Valikoiden selaaminen

Näytön yläosassa oleva valikkorivi sisältää useita valikoita, kuten Omenavalikon ja ohjelmavalikot tai tilavalikot.

Jos ohjauslevyohjaus on käytössä, voit selata valikkoja eleillä.

Huomaa: VO tarkoittaa käyttämääsi VoiceOver-muuntonäppäintä.

Valikkoriville selaaminen

• Paina VO-M tai kaksoisnapauta kahdella sormella ohjauslevyn yläreunan lähettyviltä.

Valikkorivin selaaminen

• Tiettyyn valikkoon siirtyminen: Kirjoita valikkoa vastaava kirjain. Jos esimerkiksi haluat siirtyä nopeasti Ohje-valikkoon, paina H.

• Tilavalikoihin siirtyminen: Paina VO-M-M.

• Valikkorivin tietyllä alueella olevien valikoiden välillä siirtyminen: Paina VO-Nuoli oikealle tai VO-Nuoli vasemmalle. Äänitehoste ilmoittaa, kun olet alueen lopussa.

• Spotlightin avaaminen: Paina Komento-välilyönti.

• Kysy Siriltä: Paina näppäinoikotietä (joka on määritetty Järjestelmäasetusten Siri-osiossa). Jos Siri ei ole näkyvissä valikkorivillä, valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset, Klikkaa Siri ja valitse ”Näytä Siri valikkorivillä”.

Jos käytät VoiceOver-eleitä, selaa valikkorivin alueita ja valikoita liikuttamalla sormea ympäri ohjauslevyä. Kuulet äänitehosteen, kun siirryt tyhjän tilan yli. Voit siirtyä valikoiden välillä myös pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle.

Valikon selaaminen

• Voit avata minkä tahansa valikon painamalla VO-välilyönti.

• Voit siirtyä valikossa alas tai ylös painamalla VO-Nuoli alas tai VO-Nuoli ylös tai liikuttamalla sormea ohjauslevyllä alas- tai ylöspäin.

• Voit siirtyä alivalikkoon painamalla VO-Nuoli oikealle tai pyyhkäisemällä ohjauslevyllä oikealle. Voit palata päävalikkoon painamalla VO-Nuoli vasemmalle tai pyyhkäisemällä ohjauslevyllä vasemmalle.

Valikon sulkeminen

• Voit poistua valikosta valitsematta kohdetta painamalla Esc-näppäintä tai liikuttamalla kahta sormea ohjauslevyllä eteen ja taakse.

Voit avata kohteen oikotievalikon painamalla VO-Vaihto-M tai käyttämällä muokattua elettä ”Ctrl-Ohjauslevyn osoitus” (voit muuttaa tätä oletusmäärittelyä ja määrittää tämän komennon toiselle eleelle).