iMovie voor Mac: Importeren van iPad, iPhone of iPod touch

Importeren van iPad, iPhone of iPod touch

U kunt videofragmenten en foto's importeren die u maakt met uw iPad, iPhone of iPod touch.

Tip: U wordt aangeraden om Foto's te gebruiken voor het importeren van foto's en videofragmenten in iMovie. Zie Foto's Help voor meer informatie.

Importeren van iPad, iPhone of iPod touch

1. Verbind uw apparaat met uw Mac via de USB-kabel die bij het apparaat is geleverd en zet het apparaat aan.

2. Om het importeervenster te openen, klikt u op de knop 'Importeer' in de knoppenbalk.

Knop 'Importeer' in de knoppenbalk

Als de knop 'Importeer' niet zichtbaar is, klikt u op de knop 'Media' in de knoppenbalk en klikt u vervolgens op de knop 'Importeer'.

Knop 'Media' in de knoppenbalk

Als het Fotolader-, Foto's- of iPhoto-venster wordt weergegeven, sluit u dit venster.

3. Selecteer uw apparaat in het gedeelte 'Camera's' van de navigatiekolom in het importeervenster.

In het importeervenster ziet u miniaturen van de videofragmenten en foto's op uw apparaat.

4. Om een voorvertoning van een video te bekijken, beweegt u de aanwijzer naar links of rechts in een videominiatuur. U kunt de aanwijzer ook op de voorvertoning boven in het importeervenster plaatsen en op de afspeelknop klikken.

U kunt op de knop 'Vorige' of 'Volgende' klikken om naar het vorige of volgende fragment te gaan. Door de knop 'Vorige' of 'Volgende' ingedrukt te houden, spoelt u fragmenten terug of vooruit.

Afspeelregelaars in het importeervenster
  5. Voer een van de volgende stappen uit om aan te geven waarin u de geïmporteerde media wilt opnemen:

• Een bestaande gebeurtenis kiezen: Klik boven in het importeervenster op het venstermenu 'Importeer in' en kies de gebeurtenis.

Venstermenu 'Importeer in'
    • Een nieuwe gebeurtenis aanmaken: Klik op het venstermenu 'Importeer in', kies 'Nieuwe gebeurtenis', typ een naam voor de nieuwe gebeurtenis en klik op 'OK'.

Zie Media en gebeurtenissen ordenen voor meer informatie over gebeurtenissen.

6. Voer een van de volgende stappen uit:

• Alle fragmenten importeren: Klik op 'Importeer alles'.

• Alleen geselecteerde fragmenten importeren: Houd de Command-toets ingedrukt en klik op de fragmenten die u wilt importeren. Klik vervolgens op 'Importeer selectie' (de naam van de importeerknop verandert automatisch).

Het importeervenster wordt gesloten en uw fragmenten worden in de gebeurtenis weergegeven. Afhankelijk van de lengte van elk fragment en het aantal fragmenten dat u importeert, kan er tijdens het importeren van de fragmenten rechtsboven in het venster een voortgangsindicator worden weergegeven.

Voortgangsindicator in de knoppenbalk

U kunt tijdens het importeren in iMovie blijven werken.

7. Wanneer uw media zijn geïmporteerd, kunt u het apparaat loskoppelen.

Publicatiedatum: 7-nov-2017