Touch Bar

Joissakin Maceissa oleva ominaisuus. Touch Barissa voit muuttaa asetuksia ja käyttää Siriä, toimintonäppäimiä ja ohjelmia tutuilla eleillä, kuten napautuksella tai pyyhkäisyllä.

Näppäimistö, jonka yläreunassa on Touch Bar, Touch Barin oikeassa reunassa on Touch ID.

Touch Barissa on Touch ID, jonka avulla voit avata Macin ja salasanalla suojattujen kohteiden lukituksen, maksaa ostoksia verkossa Apple Paylla sekä tehdä ostoksia iTunes Storessa, App Storessa ja Apple Booksissa.

Touch Barin oikeassa reunassa olevalla Control Stripillä voit kysyä Siriltä ja muuttaa yleisiä asetuksia, kuten näytön kirkkautta ja äänenvoimakkuutta. Laajentamalla Control Stripin voit käyttää lisäasetuksia ja -ominaisuuksia, kuten Mission Controlia ja Launchpadia.

Touch Bar, jossa on vasemmalla ohjelman tai tehtävän mukaan vaihtelevia painikkeita ja oikealla pienennetty Control Strip.

Touch Barin muut painikkeet riippuvat ohjelmasta tai tehtävästä. Tällaiselta Touch Bar näyttää, kun kirjoitat sähköpostia Mailissa:

Touch Bar, jossa on vasemmalta oikealle Mail-ohjelman painikkeet: emojit, värit, lihavointi, kursivointi, alleviivaus, tasaus, luettelot ja kirjoitusehdotukset.

Jos haluat lisätietoja Touch Barista, katso Applen tukiartikkeli MacBook Pron Touch Barin käyttäminen.