Apple Remoten käyttäminen Apple TV:n kanssa

Apple Remoten (alumiini) avulla voit esimerkiksi liikkua Apple TV:n valikoissa, toistaa sisältöä ja siirtyä sisällössä eteen- tai taaksepäin.

Tässä artikkelissa kerrotaan Apple TV:n (2. tai 3. sukupolvi) mukana toimitetun Apple Remoten (alumiini) käyttämisestä. Jos käytät Apple TV:tä (4. sukupolvi), perehdy Siri Remoten tai Apple TV Remoten käyttöön.*

Siirtyminen valikkoon

• Liikkuminen valikosta toiseen: Paina ylös-, alas-, vasemmalle- tai oikealle-painiketta.

• Valikkokohdan valitseminen: Paina valintapainiketta.

• Palaaminen edelliseen valikkoon: Paina Menu-painiketta.

• Palaaminen Koti-valikkoon: Paina Menu-painiketta kolmen sekunnin ajan.

Äänen tai videon toistaminen

Voit toistaa tai keskeyttää esimerkiksi videon, musiikkikappaleen tai podcastin painamalla Toisto/tauko.

Siirtyminen eteenpäin

• Video: Kelaa eteenpäin painamalla oikealle-painiketta. Voit kelata nopeammin painamalla painiketta uudelleen. Voit siirtyä 30 sekuntia eteenpäin pitämällä oikealle-painiketta painettuna.

• Ääni: Kelaa eteenpäin pitämällä oikealle-painiketta painettuna. Voit siirtyä suoraan seuraavaan musiikkikappaleeseen painamalla oikealle-painiketta.

Siirtyminen taaksepäin

• Video: Kelaa taaksepäin painamalla vasemmalle-painiketta. Voit kelata nopeammin painamalla painiketta uudelleen. Voit siirtyä 10 sekuntia taaksepäin pitämällä vasemmalle-painiketta painettuna.

• Ääni: Kelaa taaksepäin pitämällä vasemmalle-painiketta painettuna. Voit aloittaa parhaillaan soivan kappaleen toiston alusta painamalla vasemmalle-painiketta. Voit toistaa edellisen musiikkikappaleen uudelleen painamalla vasemmalle-painiketta kahdesti.

Siirtyminen videossa luvusta toiseen tai siirtyminen hidastettuna

Voit siirtyä luvusta toiseen painamalla alas-painiketta ja sitten oikealle- tai vasemmalle-painiketta. Jos videossa ei ole lukuja, siinä siirrytään videon kahdeskymmenesosan tai 30 sekunnin verran sen mukaan, kumpi on pidempi.

Voit myös siirtyä hidastettuna. Keskeytä video painamalla Toisto/tauko-painiketta ja paina sitten oikealle- tai vasemmalle-painiketta.

Apple TV:n käynnistäminen uudelleen tai laittaminen nukkumaan

• Apple TV:n käynnistäminen uudelleen: paina Menu- ja alas-painikkeita kuuden sekunnin ajan.

• Apple TV:n laittaminen nukkumaan: siirry päävalikkoon ja paina Toisto/tauko-painiketta viiden sekunnin ajan.

Lisäasetusten tuominen näkyviin

Pääset tarkastelemaan tekstitys-, kuvaileva tekstitys-, ääni- ja kaiutinasetuksia painamalla valintapainiketta kolmen sekunnin ajan.

Toistettavasta sisällöstä riippuen näkyvissä saattaa olla Genius- ja Seuraavaksi-asetukset, ja voit ehkä selata artisteja ja albumeja.

Lisätietoja

*Apple TV 4K:n ja Apple TV:n (4. sukupolvi) mukana toimitetaan sama kaukosäädin kaikkialla. Kaukosäädintä kutsutaan Siri Remoteksi maissa ja alueilla, joissa Siriä tuetaan. Muualla siitä käytetään nimitystä Apple TV Remote -kaukosäädin. Siri toimii kummassakin kaukosäätimessä, kunhan Apple TV 4K:ssa tai Apple TV:ssä (4. sukupolvi) on käytössä Siriä tukeva kieli ja maa tai alue.