Safarin laajennusten käyttäminen

Voit muuttaa selaimen toimintatapaa asentamalla Safari-laajennuksia. Laajennukset voivat esimerkiksi näyttää sosiaalista mediaa ja uutispainikkeita, estää verkkosivujen materiaalia ja antaa mahdollisuuden käyttää muiden ohjelmien ominaisuuksia.

Laajennukset saattavat käyttää avaamiesi verkkosivujen sisältöä. Tarkista, mitä laajennuksia olet asentanut ja miten ne toimivat.

Avaa Safari

Vinkki: Mac App Store on turvallisin ja helpoin tapa löytää ja asentaa laajennuksia. Apple tarkistaa laajennukset ja ne päivittyvät automaattisesti kun Asenna ohjelmapäivitykset on valittuna App Storen asetuksissa. Apple tarkistaa myös laajennukset safari-extensions.apple.com-sivustolla (Safarin laajennusgalleria).

Safarin laajennusten käyttäminen

• Mac App Storesta: Avaa Mac App Store, etsi laajennusta tai selaile niitä, klikkaa painiketta, jossa näkyy hinta, ja asenna tai osta laajennus klikkaamalla painiketta uudelleen.

Avaa App Store

• Safarin laajennusgalleriasta: Mene Safarin laajennusgalleriaan ja asenna haluamasi laajennus klikkaamalla Asenna nyt.

• Muilta kehittäjiltä: Lataa laajennus kehittäjältä ja avaa .safariextz-tiedosto. Safari-laajennusten asetusten osio avautuu ja pyytää sinua vahvistamaan, että laajennus on peräisin luotettavasta lähteestä. Asenna laajennus klikkaamalla Luota.

Laajennuksien hallinta

• Valitse Safari > Asetukset, klikkaa Laajennukset ja tee yksi seuraavista vaihtoehdoista:

• Laajennuksen ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä: Valitse laajennuksen valintaneliö tai poista sen valinta.

• Laajennuksen asetusten muuttaminen: Valitse laajennus ja muuta asetuksia.

• Safari-laajennusgalleriasta asennettujen laajennusten päivittäminen automaattisesti: Valitse ”Päivitä laajennukset automaattisesti Safarin Laajennukset-galleriasta”.

• Laajennusten päivittäminen käsin: Kun laajennuksillesi on päivityksiä saatavilla, Päivitykset-painike tulee näkyviin Laajennukset-luettelon alareunaan. Voit nähdä ja asentaa saatavilla olevat päivitykset klikkaamalla Päivitykset. Mac App Storesta ladatut laajennukset päivitetään kun ohjelma päivitetään.

• Laajennuksen poistaminen: Valitse laajennus ja klikkaa Poista. Jos asensit laajennuksen Mac App Storesta, voit poistaa laajennuksen sisältävän ohjelman ja se poistetaan Safarista automaattisesti.

Laajennuksen asentaminen, asennuksen poisto ja niiden ottaminen käyttöön ja pois käytöstä voivat tulla voimaan välittömästi tai kun siirryt uudelle verkkosivulle tai päivität nykyisen sivun.