Välilehtien käyttäminen verkkosivuille

Voit katsella useita verkkosivuja samassa Safari-ikkunassa, kun avaat ne eri välilehdille.

Avaa Safari

Safari-ikkuna, jossa on välilehtiä.
  • Uuden välilehden avaaminen: Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa Uusi välilehti -painiketta  (tai käytä Touch Baria). Jos haluat muuttaa uusille välilehdille avautuvaa sivua, valitse Safari > Asetukset, klikkaa Yleiset, klikkaa Näytä uudella välilehdellä -ponnahdusvalikkoa ja valitse haluamasi vaihtoehto.

• Sivun avaaminen uudelle välilehdelle: Komento-klikkaa sivulla olevaa linkkiä, Suosikit-kuvaketta tai Top Sites -miniatyyriä. Voit myös komento-klikata Edellinen-painiketta tai Seuraava-painiketta avataksesi edellisen tai seuraavan sivun uudella välilehdellä.

Voit myös kirjoittaa tekstiä älykkääseen hakukenttään ja komento-klikata sitten hakuehdotuksissa näkyvää kohdetta tai painaa komento-rivinvaihto.

Vinkki: Jos haluat käyttää näitä komentonäppäimen oikoteitä sivujen avaamiseen uusissa ikkunoissa uusien välilehtien sijaan, valitse Safari > Asetukset, klikkaa Välilehdet ja poista valinta kohdasta ”⌘-klikkaus avaa linkin uudella välilehdellä”.

• Kohteiden avaaminen uusille välilehdille kirjanmerkkisivupalkista: Ctrl-klikkaa kirjanmerkkiä ja valitse sitten oikotievalikosta Avaa uudella välilehdellä. Tai ctrl-klikkaa kirjanmerkkikansiota ja valitse Avaa uusilla välilehdillä.

Voit avata kirjanmerkkisivupalkin klikkaamalla Sivupalkki-painiketta työkalupalkissa ja klikkaamalla sitten Kirjanmerkit-painiketta .

• Verkkosivuston nastoittaminen: Vedä nastoitettavan verkkosivuston sisältävä välilehti välilehtipalkin vasemmalle puolelle. Kun välilehti kutistuu ja näyttää verkkosivuston kuvakkeen tai alkukirjaimen, pudota se paikoilleen.

• Kaikkien välilehtien näyttäminen ikkunassa: Saat kaikki miniatyyrit näkymään avoimilla välilehdillä klikkaamalla Näytä kaikki välilehdet -painiketta tai nipistämällä sormet yhteen ohjauslevyllä. Jos haluat katsella yhtä sivuista täysikokoisena, klikkaa sen miniatyyria. Voit sulkea välilehden klikkaamalla Sulje-kuvaketta miniatyyrin vasemmassa yläkulmassa.

• Vaihtaminen välilehtien välillä: Klikkaa välilehtipalkissa olevaa välilehteä (tai käytä Touch Baria). Jos välilehtiä on enemmän kuin mitä välilehtipalkkiin mahtuu, voit selata välilehtien läpi pyyhkäisemällä välilehtipalkin yli vasemmalle tai oikealle.

Painamalla komento-1 - komento-9 voit valita jonkin ensimmäisistä yhdeksästä välilehdestä. Laita asetus päälle Safarin asetusten Välilehdet-osiossa.

• Välilehden avaaminen toisessa ikkunassa: Vedä välilehti työpöydän yli tai valitse Ikkuna > Siirrä välilehti uuteen ikkunaan.

Voit myös vetää välilehden Safari-ikkunasta toisen ikkunan välilehtipalkkiin.

Huomaa: Yksityinen selaus -ikkunoiden välilehtiä voi siirtää vain toisiin Yksityinen selaus -ikkunoihin. Muita kuin Yksityinen selaus -ikkunoiden välilehtiä voi siirtää vain toisiin muihin kuin Yksityinen selaus -ikkunoihin.

• Kaikkien Safari-ikkunoiden muuntaminen yhden ikkunan välilehdiksi: Valitse Ikkuna > Yhdistä kaikki ikkunat.

• Sivujen avaaminen automaattisesti välilehdillä tai ikkunoissa: Valitse Safari > Asetukset, klikkaa Välilehdet, klikkaa Avaa sivut välilehdillä ikkunoiden sijasta -ponnahdusvalikkoa ja valitse haluamasi vaihtoehto:

• Ei koskaan: Linkit, jotka on suunniteltu avaamaan uusia ikkunoita, avaavat uusia ikkunoita.

• Automaattisesti: Linkit, jotka on suunniteltu avaamaan uusissa ikkunoissa, avaavat ne uusilla välilehdillä.

• Aina: Kaikki linkit, jotka on suunniteltu avaamaan uusia ikkunoita, avautuvat uusille välilehdille, myös linkit, jotka on suunniteltu avautumaan erityisesti muotoilluissa ikkunoissa.

• Välilehden sulkeminen: Aseta osoitin välilehden päälle välilehtipalkissa ja klikkaa välilehden vasemmalla puolella olevaa Sulje-kuvaketta .

Jos avasit verkkosivun uudella välilehdellä, voit sulkea sen välittömästi klikkaamalla Takaisin-painiketta .

• Äskettäin suljetun sivun avaaminen uudelleen: Valitse Historia > Äskettäin suljetut ja valitse verkkosivu, jonka haluat avata uudelleen. Voit myös valita Historia > Avaa uudelleen viimeksi suljettu välilehti tai Historia > Avaa uudelleen viimeksi suljettu ikkuna.