Puheäänen asetusten muuttaminen

Voit vaihtaa VoiceOverin käyttämää puheääntä ja muuttaa asetuksia, kuten nopeutta ja äänenkorkeutta.

Huomaa: VO tarkoittaa käyttämääsi VoiceOver-muuntonäppäintä.

1. Jos haluat kuulla ensimmäisen asetuksen, paina VO-komento-vaihto-nuoli oikealle.

2. Jatka VO-komento-vaihto-nuoli oikealle painamista, kunnes kuulet asetuksen, jota haluat säätää.

3. Jos haluat lisätä asetuksen arvoa, paina VO-komento-vaihto-nuoli ylös. Jos haluat vähentää arvoa, paina VO-komento-vaihto-nuoli alas.

Uudet asetukset lisätään ainoastaan oletusääneen.

Jos haluat muokata oletuskielen ja lisäkielten puheääniasetuksia, avaa VoiceOver-työkalu (paina VO-F8, kun VoiceOver on päällä), klikkaa Puhe-kategoriaa ja valitse Puheäänet.

Kun asennat macOS:n kanssa yhteensopivia puheääniä, ne asennetaan kansioon /Kirjasto/Speech/Voices, jolloin ne ovat kaikkien Macin käyttäjien saatavilla.

Jos käytät liikkuvia asetuksia vieraskoneella, kun muutat puheääniasetuksia, asetukset tallennetaan liikkuvien asetusten asemalle eikä vieraskoneelle.