorieten' verwijderen: Houd de Control-toets ingedrukt terwijl je op de map klikt en kies 'Verwijder uit navigatiekolom' uit het contextuele menu.

4. Om een voorvertoning van een video te bekijken, plaats je de aanwijzer op de voorvertoning boven in het importeervenster en klik je op de afspeelknop .

Je kunt op de knop 'Vorige' of 'Volgende' klikken om naar het vorige of volgende fragment te gaan. Door de knop 'Vorige' of 'Volgende' ingedrukt te houden, spoel je fragmenten terug of vooruit.

Afspeelregelaars in het importeervenster
  5. Voer een van de volgende stappen uit om aan te geven waarin je de geïmporteerde media wilt opnemen:

• Een bestaande gebeurtenis kiezen: Klik boven in het importeervenster op het venstermenu 'Importeer in' en kies de gebeurtenis.

Venstermenu 'Importeer in'
    • Een nieuwe gebeurtenis aanmaken: Klik op het venstermenu 'Importeer in', kies 'Nieuwe gebeurtenis', typ een naam voor de nieuwe gebeurtenis en klik op 'OK'.

Zie Media en gebeurtenissen ordenen voor meer informatie over gebeurtenissen.

6. Voer een van de volgende stappen uit:

• Alle fragmenten importeren: Klik op 'Importeer alles'.

• Alleen geselecteerde fragmenten importeren: Houd de Command-toets ingedrukt en klik op de fragmenten die je wilt importeren. Klik vervolgens op 'Importeer selectie' (de naam van de importeerknop verandert automatisch).

Het importeervenster wordt gesloten en je fragmenten worden in de gebeurtenis weergegeven. Afhankelijk van de lengte van elk fragment en het aantal fragmenten dat je importeert, kan er tijdens het importeren van de fragmenten rechtsboven in het venster een voortgangsindicator worden weergegeven.

Voortgangsindicator in de knoppenbalk

Je kunt tijdens het importeren in iMovie blijven werken.

Tip: Als je camera-archieven hebt aangemaakt met eerdere versies van iMovie, kun je je camera-archieven op deze manier importeren.

Publicatiedatum: 11-okt-2019