Om Internetdelning inte fungerar på din iPhone eller iPad (Wi-Fi + Cellular)

Med Internetdelning kan du dela mobildataanslutningen på din iPhone eller iPad (Wi-Fi + Cellular) med en annan enhet. Följ dessa steg om du behöver hjälp med Internetdelning.

Prova dessa steg först

Prova igen efter varje steg.

1. Kontrollera att Internetdelning är aktiverat i Inställningar > Internetdelning. Om du inte kan hitta eller slå på Internetdelning måste du kontrollera att din mobiloperatör har aktiverat det och att ditt abonnemang tillåter det.
  2. Starta om den iPhone eller iPad som delar internet och den andra enheten som du vill ansluta till Internetdelning.
  3. Kontrollera att du har den senaste versionen av iOS.
  4. Gå till Inställningar > Allmänt > Nollställ på den iPhone eller iPad som delar internet och tryck sedan på Nollställ nätverk.

Om du fortfarande behöver hjälp kan du följa stegen nedan för hjälp med Internetdelning via wifi, usb eller Bluetooth.

Om du inte kan ansluta till Internetdelning via wifi

Gå till Inställningar > Internetdelning på enheten som delar internet och följ sedan dessa steg:

1. Kontrollera att Tillåt att andra ansluter är aktiverat.
  2. Lägg enhetens wifi-nätverksnamn och lösenordet som visas på skärmen på minnet. Läs om hur du ändrar namn på din enhet om du vill ändra wifi-nätverkets namn.
  3. Stanna på den här skärmen tills du ansluter din andra enhet till wifi-nätverket.

Följ dessa steg på enheten som du vill ansluta till Internetdelning:

1. Stäng av och slå på wifi.
  2. Se till att du ansluter till rätt wifi-nätverk. Nätverkets namn är samma som namnet på iOS-enheten som delar internet och symbolen för Internetdelning kanske visas bredvid den.
  3. Om du ser ett lösenordsfel när du försöker ansluta till Internetdelning måste du kontrollera wifi-lösenordet. Gå till Inställningar > Internetdelning på enheten som delar internet för att se wifi-lösenordet.

Om du inte kan ansluta till Internetdelning via usb

Stäng av Internetdelning när du inte behöver det för att undvika onödiga dataavgifter. I annat fall ansluter datorn till Internetdelning varje gång som iOS-enheten som används för Internetdelning ansluts till den för laddning.

Följ stegen nedan för en Mac- eller Windows-dator.

Ansluta Mac-datorn till Internetdelning via usb

1. Uppdatera till den senaste iTunes-versionen
  2. Anslut Mac-datorn till iPhone- eller iPad-enheten som delar internet via en usb-kabel. Välj att lita på enheten om du blir tillfrågad.
  3. Se om du kan hitta och visa din iPhone eller iPad i iTunes eller Finder. Prova en annan usb-kabel om din Mac inte känner igen din enhet.
  4. Gå till Systeminställningar > Nätverk och välj iPhone-USB. Om du inte ser det alternativet kan du klicka på plussymbolen och lägga till det.
  5. Klicka på inställningssymbolen, välj Avaktivera tjänst och klicka på Tillämpa.
  6. Klicka på inställningssymbolen, välj Aktivera tjänst och klicka på Tillämpa. Om du redan har en annan nätverksanslutning kan det hända att du måste avmarkera Avaktivera om det inte behövs och klicka på Tillämpa innan Internetdelning aktiveras.

Ansluta Windows-datorn till Internetdelning via usb

1. Uppdatera till den senaste iTunes-versionen.
  2. Anslut datorn till iPhone- eller iPad-enheten som delar internet via en usb-kabel. Välj att lita på enheten om du blir tillfrågad.
  3. Se om du kan hitta och visa din iPhone eller iPad i iTunes. Prova en annan usb-kabel om din Windows-dator inte känner igen din enhet.
  4. Följ stegen från Microsoft för att kontrollera din internetanslutning i Windows 10 eller Windows 7.

Om du inte kan ansluta till Internetdelning via Bluetooth

Följ stegen nedan för att parkoppla enheter och ansluta dessa till Internetdelning via Bluetooth.

Parkoppla enheterna

1. Gå till Inställningar > Internetdelning på den enhet du vill dela internet med och kontrollera att Tillåt att andra ansluter är aktiverat.
  2. Gå till Inställningar > Bluetooth och kontrollera att Bluetooth är aktiverat.
  3. Håll den här skärmen öppen och följ sedan stegen för enheten som ska anslutas:
    • Om du vill ansluta en iPad eller iPod touch trycker du på Inställningar > Bluetooth och kontrollerar att Bluetooth är aktiverat. Tryck på enheten som du delar internet med, bekräfta koden som visas och tryck sedan på Parkoppla på båda enheterna.
    • Om du vill ansluta en Mac klickar du på Apple-menyn () > Systeminställningar. Klicka sedan på Bluetooth och kontrollera att Bluetooth är aktiverat. Välj den enhet du delar internet med, klicka på Anslut och följ instruktionerna på skärmen.
    • Om du vill ansluta en Windows-dator klickar du på Bluetooth-symbolen i meddelandefältet och kontrollerar att Bluetooth är aktiverat. Välj Lägg till en Bluetooth-enhet och följ instruktionerna på skärmen.

Ansluta till Internetdelning via Bluetooth

Så här ansluter du en Mac eller Windows-dator:

• På Mac-datorn klickar du på bluetooth-symbolen i menyfältet. Välj den iOS-enhet du delar internet med och välj Anslut till nätverk. Du kan bekräfta anslutningen i Systeminställningar > Nätverk. Om du inte kan ansluta går du till nästa avsnitt.
  • Om du använder en Windows-dator klickar du på bluetooth-symbolen i meddelandefältet och väljer Anslut till ett personligt nätverk. Högerklicka på enheten, håll muspekaren över Anslut med och välj sedan Åtkomstpunkt. Om du fortfarande inte kan ansluta går du till nästa avsnitt.
    Windows meddelandefält

Om du fortfarande inte kan ansluta till Internetdelning via Bluetooth

Slå av och på Bluetooth på dina enheter:

• Gå till Inställningar > Bluetooth på iOS-enheten och slå av och sedan på Bluetooth igen.
  • På en Mac klickar du på bluetooth-symbolen i menyfältet och slår av och sedan på Bluetooth igen.
  • På en Windows-dator väljer du Inställningar, klickar på bluetooth-symbolen och slår av och sedan på Bluetooth igen.

Om du fortfarande inte kan ansluta kan du prova med dessa steg:

1. Ta bort enhetens parkoppling:
    • Tryck på Inställningar > Bluetooth på den iPad eller iPod touch du vill ansluta till Internetdelning. Tryck på informationssymbolen bredvid enheten du delar internet med och tryck sedan på Glöm den här enheten.
    • Om du använder en Mac-dator klickar du på Apple-menyn () > Systeminställningar och sedan på Bluetooth. Välj den enhet som delar internet och klicka sedan på x-symbolen.
    • Klicka på bluetooth-symbolen i meddelandefältet på Windows-datorn. Välj Visa Bluetooth-enheter och välj den enhet du delar internet med. Klicka på Ta bort och sedan på OK.
  2. Starta om alla dina enheter.
  3. Parkoppla dina enheter och försök ansluta till Internetdelning igen.

Mer hjälp

Om du fortfarande inte kan ansluta kan du kontakta Apple-supporten för att få hjälp med din iPhone eller iPad (Wi-Fi + Cellular).

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.