VoiceOver-ohje

Tervetuloa VoiceOveriin

VoiceOver on macOS:ään integroitu näytönlukija. Se kuvailee ääneen, mitä näytöllä on, ja sen avulla voit hallita Macia käyttäen eleitä, näppäimistöä tai pistenäyttöä.

Tervetuloa VoiceOveriin -valintaikkuna, jonka alareunassa on painikkeet Lisätietoja, VoiceOverin käyttäminen ja VoiceOverin laittaminen pois päältä.
VoiceOver-työkalun Puheäänet-osio, jossa on englannin, ranskan ja japanin puheääniasetukset.

Työskentele niin kuin haluat

Haluatko käyttää eri puheääntä eri kielille? Kuulla lisää tietoa tietyistä kohteista ja vähemmän tietoa toisista kohteista? Tai muuttaa verkkosivujen selaustapaa? VoiceOver-työkalulla voit muokata sitä, kuinka VoiceOver toimii.

Luettelo VoiceOver-eleistä ja vastaavista komennoista ohjauslevyohjauksessa VoiceOver-työkalussa.

Tuttujen eleiden käyttäminen

macOS:n VoiceOver käyttää monia sellaisia eleitä, jotka ovat tuttuja iOS:stä. Esimerkiksi kuulet VoiceOver-kohdistimessa olevan kohteen koskettamalla ohjauslevyä, suoritat toiminnon kaksoisnapauttamalla ja siirryt seuraavaan kohteeseen pyyhkäisemällä.

Safari-verkkosivu VoiceOver-kohdistimessa ja VoiceOver-roottorin asetuksena Linkit.

Internetin selaaminen entistä helpommin

VoiceOver tarjoaa useita tapoja selata verkkosivuja. Voit käyttää esimerkiksi näytöllä olevaa roottoria. Kun pyörität kahta sormea ohjauslevyllä ikään kuin kääntäisit nuppia, voit selata nopeasti verkkosivuja kohteiden, kuten linkkien, otsikkojen, ikkunapisteiden tai maamerkkien avulla.

Pistekirjoistuspaneelissa näkyy simuloituja keltaisia pistekirjoituspisteitä ja pistekirjoituksen alla näkyy se, mitä VoiceOver puhuu tällä hetkellä.

Liitettävän pistenäytön kanssa alkuun pääseminen

Liitä tai synkronoi näyttö tai useita näyttöjä, ja oletkin jo valmis. VoiceOver-kuvaus on esitetty pistekirjoituksena ja näytöllä olevassa pistekirjoituspaneelissa näkeviä käyttäjiä varten. VoiceOver on yhteensopiva yli sadan päivitettävän pistenäytön kanssa.