Suosikkien lisääminen, järjesteleminen ja katseleminen

Näet suosikeiksi lisäämäsi verkkosivustot nopeasti Suosikit-sivulta klikkaamalla älykkäässä hakukentässä tai käyttämällä Suosikit-palkkia. Näet myös useimmin vieraillut sivut Top Sitesissä.

Avaa Safari

Verkkosivuston lisääminen suosikkeihin

• Suosikiksi lisääminen: Siirrä osoitin älykkään hakukentän päälle, pidä painettuna kentän vasemmanpuoleiseen päähän näkyviin tulevaa Lisää-painiketta ja valitse valikosta Suosikit.

Voit myös klikata älykästä hakukenttää ja vetää katseltavan verkkosivun osoitteen Suosikit-näkymään tai osoitteen tai kirjanmerkin Suosikit-sivulle, Suosikit-palkkiin tai sivupalkin Suosikit-kansioon.

Suosikkien järjesteleminen

• Suosikkien järjesteleminen: Vedä ne eri paikkoihin.

• Suosikkisivuston tai kansion nimen muokkaaminen: Ctrl-klikkaa sitä Suosikit-sivulla tai Suosikit-palkissa ja valitse oikotievalikosta Nimeä uudelleen. Vaihtoehtoisesti voit painaa voimakkaasti tai pitää kohteen nimeä painettuna, kunnes se korostetaan, ja kirjoittaa uuden nimen.

• Suosikkisivuston poistaminen: Vedä suosikkisivustoa poispäin Suosikit-sivulta tai Suosikit-palkista ja päästä siitä irti, kun näet Poista-kuvakkeen . Voit myös ctrl-klikata suosikkia ja valita oikotievalikosta Poista.

• Eri kirjanmerkkikansion näyttäminen Suosikeissa: Valitse Safari > Asetukset, klikkaa Yleiset ja valitse haluamasi vaihtoehto Suosikit näyttää -ponnahdusvalikosta.

• Usein vierailtujen sivustojen näyttäminen tai kätkeminen Suosikeissa: Valitse Kirjanmerkit > Näytä usein vieraillut suosikeissa.

Usein vieraillut sivustot näytetään suosikkien alapuolella Suosikit-sivulla.

Suosikkien katsominen

• Suosikit-sivun katsominen: Valitse Kirjanmerkit > Näytä suosikit. Jos et näe Näytä Suosikit -sivua, valitse Safari > Asetukset, klikkaa Yleiset ja klikkaa sitten Näytä uudessa ikkunassa-ponnahdusvalikkoa ja valitse Suosikit.

Suosikit-sivu näkyy myös, kun avaat uusia välilehtiä. Jos et näe Suosikit-sivua uudella välilehdellä, muuta Yleiset asetukset -asetuksia.

• Suosikkien katseleminen älykkäästä hakukentästä: Näet suosikkisivustosi klikkaamalla älykästä hakukenttää ja voit käydä haluamallasi verkkosivustolla klikkaamalla sen kuvaketta. Suosikit-näkymä poistuu näkyvistä, kun aloitat kirjoittamisen, eikä se tule näkyviin, kun klikkaat kenttää katsellessasi Suosikit- tai Top Sites -sivua.

Safarin osoite- ja hakukenttä ja suosikkisivustojen kuvakkeet sen alapuolella.
  • Suosikit-palkin tuominen näkyviin: Valitse Näytä > Näytä Suosikit-palkki. Työkalupalkin alle tulee näkyviin palkki, jossa on suosikkisivustosi.

Suosikit-palkki ja kirjanmerkkikansio. Voit muokata palkissa olevaa kirjanmerkkiä tai kansiota pitämällä sitä painettuna. Voit muuttaa kohteiden järjestystä palkissa vetämällä niitä. Voit poistaa kohteen vetämällä sen pois palkista.
  • Suosikkisivuston avaaminen: Klikkaa verkkosivustoa Suosikit-sivulla, Suosikit-näkymässä, joka tulee näkyviin älykästä hakukenttää klikattaessa, tai Suosikit-palkissa (voit myös käyttää Touch Baria).

Huomaa: Safari synkronoi suosikkisivustosi iCloudilla kaikille Maceillesi ja iOS-laitteillesi, joiden iCloud-asetuksissa on Safari päällä.