OS X El Capitan: Kieli ja alue -asetukset

Tämä artikkeli on arkistoitu eikä Apple enää päivitä sitä.
Kieli ja alue -asetukset

Lisää ja valitse kielet, jotka näytetään OS X:ssä ja ohjelmissa, sekä valitse ja muokkaa päivämäärissä, ajoissa, numeroissa ja valuutassa käytettävät muodot.

Jos haluat avata tämän osion, valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Kieli ja alue.

Ensisijaisten kielten asettaminen

Kielet, jotka haluat näkyvän OS X:ssä, ohjelmissa (esim. valikoissa ja viesteissä) ja verkkosivuilla (mikäli saatavana halutuilla kielillä).

Jos OS X tai ohjelma tukee ensisijaista kieltä, tätä kieltä käytetään. Mikäli kieltä ei ole saatavana, käytetään luettelossa seuraavana olevaa kieltä. Voit järjestää kielet uudelleen vetämällä niitä luettelossa.

Jos lisäät syöttölähteitä, nämä kielet lisätään luetteloon automaattisesti.

Lisää , Poista

Lisää tai poista kieliä luettelosta.

Alue

Maantieteellinen alue, jonka päivämäärän, ajan, numeroiden ja valuutan muotoja käytetään.

Jos valitset eri alueen, näytettävät vaihtoehdot ja esikatselu muuttuvat.

Yhdysvaltojen alueelle on kaksi vaihtoehtoa. Oletusarvoinen vaihtoehto on yleensä riittävä. Toinen vaihtoehto Yhdysvallat (tietokone), käyttää erityismuotoja, jotka tukevat yleisimpiä internet-protokollia.

Ensimmäinen viikonpäivä

Päivä, josta kalenteriviikko alkaa. Tätä arvoa käytetään ohjelmissa, kuten Kalenteri.

Kalenteri

Kalenterityyppi, jota käytetään päivämäärien ja aikojen näyttämiseen.

Aikamuoto

Käytä 24-tuntista muotoa ajan näyttämiseen valikkorivillä. Esimerkiksi 3:00 PM sijaan näytetään 15:00.

Tämä vaihtoehto ohittaa Päivämäärä ja aika -asetusten kelloasetukset.

Numerot

Merkit, joilla numerot näytetään.

Tämä vaihtoehto on käytettävissä vain joillekin ensisijaisille kielille, kuten joillekin arabialaisille tai intialaisille kielille.

Luettelojärjestys

Kohteiden nimen mukaan käytettävä lajittelujärjestys Finderissa.

Tämä valinta näkyy vain, jos olet lisännyt kielen tai syöttölähteen, joka tarjoaa jonkin muun lajittelujärjestyksen kuin Yleinen.

Näppäimistö-asetukset

Avaa Näppäimistö-asetusten Syöttölähteet-osio, jossa voit lisätä ja poistaa syöttölähteitä sekä tehdä syöttölähteiden valinnat.

Lisävalinnat

Muokkaa muotoja (päivämäärissä, ajassa ja muissa) ja muuta muodoissa käytettyä kieltä.

Julkaisupäivämäärä: 15.9.2017