Yksittäisen verkkosivuston selaamisen muokkaaminen

Valitse yksittäisten verkkosivustojen käsittelytapa. Voit esimerkiksi lisätä sivun zoomausta verkkosivustolle, jossa on pientä tekstiä ja kuvia. Ehkä toisen verkkosivuston täytyy tietää sijaintisi, jotta se voi toimia tehokkaasti. Voit sallia sijaintitietosi kyseiselle verkkosivustolle siten, ettei lupaasi kysytä jokaisella kerralla.

Aktiivisen verkkosivuston muokkaaminen

1. Valitse Safari > Tämän sivuston asetukset.

Älykkään hakukentän alle näkyviin tuleva valintaikkuna, kun valitset Safari > Tämän sivuston asetukset. Valintaikkunassa on vaihtoehtoja nykyisen verkkosivuston selaamisen muokkaamiseen, muun muassa Lukija-näkymän käyttäminen ja sisällön estäminen.
  2. Vaihtoehtojen valitseminen verkkosivustolle:

• Käytä lukijaa, kun se on saatavilla: Katsele verkkosivun artikkeleita ilman mainoksia ja muita häiriötekijoitä.

• Sisällön estäjien käyttöönottaminen: Estää mainokset ja muun ei-toivotun sisällön.

• Sivun zoomaus: Voit tehdä tekstistä ja kuvista helpommin nähtäviä.

• Automaattinen toisto: Valitse, voiko video toistua verkkosivustolla automaattisesti.

• Kamera: Valitse, voiko verkkosivusto käyttää kameraa.

• Mikrofoni: Valitse, voiko verkkosivusto käyttää mikrofonia.

• Sijainti: Valitse, voiko verkkosivusto käyttää sijaintiasi.

Avoinna olevan verkkosivuston muokkaaminen

1. Valitse Safari > Asetukset ja klikkaa Verkkosivustot.

Safari-asetusten Verkkosivustot-osio, jossa voit muokata yksittäisten verkkosivustojen selaamistapaa.
  2. Klikkaa vasemmalla muokattavaa asetusta, esimerkiksi Kamera.

3. Toimi jollain seuraavista tavoista:

• Valitse luettelosta asetukset verkkosivustolle: Valitse oikealla verkkosivusto ja valitse sitten haluamasi vaihtoehto.

• Asetusten valitseminen luettelosta verkkosivustoille, joita ei ole muokattu: Klikkaa Vierailtaessa muilla verkkosivustoila -ponnahdusvalikkoa ja valitse vaihtoehto.

Voit nähdä muokatut verkkosivustot Määritetyt verkkosivustot -kohdassa. Jos Määritetyt verkkosivustot ei ole näkyvissä, verkkosivustoja ei ole muokattu tai lista on tyhjennetty.

• Asetusten valitseminen kaikille verkkosivustoille: Varmista, että Määritetyt verkkosivustot -luettelossa ei ole verkkosivustoja (voit tyhjentää luettelon nopeasti valitsemalla verkkosivustot ja klikkaamalla Poista). Klikkaa Vierailtaessa muilla verkkosivustoila -ponnahdusvalikkoa ja valitse vaihtoehto.