VoiceOver-eleiden käyttäminen

Jos sinulla on ohjauslevy ja ohjauslevyohjaus on käytössä, voit käyttää VoiceOver-eleitä näytöllä olevien kohteiden selaamiseen ja käyttämiseen.

Voit ottaa ohjauslevyohjauksen käyttöön pitämällä VoiceOver-muuntonäppäintä painettuna ja pyörittämällä kahdella sormella myötäpäivään ohjauslevyn missä tahansa osassa. Voit poistaa sen käytöstä pitämällä VoiceOver-muuntonäppäintä painettuna ja pyörittämällä kahdella sormella vastapäivään.

• VoiceOver sisältää vakioeleitä näytöllä olevien kohteiden selaamiseen ja käyttämiseen. Et voi muuttaa näitä eleitä.

VoiceOverin vakioeleet

• Voit muokata muita eleitä määrittämällä niille VoiceOver-komentoja.

VoiceOver-komentojen liittäminen eleisiin

• Voit käyttää roottoria tekstialueilla, ikkunoissa, valintaikkunoissa ja verkkosivuilla navigoimiseen ja säätää säätimiä, kuten liukusäätimiä, askeltimia ja jakajia.

Eleroottorin käyttäminen

• Jos et tiedä, missä kohdassa olet näytöllä, napauta kolmesti. VoiceOver kertoo sinulle, mitä VoiceOver-kohdistimessa on.

• Kun liikutat sormea ja kuulet jotakin, jonka haluat valita, pidä sormesi ohjauslevyllä ja napauta toisella sormella. Tätä elettä kutsutaan jaetuksi napauttamiseksi.

Kun käytät VoiceOver-eleitä, et voi käyttää ohjauslevyn hiiripainiketta, ellei hiiripainiketta käytetä muuntonäppäimen kanssa, kuten vaikkapa Ctrl-osoituksessa.