OS X Yosemite: Programma‘s schermvullend weergeven

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

De schermvullende weergave activeren: Klik linksboven in een programmavenster op de groene knop voor de schermvullende weergave of druk op Control + Command (⌘) + F.

Knop voor activeren van schermvullende weergave

Schakelen tussen vensters in de schermvullende weergave: Veeg naar links of naar rechts op een trackpad of Magic Mouse. Zie Informatie over trackpad- en muisbewegingen voor meer informatie.

De standaardweergave herstellen: Breng de aanwijzer naar de linkerbovenhoek van het scherm en klik nogmaals op de groene knop voor de schermvullende weergave of druk op Control + Command (⌘) + F.

Knop voor het verlaten van de schermvullende weergave

U kunt ook dubbel klikken op de titelbalk van een programma om het bijbehorende venster weer te geven in de ruimte tussen het Dock en de menubalk. Als het Dock aan de zijkant van het scherm staat, wordt het venster vergroot om de ruimte onder de menubalk en de zijkant van het Dock te vullen. U kunt ook linksboven in een programmavenster op de groene knop voor de schermvullende weergave klikken terwijl u de Option-toets indrukt.

Om terug te gaan naar de standaardweergave, klikt u dubbel op de titelbalk of klikt u nogmaals op de groene knop voor de schermvullende weergave terwijl u de Option-toets ingedrukt houdt.

Als het venster van een programma wordt geminimaliseerd in het Dock wanneer u dubbel klikt op de titelbalk van het programma, is de optie 'Minimaliseer venster door dubbel te klikken op titelbalk' ingesteld in het paneel 'Dock' in Systeemvoorkeuren. Als u in plaats daarvan het venster wilt vergroten, kiest u Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren', klikt u op 'Dock' en schakelt u 'Minimaliseer venster door dubbel te klikken op titelbalk' uit.

Publicatiedatum: 14-sep-2017