Tervetuloa TeXturiin

Luo ja muokkaa pelkkää tekstiä, muotoiltua tekstiä ja HTML-dokumentteja.

TeXturi-ikkunassa avoinna RTF-tiedosto, jossa on vihreä otsikkoteksti suuremmassa fonttikoossa sekä vihreä ja musta leipäteksti pienemmissä fonttiko’oissa.
Tiedostomuoto-ponnahdusvalikko.

RTF-dokumenttien muuntaminen muihin muotoihin

TeXturilla voit avata ja muokata RTF-dokumentteja, jotka on luotu muilla tekstinkäsittelyohjelmilla, kuten Microsoft ja Open Office. Voit myös tallentaa dokumentteja eri muodoissa, jotta ne ovat yhteensopivia muiden ohjelmien kanssa. Jos haluat tallentaa tiedoston uudessa muodossa, valitse Arkisto > Tallenna, klikkaa Tiedostomuoto-ponnahdusvalikkoa ja valitse muoto.

HTML-tiedosto koodinmuokkaustilassa.

HTLM-dokumenttien luominen ja muokkaaminen

HTML-koodin kirjoittamiseen tai muokkaamiseen ei tarvita erityistä ohjelmaa – käytä TexTuria. Jos haluat avata HTML-tiedostot aina koodinmuokkaustilassa, valitse TexTuri > Asetukset, klikkaa Avaaminen ja tallentaminen ja valitse ”Näytä HTML-tiedostot HTML-koodina, ei muotoiltuna tekstinä”.

Kuva, johon on piirretty sydän merkintätyökaluilla.

Merkintöjen tekeminen kuviin

Voit kirjoittaa ja piirtää kuvia tekstitiedostoihin merkintätyökalupalkin työkaluilla esimerkiksi silloin, kun haluat antaa työtoverille palautetta. Klikkaa ja klikkaa Merkinnät, niin työkalut tulevat näkyviin.