OS X Yosemite: Käyttörajoitusten asettaminen

Tämä artikkeli on arkistoitu eikä Apple enää päivitä sitä.

Käyttörajoitusten ottaminen käyttöön

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja osoita Käyttörajoitukset.

Note:   Kun avaat Käyttörajoitukset-asetukset ja näytölle tulee viesti ”Hallittavia käyttäjätunnuksia ei ole”, katso: Hallitun käyttäjän lisääminen.
  2. Avaa lukitus osoittamalla lukkokuvaketta ja syötä ylläpitäjän nimi ja salasana.

3. Valitse käyttäjä ja osoita sitten Ota käyttörajoitukset käyttöön.

Jos käyttäjä ei ole luettelossa, luo uusi käyttäjä osoittamalla Lisää ja täyttämällä nimi, tili ja salasanatiedot.

Rajoitusten asettaminen

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja osoita Käyttörajoitukset.

Note:   Kun avaat Käyttörajoitukset-asetukset ja näytölle tulee viesti ”Hallittavia käyttäjätunnuksia ei ole”, katso: Hallitun käyttäjän lisääminen.
  2. Avaa lukitus osoittamalla lukkokuvaketta ja syötä ylläpitäjän nimi ja salasana.

3. Valitse käyttäjä ja osoita jotakin yläreunassa olevista välilehdistä.

• Ohjelmat: Määritä ohjelmat, joita lapset voivat käyttää. Jos sallit lapselle pääsyn App Storeen, voit määrittää sallitut ikärajat, jolloin lapsi näkee vain ikään sopivat ohjelmat. Voit myös määrittää yksinkertaistetun Finderin kokematonta käyttäjää varten.

• Verkko: Rajoita pääsyä verkkosivustoille tai salli rajoittamaton pääsy.

• Henkilöt: Rajoita käyttäjiä, joiden kanssa lapsi voi olla yhteydessä Game Centerin, Mailin ja Viestit-ohjelman kautta.

• Aikarajat: Aseta aikarajat arkipäiville, viikonlopuille ja nukkumaanmenoajalle.

• Muu: Piilota kirosanat sanakirjasta ja muista lähteistä, estä sisäisen kameran käyttäminen, Sanelu, CD- ja DVD-levyjen polttaminen sekä salasanan tai tulostusasetusten muuttaminen.

Käyttörajoitusten hallinta toiselta Macilta

Kun asetat rajoitukset lapselle Macilla, voit hallita käyttörajoituksia toiselta Macilta. Molempien tietokoneiden on oltava samassa verkossa.

1. Valitse lapsen käyttämässä Macissa Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja osoita Käyttörajoitukset.

Note:   Kun avaat Käyttörajoitukset-asetukset ja näytölle tulee viesti ”Hallittavia käyttäjätunnuksia ei ole”, katso: Hallitun käyttäjän lisääminen.
  2. Avaa lukitus osoittamalla lukkokuvaketta ja syötä ylläpitäjän nimi ja salasana.

Älä valitse tällä kertaa lapsen tiliä.

3. Valitse Hallitse käyttörajoituksia toiselta tietokoneelta.

4. Valitse Macissa, jolla hallitaan lapsen tietokonetta, Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja osoita Käyttörajoitukset.

5. Avaa lukitus osoittamalla lukkokuvaketta ja syötä ylläpitäjän nimi ja salasana.

6. Valitse hallittava käyttäjä.

7. Voit nyt muuttaa lapsen käyttörajoitusasetuksia ja seurata toimintalokeja.

Käyttörajoitusasetusten käyttäminen uudelleen

Voit kopioida käyttäjän käyttörajoitusasetukset ja käyttää niitä toiselle käyttäjälle.

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja osoita Käyttörajoitukset.

Note:   Kun avaat Käyttörajoitukset-asetukset ja näytölle tulee viesti ”Hallittavia käyttäjätunnuksia ei ole”, katso: Hallitun käyttäjän lisääminen.
  2. Avaa lukitus osoittamalla lukkokuvaketta ja syötä ylläpitäjän nimi ja salasana.

3. Valitse käyttäjä, jonka asetukset haluat kopioida.

4. Osoita Toiminto-ponnahdusvalikkoa ja valitse Kopioi asetukset.

5. Valitse käyttäjä, jolle haluat käyttää kopioituja asetuksia.

6. Osoita Toiminto-ponnahdusvalikkoa ja valitse Sijoita asetukset.

Käyttörajoitusten poistaminen käytöstä

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja osoita Käyttörajoitukset.

Note:   Kun avaat Käyttörajoitukset-asetukset ja näytölle tulee viesti ”Hallittavia käyttäjätunnuksia ei ole”, katso: Hallitun käyttäjän lisääminen.
  2. Avaa lukitus osoittamalla lukkokuvaketta ja syötä ylläpitäjän nimi ja salasana.

3. Valitse käyttäjä, osoita Toiminto-ponnahdusvalikkoa ja valitse Poista käyttörajoitukset käytöstä.

Julkaisupäivämäärä: 11.9.2017