Kirjanmerkkien käyttäminen

Lisää suosikkiverkkosivusi kirjanmerkkeihin, jotta voit vierailla niillä nopeasti uudestaan.

Avaa Safari

Safari-ikkuna, jonka sivupalkissa näkyy kirjanmerkkejä; yksi kirjanmerkki on valittu muokattavaksi.

Nykyisen verkkosivun lisääminen kirjanmerkkeihin

• Klikkaa Jaa-painiketta työkalupalkissa, valitse Lisää kirjanmerkki ja valitse sitten Kirjanmerkit-kansio.

Voit myös siirtää osoittimen älykkään hakukentän päälle, pitää painettuna vasemmanpuoleiseen päähän näkyviin tulevaa Lisää-painiketta ja valita kirjanmerkkikansion luettelosta. Voit vaihtoehtoisesti vetää osoitteen kirjanmerkkisivupalkkiin.

Kaikkien kirjanmerkkien näyttäminen sivupalkissa

• Klikkaa Sivupalkki-painiketta työkalupalkissa ja klikkaa sitten Kirjanmerkit-painiketta . Vaihtoehtoisesti voit valita Kirjanmerkit > Näytä kirjanmerkit.

Siirtyminen kirjanmerkillä merkitylle sivulle

Kirjanmerkin etsiminen

• Kirjoita teksti hakukenttään sivupalkin yläosassa. Sinun on ehkä vieritettävä ylöspäin, jotta saat hakukentän näkyviin.

Kirjanmerkkien hallitseminen sivupalkissa

• Tuo kirjanmerkkisivupalkki näkyviin ja toimi jollakin seuraavista tavoista:

• Uuden kirjanmerkkikansion lisääminen: Ctrl-klikkaa kirjanmerkkiä sivupalkissa ja valitse oikotievalikosta Uusi kansio.

• Kirjanmerkkien ja kansioiden järjestäminen uudelleen ja kopioiminen: Vedä kirjanmerkki tai kansio uuteen sijaintiin. Kopioi kirjanmerkki Optio-vetämällä.

• Kirjanmerkin tai kansion nimen muokkaaminen: Ctrl-klikkaa kohdetta ja valitse oikotievalikosta Nimeä uudelleen. Vaihtoehtoisesti voit painaa voimakkaasti tai pitää kohteen nimeä painettuna, kunnes se korostetaan, ja kirjoittaa uuden nimen.

• Kirjanmerkin kuvauksen muokkaaminen: Kaksoisklikkaa kansiota sivupalkissa ja ctrl-klikkaa sitten kohdetta ja valitse Muokkaa kuvausta.

• Kirjanmerkin poistaminen: Valitse haluamasi kirjanmerkit sivupalkissa komento-klikkaamalla ja paina Poista. Vaihtoehtoisesti voit pitää kirjanmerkin nimeä painettuna, kunnes se korostetaan, ja klikata sitten nimen oikealla puolella näkyvää poistopainiketta .

Kirjanmerkkien muokkaaminen kirjanmerkkieditorissa

• Klikkaa Muokkaa kirjanmerkkisivupalkin alaosassa tai valitse Kirjanmerkit > Muokkaa kirjanmerkkejä ja tee jokin seuraavista:

• Kirjanmerkkikansion lisääminen: Klikkaa Uusi kansio. Vaihtoehtoisesti voit valita yhden tai useampia kirjanmerkkejä ja luoda kansion valituille kirjanmerkeille Optio-klikkaamalla Uusi kansio.

• Kirjanmerkkien järjestäminen uudelleen ja kopioiminen: Vedä kirjanmerkki tai kansio toiseen sijaintiin. Voit kopioida kirjanmerkin pitämällä Optio-painiketta painettuna vetäessäsi kirjanmerkkiä.

• Kirjanmerkin tai kansion nimen muokkaaminen: Valitse kirjanmerkki tai kansio ja paina Enter.

• Kirjanmerkkien poistaminen: Valitse kirjanmerkit ja paina poistonäppäintä.

Huomaa: Safari käyttää iCloudia pitääkseen kirjanmerkkisi samoina kaikilla Maceillasi ja iOS-laitteillasi, joissa on Safari päällä iCloud-asetuksissa. iCloudin avulla kirjanmerkkisi ja lukulistasi arkistoidaan automaattisesti ja voit palauttaa ne aikaisemmasta versiosta milloin vain.