Selaaminen sarkainnäppäintä käyttämällä

macOS:ssä on näppäimistön laajennettu käyttö, jonka avulla voit käyttää sarkain- ja nuolinäppäimiä näppäimistökohdistuksen siirtämiseen tekstilaatikoihin, luetteloihin, valintapainikkeisiin, valintaneliöihin ja muihin säätimiin.

Kun laitat VoiceOverin päälle, Näppäimistö-asetusten Oikotiet-osion Näppäimistön laajennettu käyttö -asetus vaihtuu automaattisesti arvoon Kaikki säätimet. Kun laitat VoiceOverin pois päältä, asetus vaihtuu arvoon ”Vain tekstikentät ja luettelot”. Jos haluat vaihtaa asetuksen, paina Ctrl-F7 koska tahansa.

Jos käytät Sarkain-näppäintä navigoimiseen VoiceOverin ollessa päällä, pidä nämä asiat mielessä:

• Kun haluat selata taaksepäin, paina Vaihto-Sarkain.

• Kun VoiceOver-kohdistin tulee kohteeseen, alat käyttää kohdetta välittömästi (sinun ei tarvitse syöttää komentoa). Voit kytkeä tämän sarkain-näppäimen automaattisen käytön pois päältä avaamalla VoiceOver-työkalun (paina VO-F8, kun VoiceOver on päällä), siirtymällä Selaus-kategoriaan ja poistamalla valinnan kohdasta ”Vuorovaikuta sarkain-näppäintä käytettäessä automaattisesti”.

Huomaa: VO tarkoittaa käyttämääsi VoiceOver-muuntonäppäintä.