Kielet

iCloud: iCloudin suojaus ja tietosuoja

Apple suhtautuu tietoturvaan ja yksityisyyteesi erittäin vakavasti. iCloudissa käytetään alan standardien mukaisia suojauskäytäntöjä, ja tietosi suojataan tiukkojen menettelytapojen avulla.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten henkilö- ja muut tietosi on suojattu iCloudissa. Tutustu tämän artikkelin lisäksi myös Applen tietosuojakäytäntöön, joka koskee iCloudia.

Tietoturva

Tietosi suojataan iCloudissa siten, että ne salataan, kun niitä siirretään Internetissä, tallentamalla ne salattuun muotoon, kun niitä säilytetään palvelimella (tarkemmat tiedot ovat alla olevassa taulukossa), sekä käyttämällä suojaustunnuksia todentamiseen. Tietosi on siis suojattu luvattomalta käytöltä, kun niitä lähetetään laitteisiisi ja kun niitä säilytetään pilvipalvelussa. iCloudissa käytetään vähintään 128-bittistä AES-salausta (samaa käyttävät myös merkittävät rahoituslaitokset), eikä salausavaimia milloinkaan luovuteta kolmansille osapuolille.

Tietoturva ja iCloudin toiminnot
Seuraavassa taulukossa kerrotaan, miten tietosi suojataan iCloudin eri toiminnoissa:

Kalenterit Kyllä Kyllä Vähintään 128-bittinen AES-salaus.
Yhteystiedot Kyllä Kyllä
Kirjanmerkit Kyllä Kyllä
Muistutukset Kyllä Kyllä
Kuvat Kyllä Kyllä
Dokumentit-pilvi Kyllä Kyllä
Varmuuskopiointi Kyllä Kyllä
Etsi iPhoneni Kyllä Kyllä
Etsi ystäväni Kyllä Kyllä
iCloudin avainnippu Kyllä Kyllä

Käyttää 256-bittistä AES-salausta salasanojen ja luottokorttitietojen tallentamiseen ja lähettämiseen. Käyttää myös epäsymmetristä salaustekniikkaa ja avaimen paketointia.

iCloud.com Kyllä iCloud.com-istunnoissa käytetään aina SSL-salausta. iCloud.comin avulla käytetyt tiedot on salattu palvelimella tämän taulukon tietojen mukaisesti.
Takaisin omaan Maciin Kyllä Takaisin omaan Maciin ei tallenna tietoja iCloudiin. Muista tietokoneista haetut tiedot salataan SSL:n avulla siirron aikana.
iTunes-pilvi Kyllä Ostettuja tai löydettyjä musiikkitiedostoja ei salata palvelimella, koska niissä ei ole henkilötietoja.
Mail ja muistiinpanot Kyllä Ei Laitteidesi ja iCloud Mailin ja muistiinpanojen välinen tietoliikenne on salattu SSL:n avulla. Alan standardikäytännön mukaisesti iCloud ei salaa IMAP-sähköpostipalvelimille tallennettuja tietoja. Applen sähköpostiohjelmat tukevat valinnaista S/MIME-salausta.

Suojaustunnusten käyttö todentamiseen
Kun käytät iCloudin palveluita Applen sisäänrakennetuilla ohjelmilla (kuten iOS:n ja OS X:n Mail-, Yhteystiedot- ja Kalenterit-ohjelmilla), todentamiseen käytetään suojaustunnusta. Suojaustunnuksen käytön ansiosta iCloud-salasanaasi ei tarvitse säilyttää laitteissa ja tietokoneissa. Vaikka käyttäisit iCloud-tietojasi muun valmistajan ohjelmalla, käyttäjätunnuksesi ja salasanasi lähetetään salatun SSL-yhteyden kautta.

Vahvat salasanat
Kun luot Apple ID:n iCloudia varten, salasanassasi tulee olla vähintään 8 merkkiä, yksi numero sekä yksi iso ja yksi pieni kirjain. Vahvan salasanan käyttäminen on paras keino pitää tiedot turvassa. Lue lisää vahvan salasanan luomisesta.

Tietosuoja

Apple on täysin sitoutunut suojaamaan yksityisyyttäsi. Applen tietosuojakäytännössä kerrotaan, miten Apple kerää, käyttää, luovuttaa, siirtää ja säilyttää tietojasi.

Paitsi että Apple noudattaa yhtiön tietosuojakäytäntöä, iCloud on suunniteltu yksityisyyttäsi ajatellen. Esimerkiksi:

Etsi iPhoneni

• Etsi iPhoneni, iPadini ja iPod touchini täytyy ottaa käyttöön iOS:n asetuksista, ennen kuin laitteesi voidaan paikantaa.
  • Etsi Macini täytyy ottaa käyttöön OS X:n Järjestelmäasetuksista, ennen kuin Macisi voidaan paikantaa.
  • Sijaintitiedot lähetetään laitteestasi vain kun pyydät sen sijaintia. Niitä ei lähetetä eikä tallenneta milloinkaan muulloin.
  • Laitteesi viimeisiä sijaintitietoja säilytetään Applen palvelimilla salatussa muodossa vain 24 tunnin ajan, jonka jälkeen ne poistetaan pysyvästi.
  • Kadonnut-tilan tietoja säilytetään laitteessa, joka on Kadonnut-tilassa. Voit hakea tiedot vain itse.
  • Käyttäjä kirjataan automaattisesti ulos Etsi iPhoneni -ohjelmasta (laitteessa tai verkossa) 15 minuutin toimettomuuden jälkeen.
  • Voit lukita laitteesi näytön etälukituksen avulla, jotta muut eivät pääse tietoihisi.
  • Etätyhjennyksen avulla voit poistaa laitteesi tiedot pysyvästi ja turvallisesti.

Lue lisää Etsi iPhoneni -toiminnosta.

Etsi ystäväni

• Etsi ystäväni -toiminnon käyttö edellyttää, että valinnainen ja maksuton Etsi ystäväni -ohjelma ladataan ensin App Storesta.
  • Jotta joku voisi nähdä sijaintisi, sinun on ensin annettava kyseiselle henkilölle nimenomainen lupa.
  • Sijaintisi lähetetään laitteestasi vain kun ystäväsi pyytää sijaintiasi. Sitä ei lähetetä tai tallenneta milloinkaan muulloin.
  • Voit piilottaa sijaintisi ystäviltäsi milloin tahansa yhdestä painikkeesta.
  • Viimeisiä sijaintitietoja säilytetään Applen palvelimilla salatussa muodossa vain kahden tunnin ajan, jonka jälkeen ne poistetaan pysyvästi.
  • Jos laitteeseen ei ole asetettu pääsykoodia, käyttäjä kirjataan automaattisesti ulos Etsi ystäväni -ohjelmasta 15 minuutin toimettomuuden jälkeen.

Lue lisää Etsi ystäväni -ohjelmasta.

iCloudin avainnippu

• iCloud-avainnipun salausavaimet luodaan laitteissasi, eikä niitä luovuteta Applelle. Vain salatut avainnipputiedot kulkevat Applen palvelinten läpi, eikä Apple voi käyttää avaimeen liittyvää materiaalia, jonka avulla tietojen salaus voitaisiin purkaa.
  • Vain hyväksymäsi luotetut laitteet voivat käyttää iCloudin avainnippua.
  • Lisäasetuksista voit valita neljää numeroa pidemmän iCloud-turvakoodin tai antaa laitteen luoda sellaisen.
  • Voit poistaa avainnipun palautuksen käytöstä, jolloin iCloudin avainnippu pidetään ajan tasalla hyväksytyissä laitteissa. Salattuja tietoja ei kuitenkaan tallenneta Applen palvelimille, eikä niitä voi palauttaa, jos kaikki laitteesi katoavat.

Kuvat

Muokattu viimeksi: 12.12.2013