Bluetooth-ordforklaring

Den trådløse Bluetooth-teknologi giver en sikker og pålidelig trådløs forbindelse mellem to parrede enheder på op til 10 meters afstand. Her kan du læse mere om, hvad de ord betyder, som ofte bruges i forbindelse med Bluetooth-enheder.

Nogle af de enheder, hvor der typisk bruges Bluetooth, er Apple Wireless Keyboard, Apple Magic Mouse, Apple Magic Trackpad, iPhone og trådløse hovedsæt, der bruges til håndfri kommunikation og til spil.

Hvis du har problemer med at tilslutte Apple Wireless Keyboard, Magic Mouse eller Magic Trackpad til din Mac-computer, kan du få hjælp i artiklen Fejlfinding af problemer med trådløse mus og tastaturer.

Bluetooth-begreber

Godkendelse: Den proces, hvor der oprettes en sikker forbindelse mellem to Bluetooth-enheder. Under godkendelsesprocessen bliver begge enheder bedt om en adgangsnøgle. Samme adgangsnøgle skal indtastes eller bekræftes på begge enheder. Nogle enheder som f.eks. en mus opretter og godkender selv en adgangsnøgle, mens du ved andre enheder som tastaturer og mobiltelefoner bliver bedt om at godkende adgangsnøglen, første gang de parres.

Bluetooth: En trådløs protokol, der fastlægger udvekslingen af data mellem kompatible enheder på kortere afstande op til 10 m.

Bluetooth-symbolet på menulinjen i øverste højre hjørne af skærmen indeholder oplysninger om status for Bluetooth og alle andre enheder, der er tilsluttet. Se yderligere oplysninger i nedenstående tabel.

Tilslutningsklar: En Bluetooth-kompatibel enhed i nærheden, som kan kommunikere med en anden enhed og oprette forbindelse til den.

Tilsluttet: Der er en Bluetooth-kompatibel enhed i nærheden, som kommunikerer via den trådløse Bluetooth-forbindelse. En grøn prik i Bluetooth-indstillingsruden viser, at forbindelsen fungerer korrekt.

Synlig: Når en Bluetooth-kompatibel enhed er "synlig", kan andre Bluetooth-enheder registrere den eller parres med den, eller de kan oprette forbindelse til den.Indikatoren på et trådløst tastatur eller en trådløs mus blinker, når den er i tilstanden "synlig". Apple-enhederne forlader tilstanden "synlig" efter tre minutter for at spare på batteriet. Mac-computerne er altid synlige, medmindre den synlige tilstand slås fra for Bluetooth-indstillingerne.

Synlig tilstand: Se "synlig". Se flere oplysninger om, hvordan du bruger den synlige tilstand, i brugerhåndbogen til enheden. Du kan sætte trådløse Apple-tastaturer, -mus og -pegefelter i synlig tilstand ved at tænde enheden. Hvis den trådløse Apple-enhed ikke er parret med en anden computer, der er inden for rækkevidde, blinker indikatoren for at markere, at enheden er i synlig tilstand.

Enhedsregistrering: Den proces, hvor en enhed registrerer en anden enhed.

Navneregistrering: Den proces, hvor enhedsnavnet efterspørges og modtages.

Parring: Oprettelse af en fast forbindelse mellem to Bluetooth-enheder, som kan inkludere udveksling af adgangsnøgler mellem enhederne. Det sker kun en gang. Når der herefter oprettes forbindelse mellem enhederne, sker der automatisk godkendelse. Du kan parre Bluetooth-enheder med en Mac-computer via Bluetooth-systemindstillingerne eller ved at klikke på Bluetooth-symbolet på menulinjen og vælge Indstil Bluetooth-enhed.

Adgangsnøgle: Den godkendelsesnøgle, der anvendes ved oprettelse af en forbindelse mellem to enheder. Adgangsnøglen svarer til en adgangskode, men adgangsnøglen skal kun bruges en gang. Den skal blot indtastes en gang, og derefter behøver du ikke at kunne huske den.

Profil: En Bluetooth-tjeneste, der stilles til rådighed eller bruges af en Bluetooth-enhed. Blandt disse tjenester er arkivudveksling, stereolyd og deling.

Deling: Brug af en smartphone med internet, som via Bluetooth er forbundet med en computer, som derved opnår internetadgang.

Bluetooth-symbolet på menulinjen i øverste højre hjørne af skærmen indeholder oplysninger om status for Bluetooth og alle andre enheder, der er tilsluttet. Se yderligere oplysninger i nedenstående tabel.

Bluetooth-menusymbol

Bluetooth-status

Bluetooth er slået til, men der er ikke tilsluttet enheder på Mac-computeren. Se afsnittet "Kontroller, at det trådløse tastatur og den trådløse mus er tændt" i artiklen Fejlfinding af problemer med trådløse mus og tastaturer.

Bluetooth er slået til, og mindst én trådløs enhed er tilsluttet. Se afsnittet "Kontroller, at det trådløse tastatur og den trådløse mus er tændt" i artiklen Fejlfinding af problemer med trådløse mus og tastaturer.

Batterierne i mindst en af enhederne har lavt batteriniveau.Klik på Bluetooth-symbolet for at se den pågældende enhed, og udskift batterierne.

Bluetooth er slået fra. Klik på Bluetooth-symbolet med en USB-mus, og vælg "Slå Bluetooth til". Bemærk: I Mac OS X kan Bluetooth ikke slås fra, medmindre der er en USB-mus tilsluttet.

Bluetooth er offline. Genstart Mac-computeren. Hvis status for Bluetooth ikke ændres, skal du fjerne alle USB-enheder og genstarte Mac-computeren.

Yderligere oplysninger

I nedenstående artikler kan du få flere oplysninger om Bluetooth, parring og fejlfinding:

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.