Hvis iTunes for Windows ber deg om å autorisere datamaskinen når du prøver å spille av kjøp

Det er ikke sikkert at du kan autorisere datamaskinen din på grunn av problemer med konto- eller mapperettigheter. Fortsett under for å løse problemet.

iTunes for Windows kan be deg om å autorisere datamaskinen før du kan spille av objekter du har kjøpt fra iTunes Store. Les om hva du kan gjøre hvis du har gått tom for autoriseringer.

iTunes-funksjoner kan variere etter land eller region.

Prøv å autorisere kjøpene dine med en annen Apple-ID

Du kan ha brukt en annen Apple-ID for å kjøpe objektene du vil spille av. Høyreklikk på objektet og se etter Fjern nedlasting i menyen for å sjekke dette. Hvis du ser Fjern nedlasting, har du logget på med Apple-ID-en du brukte til å kjøpe objektet. Velg Fjern nedlasting, og last deretter ned objektet på nytt.

Følg denne fremgangsmåten hvis du ikke ser Fjern nedlasting:

1. På PC åpner du iTunes for Windows.

2. I Bibliotek finner du en sang du har kjøpt fra iTunes Store, og velger den.

3. På menylinjen øverst i iTunes-vinduet velger du Rediger > Hent informasjon.

4. Klikk på Fil-fanen. Se til høyre for «kjøpt av» for Apple-ID-en du brukte til å kjøpe objektet.

5. Autoriser datamaskinen din med Apple-ID-en fra trinn 4, som kan ha blitt endret siden du kjøpte objektet, hvis du har oppdatert passordet eller e-postadressen som er tilknyttet den Apple-ID-en. Hvis du har glemt Apple-ID-passordet, går du til iforgot.apple.com.

Hvis du ikke er sikker på om Apple-ID-en er endret siden du kjøpte objektet, kan du se etter objektet i kjøpshistorikken til den Apple-ID-en for å bekrefte at objektet er på listen over kjøp.

Slå av brukerkontokontroller

I iTunes for Windows kan du løse noen autorisasjonsproblemer ved å tilbakestille brukerkontokontrollene. Følg denne fremgangsmåten for å tilbakestille brukerkontokontrollene i Windows 7 eller nyere:

1. Trykk på Windows-tasten på tastaturet. Hvis tastaturet ikke har en Windows-tast, trykker du på tastene Control (Ctrl) og Escape (Esc) på tastaturet.

2. Klikk på forstørrelsessymbolet eller søkefeltet. Skriv UserAccountControlSettings i søkefeltet.

3. Klikk på UserAccountControlSettings.

4. Klikk på Ja hvis du blir spurt om du vil tillate at denne appen foretar endringer.

5. Flytt skyveknappen til den nederste innstillingen.

6. Klikk på OK.

7. Klikk på Ja hvis du blir spurt om du vil tillate at denne appen foretar endringer.

8. Start datamaskinen på nytt.

Slå deretter brukerkontokontrollene på igjen.

1. Trykk på Windows-tasten på tastaturet. Hvis tastaturet ikke har en Windows-tast, trykker du på tastene Control (Ctrl) og Escape (Esc) på tastaturet.

2. Klikk på forstørrelsessymbolet eller søkefeltet. Skriv UserAccountControlSettings i søkefeltet.

3. Klikk på UserAccountControlSettings.

4. Flytt skyveknappen tilbake til ønsket innstilling.

5. Klikk på OK.

6. Start datamaskinen på nytt.

7. Prøv å autorisere datamaskinen på nytt.

Fjerne SC Info-mappen i Windows

For å fungere ordentlig må iTunes ha SC Info-mappen på datamaskinen. Du kan autorisere datamaskinen til å spille av kjøpene dine hvis du fjerner mappen. Deretter lar du iTunes opprette den på nytt.

1. Avslutt iTunes.

2. Trykk på Windows-tasten på tastaturet. Hvis tastaturet ikke har en Windows-tast, trykker du på tastene Control (Ctrl) og Escape (Esc) på tastaturet.

3. Klikk på forstørrelsessymbolet eller søkefeltet. Skriv %ProgramData% i søkefeltet og trykk på returtasten.

4. Vis skjulte filer:

• Windows 10: Klikk på Vis og velg «Skjulte elementer».

• Windows 8: Klikk på Vis og deretter på Alternativer. Velg «Vis skjulte filer, mapper og stasjoner» på Vis-fanen.

• Windows 7: Klikk på Organiser og deretter på «Mappe- og søkealternativer». Velg «Vis skjulte filer, mapper og stasjoner» på Vis-fanen.

5. Åpne Apple Computer-mappen og deretter iTunes-mappen.

6. Høyreklikk på SC Info-mappen og velg Slett på hurtigmenyen.

7. Start datamaskinen på nytt.

8. Åpne iTunes.

9. Prøv å autorisere datamaskinen på nytt. Hvis du har flere Apple-ID-er, autoriserer du datamaskinen for hver Apple-ID.

Få hjelp med faktureringsproblemer

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.