OS X Yosemite: Ohjelmien käyttäminen koko näytön tilassa

Tämä artikkeli on arkistoitu eikä Apple enää päivitä sitä.

Koko näytön näkymään laajentaminen: Osoita ohjelman ikkunan vasemmassa yläkulmassa olevaa vihreää koko näytön painiketta tai paina Ctrl-komento (⌘)-F.

Painike koko näytön näkymään siirtymiselle

Ikkunoiden välillä siirtyminen koko näytön näkymässä: Pyyhkäise ohjauslevyllä tai Magic Mousella vasemmalle tai oikealle. Jos haluat lisätietoja, katso: Ohjauslevy- ja hiirieleiden opetteleminen.

Normaalinäkymään palaaminen: Siirrä osoitinta näytön vasempaan yläkulmaan ja osoita vihreää koko näytön painiketta uudestaan tai paina Ctrl-Komento (⌘)-F.

Painike koko näytön näkymästä poistumiselle

Voit myös laajentaa ohjelman ikkunaa kaksoisosoittamalla ohjelman otsikkopalkkia, jolloin Dockin ja valikkorivin välinen tila täyttyy. Jos Dock on näytön sivussa, ikkuna laajentuu ja täyttää valikkorivin alla ja Dockin sivussa olevan tilan. Voit myös optio-osoittaa vihreää koko näytön painiketta ohjelmaikkunan vasemmassa yläkulmassa.

Voit palata normaalinäkymään kaksoisosoittamalla otsikkopalkkia tai optio-osoittamalla vihreää koko näytön painiketta uudestaan.

Jos kaksoisosoitat ohjelman otsikkopalkkia ja ohjelma pienentyy Dockiin, Dock-asetuksissa on käytössä ”Pienennä ikkuna kaksoisosoittamalla otsikkopalkkia” -valinta. Sen sijaan voit laajentaa ohjelmaikkunaa valitsemalla Omenavalikko > Järjestelmäasetukset, osoittamalla Dock ja poistamalla ”Pienennä ikkuna kaksoisosoittamalla otsikkopalkkia” -valinnan.

Julkaisupäivämäärä: 14.9.2017