Bluetooth-profiler som stöds av iOS och iPadOS

Läs mer om Bluetooth-profiler som stöds av iPhone, iPad och iPod touch.

För att använda dessa Bluetooth-profiler behöver du uppdatera din enhet till den senaste versionen av iOS eller iPadOS.

Handsfree-profil (HFP 1.8)

Den här profilen fungerar med iPhone 5s och senare, iPad Air och senare, samt iPod touch (6:e generationen) och senare.

Handsfree-profilen gör att Bluetooth-headset och handsfree-kit för bilar kan kommunicera med mobiltelefoner.

Åtkomstprofil för telefonbok (PBAP 1.2)

Den här profilen fungerar med iPhone 5s och senare.

Åtkomstprofilen för telefonbok gör att iPhone kan utbyta telefonboksobjekt med andra Bluetooth-enheter.* Profilen används mellan ett biltillbehör och en mobiltelefon så att:

• Tillåt att namnet på den som ringer visas på biltillbehöret.

• Låt biltillbehöret synkronisera telefonboken – eller bara dina favoriter – så att du kan ringa ett samtal från bilens display.

• Tillåt att samtalshistoriken visas på biltillbehöret.

Profil för avancerad ljuddistribution (A2DP 1.4)

Den här profilen fungerar med iPhone 5s och senare, iPad Air och senare, samt iPod touch (6:e generationen) och senare.

Den avancerade ljuddistributionsprofilen gör att användaren kan strömma ljud (stereo eller mono) av hög kvalitet från en enhet till en annan via en Bluetooth-anslutning. Använd A2DP för att spela musik trådlöst från din enhet till ett trådlöst headset, högtalare eller ett kompatibelt billjudsystem.

Fjärrstyrningsprofil för ljud/video (AVRCP 1.6)

Den här profilen fungerar med iPhone 5s och senare, iPad Air och senare, samt iPod touch (6:e generationen) och senare.

AVRCP tillåter fjärrstyrning av uppspelningsfunktioner på din iOS- eller iPadOS-enhet från kompatibla enheter. Vanligtvis handlar det om Bluetooth-enheter som även använder fjärrkontrollsprofilen för ljud/bild. iOS och iPadOS stöder dessa AVRCP-funktioner:

• Pausa

• Spela upp

• Stopp

• Nästa spår

• Föregående spår

• Metadata

• Albumomslagsbild

• Bläddra*

Nätverksprofil för personligt område (PAN)

Den här profilen fungerar med iPhone 5s och senare, iPad Air och senare, samt iPod touch (6:e generationen) och senare.

Nätverksprofilen för personligt område ger nätverksanslutning via Bluetooth. Då kan användare spela spel med flera deltagare och använda Internetdelning på iPhone.

Profil för HID-enheter

Den här profilen fungerar med iPhone 5s och senare, iPad Air och senare, samt iPod touch (6:e generationen) och senare.

HID tillåter kommunikation mellan iOS- och iPadOS-enheter och Bluetooth-tangentbord och -spelkontroller.

Åtkomstprofil för meddelande (MAP 1.4)

Den här profilen är kompatibel med iPhone 5s och senare.

Åtkomstprofilen för meddelanden gör att det går att skicka meddelanden mellan enheter. Funktionen används för att ta emot inkommande meddelanden på anslutna fordon. iOS och iPadOS stöder dessa MAP-funktioner på anslutna fordon:

• Ta emot aviseringar om inkommande meddelanden

• Svara på inkommande meddelanden

• Skriva nya brev

• Bläddra i meddelandeinkorgen

• Markera meddelanden som lästa

Protokoll för trådlöst iPhone-tillbehör (WiAP)

Den här profilen fungerar med iPhone 5s och senare, iPad Air och senare, samt iPod touch (6:e generationen) och senare.

WiAP används för kommunikation mellan iOS- och iPadOS-enheter och Made for iPhone (MFi)-certifierade tillbehör.

Punktskrift

Den här profilen fungerar med iPhone 5s och senare, iPad Air och senare, samt iPod touch (6:e generationen) och senare.

Braille används för kommunikation mellan iOS- och iPadOS-enheter och hjälpmedel såsom tangentbord för punktskrift.

Läs mer

När du parkopplar din iOS- eller iPadOS-enhet och en Bluetooth-enhet ställer du in kryptering mellan de två enheterna. Den fjärranslutna Bluetooth-enheten måste ha stöd för krypterad anslutning.

* Profilens funktioner kan variera beroende på vilket Bluetooth-tillbehör du använder. Tillbehörstillverkaren, inte iOS- eller iPadOS-enheten, styr över dessa variationer.