OS X Yosemite: Indstil børnesikring

This article has been archived and is no longer updated by Apple.

Slå børnesikring til

1. Vælg Apple > Systemindstillinger, og klik derefter på Børnesikring.

Note:   Hvis du åbner vinduet Børnesikring og ser meddelelsen “Der er ingen brugerkonti at administrere”, skal du se Tilføj en administreret bruger.
  2. Klik på låsen for at låse den op, og skriv derefter en administrators navn og adgangskode.

3. Vælg en bruger, og klik derefter på “Slå børnesikring til”.

Hvis brugeren ikke vises på listen, skal du klikke på Tilføj og skrive oplysninger om navn, konto og adgangskode for at oprette en ny bruger.

Indstille begrænsninger

1. Vælg Apple > Systemindstillinger, og klik derefter på Børnesikring.

Note:   Hvis du åbner vinduet Børnesikring og ser meddelelsen “Der er ingen brugerkonti at administrere”, skal du se Tilføj en administreret bruger.
  2. Klik på låsen for at låse den op, og skriv derefter en administrators navn og adgangskode.

3. Vælg en bruger, og klik på en af fanerne øverst oppe.

• Programmer: Vælg de programmer, som barnet må få adgang til. Hvis du giver barnet adgang til App Store, kan du angive en tilladt programvurdering, så barnet kun kan se programmer, der passer til dets alder. Du kan også indstille en forenklet Finder til en uerfaren bruger.

• Internet: Begræns adgang til websteder, eller giv ubegrænset adgang.

• Personer: Begræns et barns kontakt til andre personer via Game Center, Mail og Beskeder.

• Tidsgrænser: Indstil tidsbegrænsninger for hverdage, weekender og sengetid.

• Anden: Skjul anstødelige ord i ordbogen og i andre kilder, og bloker brugen af det indbyggede kamera, Diktering, brænding af cd'er og dvd'er eller ændring af adgangskode og printerindstillinger.

Administrer børnesikring fra en anden Mac

Når du har indstillet begrænsninger til et barn, der bruger en Mac, kan du administrere børnesikring fra en anden Mac. Begge computere skal være på det samme netværk.

1. På den Mac, som barnet bruger, skal du vælge Apple > Systemindstillinger og derefter klikke på Børnesikring.

Note:   Hvis du åbner vinduet Børnesikring og ser meddelelsen “Der er ingen brugerkonti at administrere”, skal du se Tilføj en administreret bruger.
  2. Klik på låsen for at låse den op, og skriv derefter en administrators navn og adgangskode.

Vælg ikke barnets konto nu.

3. Vælg “Administrer børnesikring fra en anden computer”.

4. På den Mac, som skal administrere barnets computer, skal du vælge Apple > Systemindstillinger og derefter klikke på Børnesikring.

5. Klik på låsen for at låse den op, og skriv derefter en administrators navn og adgangskode.

6. Vælg den bruger, der skal administreres.

7. Nu kan du ændre barnets indstillinger til børnesikring og overvåge aktivitetslogarkiverne.

Genbrug indstillinger til børnesikring

Du kan kopiere en brugers indstillinger til børnesikring og anvende dem på en anden bruger.

1. Vælg Apple > Systemindstillinger, og klik derefter på Børnesikring.

Note:   Hvis du åbner vinduet Børnesikring og ser meddelelsen “Der er ingen brugerkonti at administrere”, skal du se Tilføj en administreret bruger.
  2. Klik på låsen for at låse den op, og skriv derefter en administrators navn og adgangskode.

3. Vælg den bruger, hvis indstillinger du vil kopiere.

4. Klik på lokalmenuen Handling , og vælg derefter Kopier indstillinger.

5. Vælg den bruger, som du vil anvende de kopierede indstillinger på.

6. Klik på lokalmenuen Handling , og vælg derefter Sæt indstillinger ind.

Slå børnesikring fra

1. Vælg Apple > Systemindstillinger, og klik derefter på Børnesikring.

Note:   Hvis du åbner vinduet Børnesikring og ser meddelelsen “Der er ingen brugerkonti at administrere”, skal du se Tilføj en administreret bruger.
  2. Klik på låsen for at låse den op, og skriv derefter en administrators navn og adgangskode.

3. Vælg brugeren, klik på lokalmenuen Handling , og vælg derefter Slå børnesikring fra.

Published Date: 11-09-2017
Helpful?