Lukulistan käyttäminen

Jos haluat tallentaa verkkosivuja myöhemmin luettavaksi, lisää ne Lukulistaan. Jos haluat lukea Lukulistalla olevia sivuja silloinkin, kun et ole yhteydessä internetiin, voit tallentaa ne offline-lukua varten.

Avaa Safari

Safarin ikkuna, jossa näkyy lukulista.
  • Sivun lisääminen Lukulistaan: Aseta osoitin älykkään hakukentän päälle ja klikkaa kentän vasemmassa päädyssä näkyvää Lisää-painiketta .

Voit myös lisätä linkitetyn sivun nopeasti vaihto-klikkaamalla sitä verkkosivulla olevaa linkkiä.

• Lukulistan näyttäminen tai kätkeminen: Klikkaa Sivupalkki-painiketta työkalupalkissa ja klikkaa sitten Lukulista-painiketta sivupalkin yläosassa. Kätke lista klikkaamalla Sivupalkki-painiketta uudelleen.

• Voit tallentaa Lukulistaasi verkkosivuja, jotka voit lukea myöhemmin ilman internet-yhteyttä. Ctrl-klikkaa sivun yhteenvetoa sivupalkissa ja valitse Tallenna offline-lukua varten. Voit myös pyyhkäistä vasemmalle sivun yhteenvedossa ja klikata Tallenna offline-lukua varten.

Jos haluat tallentaa kaikki sivut automaattisesti Lukulistaan, valitse Safari > Asetukset, klikkaa Lisävalinnat ja valitse Tallenna artikkelit automaattisesti offline-lukua varten.

• Sivun poistaminen Lukulistasta: Ctrl-klikkaa sivun yhteenvetoa sivupalkissa ja valitse Poista kohde.

Voit myös pyyhkäistä vasemmalle sivun yhteenvedossa ja klikata Poista. Voit vaihtoehtoisesti pyyhkäistä vasempaan reunaan saakka, kunnes sivuyhteenveto poistuu näkyvistä.

• Lukulistasta etsiminen: Kirjoita teksti hakukenttään sivuyhteenvetojen luettelon yläpuolelle. Sinun on ehkä vieritettävä ylöspäin, jotta saat hakukentän näkyviin.

• Seuraavan luettelon sivun lukeminen: Jatka vierittämistä päästyäsi Lukulistan sivun loppuun. Sinun ei tarvitse klikata seuraavan sivun yhteenvetoa sivupalkissa.

• Luettujen sivujen kätkeminen: Klikkaa Lukematon-painiketta sivuyhteenvetojen luettelon yläpuolella. Klikkaa Kaikki-painiketta. Kaikki listan sivut, jotka olet lukenut, tulevat näkyviin. Sinun on ehkä vieritettävä ylöspäin, jotta saat painikkeet näkyviin.

• Sivun merkitseminen luetuksi tai lukemattomaksi: Ctrl-klikkaa sivun yhteenvetoa sivupalkissa ja valitse Merkitse luetuksi tai Merkitse lukemattomaksi.

Huomaa: Safari käyttää iCloudia pitääkseen lukulistasi samoina kaikilla Maceillasi ja iOS-laitteillasi, joissa on Safari päällä iCloud-asetuksissa. iCloudin avulla lukulistasi ja kirjanmerkkisi arkistoidaan automaattisesti ja voit palauttaa ne aikaisemmasta versiosta milloin vain.