Få hjälp med Internetdelning i iOS

Om du behöver hjälp med Internetdelning på din iPhone, iPad eller iPod touch följer du dessa steg.

Använd dessa steg först

Prova igen efter varje steg.

1. Kontrollera att Internetdelning är aktiverat. Det finns två ställen att titta på: Kontrollera i Inställningar > Internetdelning.* Kontrollera i Inställningar > Mobilnät > Internetdelning. Om du inte kan hitta eller slå på Internetdelning kontrollerar du att mobiloperatören har aktiverat det och att ditt abonnemang stöder det.
  2. Byt internetanslutning. Du kan till exempel ändra från en Wi-Fi-anslutning till Bluetooth eller USB.
  3. Starta om den iPhone eller iPad som tillhandahåller Internetdelning. Starta sedan om den andra enheten.
  4. Kontrollera att du har de senaste uppdateringarna för iPhone eller iPad och den andra enheten.
  5. På iPhone- eller iPad-enheten som tillhandahåller Internetdelning trycker du på Inställningar > Allmänt > Nollställ > Nollställ nätverk.

Om du fortfarande behöver hjälp använder du stegen nedan för hjälp med Internetdelning via Wi-Fi, USB eller Bluetooth.

*Internetdelning är inte tillgängligt på originalversionen av iPhone, iPad (1:a generationen) eller iPad 2.

Om du inte kan ansluta till Internetdelning med Wi-Fi

Använd följande steg på enheten som behöver ansluta till Internetdelning. Prova igen efter varje steg:

1. Kontrollera att du använder rätt Wi-Fi-nätverk. Nätverksnamnet bör vara samma som iOS-enheten som tillhandahåller Internetdelning (du kan kontrollera namnet på iOS-enheten i Inställningar > Allmänt > Om).
  2. Om du ser ett lösenordsfel när du försöker ansluta till Internetdelning kontrollerar du Wi-Fi-lösenordet: På enheten som tillhandahåller Internetdelning går du till Inställningar > Internetdelning för att se Wi-Fi-lösenordet.
  3. Kontrollera hur många enheter som använder Internetdelning genom att titta i statusfältet på enheten som tillhandahåller Internetdelning. I en del abonnemang är antalet anslutningar begränsat.
  4. Slå av och sedan på Wi-Fi igen på enheten som behöver ansluta till Internetdelning.

Om du inte kan ansluta till Internetdelning med USB

Följ stegen nedan för en Mac- eller Windows-dator. Stäng av Internetdelning när du inte behöver det för att undvika onödiga dataavgifter. I annat fall ansluter datorn till Internetdelning varje gång som iOS-enheten som används för Internetdelning ansluts till den för laddning.

Ansluta Mac-datorn till Internetdelning med USB

1. Uppdatera till den senaste iTunes-versionen.
  2. Anslut Mac-datorn till iPhone- eller iPad-enheten som tillhandahåller Internetdelning med en USB-kabel. Kontrollera sedan att iTunes känner igen iOS-enheten.
  3. Gå till Systeminställningar > Nätverk.
  4. Välj iPhone USB. Om du inte ser den klickar du på plussymbolen och lägger till den. Om du redan har en annan nätverksanslutning kanske inte Internetdelning aktiveras förrän du avmarkerar Avaktivera om det inte behövs under Status.
    Nätverk på Mac
  5. Klicka på inställningssymbolen och välj Avaktivera tjänst.
    Avaktivera tjänst på Mac
  6. Välj sedan Aktivera tjänst.

Ansluta Windows-datorn till Internetdelning med USB

1. Uppdatera till den senaste iTunes-versionen.
  2. Anslut datorn till iPhone- eller iPad-enheten som tillhandahåller Internetdelning med en USB-kabel. Kontrollera sedan att du kan hitta och visa iPhone eller iPad i iTunes.
  3. Följ stegen från Microsoft för att kontrollera din internetanslutning i Windows 10 eller Windows 7.

Om du inte kan ansluta till Internetdelning med Bluetooth

Använd stegen nedan för att parkoppla enheter och ansluta dessa till Internetdelning med Bluetooth.

Parkoppla enheterna

1. På enheten som tillhandahåller Internetdelning trycker du på Inställningar > Bluetooth. Kontrollera att Bluetooth är på.
  2. Låt skärmen vara öppen. Använd sedan dessa instruktionerna på enheten som behöver ansluta till Internetdelning:
  • På en iPad eller iPod touch trycker du på Inställningar > Bluetooth. Tryck på enheten som tillhandahåller Internetdelning för att parkoppla enheterna. Du kan inte dela din mobildataanslutning med en annan iPhone via Bluetooth.
  • På en Mac med OS X väljer du Apple-menyn och klickar på Systeminställningar > Bluetooth. Klicka på Parkoppla bredvid enheten som tillhandahåller Internetdelning och följ anvisningarna på skärmen.
  • På en Windows-dator klickar du på Bluetooth-symbolen i meddelandefältet, väljer Lägg till en Bluetooth-enhet och följer anvisningarna på skärmen.

Ansluta till Internetdelning med Bluetooth

Så här ansluter du en Mac eller PC:

• På Mac-datorn klickar du på bluetooth-symbolen i menyfältet. Välj iOS-enheten som tillhandahåller Internetdelningen och välj Anslut till nätverk. Du kan bekräfta anslutningen i Systeminställningar > Nätverk. Om du inte kan ansluta hoppar du till nästa avsnitt.
    Nätverk i Systeminställningar på Mac
  • På Windows-datorn klickar du på bluetooth-symbolen i meddelandefältet och väljer Anslut till ett personligt nätverk. Högerklicka på enheten, peka på Anslut med och välj sedan Åtkomstpunkt. Om du fortfarande inte kan ansluta hoppar du till nästa avsnitt.
    Windows meddelandefält

Få hjälp om du fortfarande inte kan ansluta till Internetdelning med Bluetooth

På båda enheterna slår du av och på Bluetooth:

• Tryck på Inställningar > Bluetooth och slå av och på Bluetooth igen på iOS-enheten som tillhandahåller Internetdelning. Gör samma sak på iPad- eller iPod touch-enheter som behöver ansluta till Internetdelning.
  • På Mac klickar du på bluetooth-symbolen i menyfältet och slår av och sedan på Bluetooth igen.
  • På en Windows-dator väljer du Inställningar, klickar på bluetooth-symbolen och slår av och sedan på Bluetooth igen.

Om du fortfarande inte kan ansluta följer du dessa steg på enheterna:

1. Nollställ inställningarna för Internetdelning:
    • På iPad- eller iPod touch-enheter som behöver ansluta till Internetdelning trycker du på Inställningar > Bluetooth. Tryck på informationssymbolen bredvid namnet på enheten som tillhandahåller Internetdelning och tryck sedan på Glöm den här enheten. Starta om iOS-enheten som behöver ansluta till Internetdelning.
    • På Mac-datorn klickar du på bluetooth-symbolen i menyfältet. Välj Bluetooth-inställningar, välj den enhet som tillhandahåller Internetdelning och klicka på x-symbolen för att ta bort den. Starta sedan om datorn.
    • Klicka på bluetooth-symbolen i meddelandefältet på PC-datorn. Välj Visa Bluetooth-enheter och välj enheten som tillhandahåller Internetdelning. Klicka sedan på Ta bort och starta om datorn.
  2. Starta om iOS-enheten som tillhandahåller Internetdelning.
  3. Nu kan du parkoppla enheterna och försöka igen för att se om du kan ansluta till Internetdelning. Om det ändå inte går att ansluta kan du kontakta Apple-supporten.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.

Senast ändrad: