OS X Yosemite: Ouderlijk toezicht configureren

This article has been archived and is no longer updated by Apple.

Ouderlijk toezicht inschakelen

1. Kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'Ouderlijk toezicht'.

Note:   Zie Een beheerde gebruiker toevoegen als u na het openen van het paneel 'Ouderlijk toezicht' in Systeemvoorkeuren het bericht 'Er zijn geen gebruikersaccounts om te beheren' ziet.

Beperkingen instellen

1. Kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'Ouderlijk toezicht'.

Note:   Zie Een beheerde gebruiker toevoegen als u na het openen van het paneel 'Ouderlijk toezicht' in Systeemvoorkeuren het bericht 'Er zijn geen gebruikersaccounts om te beheren' ziet.
  2. Klik op het hangslot  om het te ontgrendelen en typ vervolgens de naam en het wachtwoord van een beheerder.

3. Selecteer een gebruiker en klik vervolgens op een van de tabs bovenin.

• Programma's: Geef op tot welke programma's het kind toegang mag hebben. Als u het kind toegang geeft tot de App Store, kunt u een toegestane programmabeoordeling opgeven, zodat het kind alleen programma's ziet die voor zijn of haar leeftijd geschikt zijn. Voor onervaren gebruikers kunt u ook een eenvoudige Finder configureren.

• Web: Hiermee beperkt u de toegang tot websites of geeft u onbeperkte toegang.

• Personen: Hiermee beperkt u de contacten die het kind via Game Center, Mail en Berichten heeft met andere personen.

• Tijdslimieten: Hiermee stelt u tijdslimieten in voor doordeweekse dagen, weekenden en bedtijd.

• Andere: Hiermee kunt u grof taalgebruik verbergen in het woordenboek en andere bronnen. Daarnaast kunt u hiermee voorkomen dat de ingebouwde camera of de dicteerfunctie wordt gebruikt, cd's en dvd's worden gebrand en het wachtwoord of de printerinstellingen worden gewijzigd.

Ouderlijk toezicht beheren vanaf een andere Mac

Nadat u beperkingen hebt ingesteld voor een kind dat een Mac gebruikt, kunt u ouderlijk toezicht beheren vanaf een andere Mac. Beide computers moeten zich in hetzelfde netwerk bevinden.

1. Kies op de Mac die het kind gebruikt Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'Ouderlijk toezicht'.

Note:   Zie Een beheerde gebruiker toevoegen als u na het openen van het paneel 'Ouderlijk toezicht' in Systeemvoorkeuren het bericht 'Er zijn geen gebruikersaccounts om te beheren' ziet.
  2. Klik op het hangslot  om het te ontgrendelen en typ vervolgens de naam en het wachtwoord van een beheerder.

Selecteer nu niet de account van het kind.

3. Schakel 'Beheer ouderlijk toezicht vanaf een andere computer' in.

4. Kies op de Mac waarmee de computer van het kind wordt beheerd Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'Ouderlijk toezicht'.

5. Klik op het hangslot  om het te ontgrendelen en typ vervolgens de naam en het wachtwoord van een beheerder.

6. Selecteer de gebruiker die u wilt beheren.

7. U kunt nu de instellingen voor ouderlijk toezicht voor het kind wijzigen en de logbestanden van de activiteiten van het kind bekijken.

Instellingen voor ouderlijk toezicht hergebruiken

U kunt de instellingen voor ouderlijk toezicht voor een bepaalde gebruiker kopiëren naar een andere gebruiker.

1. Kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'Ouderlijk toezicht'.

Note:   Zie Een beheerde gebruiker toevoegen als u na het openen van het paneel 'Ouderlijk toezicht' in Systeemvoorkeuren het bericht 'Er zijn geen gebruikersaccounts om te beheren' ziet.
  2. Klik op het hangslot  om het te ontgrendelen en typ vervolgens de naam en het wachtwoord van een beheerder.

3. Selecteer de gebruiker waarvan u de instellingen wilt kopiëren.

4. Klik op het taakmenu  en kies 'Kopieer instellingen'.

5. Selecteer de gebruiker waarnaar u de instellingen wilt kopiëren.

6. Klik op het taakmenu  en kies 'Plak instellingen'.

Ouderlijk toezicht uitschakelen

1. Kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'Ouderlijk toezicht'.

Note:   Zie Een beheerde gebruiker toevoegen als u na het openen van het paneel 'Ouderlijk toezicht' in Systeemvoorkeuren het bericht 'Er zijn geen gebruikersaccounts om te beheren' ziet.
  2. Klik op het hangslot  om het te ontgrendelen en typ vervolgens de naam en het wachtwoord van een beheerder.

3. Selecteer de gebruiker, klik op het taakmenu  en kies vervolgens 'Schakel ouderlijk toezicht uit'.

Published Date: 11-sep-2017
Helpful?