Siri Remoten tai Apple TV Remoten käyttäminen Apple TV:n kanssa

Lue, miten voit esimerkiksi etsiä valikoita, toistaa sisältöä ja siirtyä näytössä kaukosäätimen avulla.

Siri Remote (2. sukupolvi ja uudemmat) tai Apple TV Remote (2. sukupolvi ja uudemmat)

Siri Remotessa (2. sukupolvi) ja Apple TV Remotessa (2. sukupolvi) on virtapainike ja kosketuslevy.

Virtapainike on pieni ja pyöreä painike kaukosäätimen oikeassa yläkulmassa.
Virtapainike

Käynnistä televisio ja herätä Apple TV pitämällä virtapainiketta painettuna. Sammuta televisio ja laita Apple TV nukkumaan pitämällä virtapainiketta uudelleen painettuna.

Kosketuslevy on suuri ja pyöreä painike kaukosäätimen ylälaidassa keskellä.

Kosketuslevy

Voit siirtyä näytössä painamalla kosketuslevyn kehällä ylös, alas, vasemmalle tai oikealle. Voit myös pyyhkäistä kosketuslevyllä ylös, alas, vasemmalle tai oikealle. Jos haluat selata listoja, pyyhkäise nopeasti kosketuslevyllä useita kertoja ylös tai alas.

Valitse kohde korostamalla se ja painamalla sitten kosketuslevyn keskiosaa.

Voit siirtyä toiston aikana taakse- tai eteenpäin painamalla kosketuslevyn kehällä vasemmalle tai oikealle. Jos haluat kelata taakse- tai eteenpäin, pidä kosketuslevyn kehän vasenta tai oikeaa reunaa painettuna. Voit selata nopeusvaihtoehtoja (2x, 3x tai 4x) painamalla toistuvasti vasenta tai oikeaa reunaa.

Jos haluat selata aikajanaa, paina toisto-/keskeytyspainiketta tai kosketuslevyn keskikohtaa ja siirry sitten taakse- tai eteenpäin pyyhkäisemällä kosketuslevyllä vasemmalle tai oikealle. Voit myös pyörittää sormea vasta- tai myötäpäivään kosketuslevyn kehällä.

Siri-painike on pitkä ja kapea painike kaukosäätimen oikealla sivulla ylhäällä.
Siri-painike

Jos maasi tai alueesi tukee Siriä, voit pyytää Siriä toistamaan esimerkiksi tiettyjä elokuvia, TV-ohjelmia ja genrejä. Pidä vain Siri-painiketta painettuna, sano haluamasi komento ja vapauta sitten painike.

Voit myös käyttää Siri-painiketta saneluun. Pidä Siri-painiketta painettuna tekstin syöttökentässä, sanele syötettävä teksti ja vapauta sitten painike.

Sanelu ei ehkä ole käytettävissä kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.

Takaisin-painike on pyöreä painike kaukosäätimen vasemmalla puolella heti kosketuslevyn alapuolella.
Takaisin-painike

Kun selaat sisältöä, voit palata edelliseen näyttöön painamalla Takaisin-painiketta kerran. Jos haluat siirtyä Koti-valikkoon, pidä Takaisin-painiketta painettuna.

TV/Ohjauskeskus-painike on pyöreä painike kaukosäätimen oikealla puolella heti kosketuslevyn alapuolella.

TV/Ohjauskeskus-painike

Jos maasi tai alueesi tukee Apple TV -appia, voit avata apin painamalla TV/Ohjauskeskus-painiketta kerran. Muussa tapauksessa voit palata Koti-valikkoon painamalla painiketta kerran.

Paina painiketta kaksi kertaa, jos haluat avata apinvaihtajan. Selaa avoinna olevia appeja kosketuslevyn avulla ja avaa sitten haluamasi appi painamalla kosketuslevyn keskikohtaa. Sulje appi pyyhkäisemällä ylöspäin. Jos haluat palata Apple TV -appiin, paina TV/Ohjauskeskus-painiketta.

Tuo Ohjauskeskus näkyviin pitämällä TV/Ohjauskeskus-painiketta painettuna. Paina painiketta uudelleen, jos haluat kätkeä Ohjauskeskuksen.

Toisto-/keskeytyspainike on pyöreä painike. Se sijaitsee kaukosäätimen vasemmalla puolella kahden muun pyöreän painikkeen välissä.
Toisto-/keskeytyspainike

Voit toistaa sisältöä tai keskeyttää sisällön toiston painamalla toisto-/keskeytyspainiketta kerran.

Jos haluat selata aikajanaa, paina toisto-/keskeytyspainiketta ja siirry sitten taakse- tai eteenpäin pyyhkäisemällä kosketuslevyllä vasemmalle tai oikealle. Voit myös pyörittää sormea vasta- tai myötäpäivään kosketuslevyn kehällä.

Paina toisto-/keskeytyspainiketta, jos haluat jatkaa sisällön toistoa.

Mykistyspainike on pyöreä painike lähimpänä kaukosäätimen alareunaa vasemmalla puolella.
Mykistyspainike

Mykistä ääni painamalla mykistyspainiketta kerran. Laita ääni takaisin päälle painamalla painiketta uudelleen.

Kaikki äänikokoonpanot eivät tue tätä painiketta. Joudut ehkä säätämään ääntä TV:n mukana toimitetulla kaukosäätimellä.

Äänenvoimakkuuspainike on pitkänomainen painike kaukosäätimen puolivälissä oikealla puolella. Painikkeen yläosassa on äänenvoimakkuuden lisäys ja alaosassa äänenvoimakkuuden vähennys.
Äänenvoimakkuuden lisäys tai vähennys

Paina äänenvoimakkuuden lisäystä tai vähennystä, jos haluat lisätä tai vähentää Apple TV:n äänenvoimakkuutta.

Kaikki äänikokoonpanot eivät tue näitä painikkeita. Joudut ehkä säätämään ääntä TV:n mukana toimitetulla kaukosäätimellä.

Siri Remote (1. sukupolvi) tai Apple TV Remote (1. sukupolvi)

Siri Remotessa (1. sukupolvi) ja Apple TV Remotessa (1. sukupolvi) on kosketuspinta kaukosäätimen ylimmässä kolmanneksessa.

Kosketuspintaa on koko kaukosäätimen ylimmässä kolmanneksessa oleva tasainen pinta.
Kosketuspinta

Voit siirtyä näytössä napauttamalla tai pyyhkäisemällä ylös, alas, vasemmalle tai oikealle. Jos haluat selata listoja, pyyhkäise nopeasti useita kertoja ylös tai alas.

Valitse kohde korostamalla se ja painamalla sitten kosketuspintaa.

Pidä sormea toiston aikana kosketuspinnalla ja siirry sitten taakse- tai eteenpäin painamalla kosketuspinnan vasenta tai oikeaa reunaa. Jos haluat kelata taakse- tai eteenpäin, pidä kosketuspinnan vasenta tai oikeaa reunaa painettuna. Voit selata nopeusvaihtoehtoja (2x, 3x tai 4x) painamalla toistuvasti vasenta tai oikeaa reunaa.

Jos haluat selata aikajanaa, paina toisto-/keskeytyspainiketta tai kosketuspintaa ja siirry sitten taakse- tai eteenpäin pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle.

Menu-painike on pyöreä painike kaukosäätimen vasemmalla puolella heti kosketuspinnan alapuolella.

Menu-painike

Jos Apple TV on nukkumassa, voit herättää sen painamalla Menu-painiketta kerran. Jos selaat sisältöä, palaa edelliseen näyttöön painamalla Menu-painiketta kerran. Siirry Koti-valikkoon pitämällä Menu-painiketta painettuna.

TV/Ohjauskeskus-painike on pyöreä painike kaukosäätimen oikealla puolella heti kosketuspinnan alapuolella.
TV/Ohjauskeskus-painike

Jos maasi tai alueesi tukee Apple TV -appia, voit avata apin painamalla TV/Ohjauskeskus-painiketta kerran. Muussa tapauksessa voit palata Koti-valikkoon painamalla painiketta kerran.

Paina painiketta kaksi kertaa, jos haluat avata apinvaihtajan. Selaa avoinna olevia appeja kosketuspinnan avulla ja avaa sitten haluamasi appi painamalla kosketuspintaa. Sulje appi pyyhkäisemällä ylöspäin. Jos haluat palata Apple TV -appiin, paina TV/Ohjauskeskus-painiketta.

Tuo Ohjauskeskus näkyviin pitämällä TV/Ohjauskeskus-painiketta painettuna. Paina painiketta uudelleen, jos haluat kätkeä Ohjauskeskuksen.

Siri-painike on pyöreä painike kaukosäätimen vasemmalla puolella kahden muun pyöreän painikkeen välissä.
Siri-painike

Jos maasi tai alueesi tukee Siriä, voit pyytää Siriä toistamaan esimerkiksi tiettyjä elokuvia, TV-ohjelmia ja genrejä. Pidä vain Siri-painiketta painettuna, sano haluamasi komento ja vapauta sitten painike.

Voit myös käyttää Siri-painiketta saneluun. Pidä Siri-painiketta painettuna tekstin syöttökentässä, sanele syötettävä teksti ja vapauta sitten painike.

Sanelu ei ehkä ole käytettävissä kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.

Toisto-/keskeytyspainike on pyöreä painike kaukosäätimen alareunaa lähimpänä vasemmalla puolella.
Toisto-/keskeytyspainike

Voit toistaa sisältöä tai keskeyttää sisällön toiston painamalla toisto-/keskeytyspainiketta kerran.

Jos haluat selata aikajanaa, paina toisto-/keskeytyspainiketta ja siirry sitten taakse- tai eteenpäin pyyhkäisemällä kosketuspinnalla vasemmalle tai oikealle.

Paina toisto-/keskeytyspainiketta, jos haluat jatkaa sisällön toistoa.

Äänenvoimakkuuspainike on pitkänomainen painike kaukosäätimen puolivälissä oikealla puolella. Painikkeen yläosassa on äänenvoimakkuuden lisäys ja alaosassa äänenvoimakkuuden vähennys.
Äänenvoimakkuuden lisäys tai vähennys

Paina äänenvoimakkuuden lisäystä tai vähennystä, jos haluat lisätä tai vähentää Apple TV:n äänenvoimakkuutta.

Kaikki äänikokoonpanot eivät tue näitä painikkeita. Joudut ehkä säätämään ääntä TV:n mukana toimitetulla kaukosäätimellä.