Tilaääni

Applen sirua käyttävä Mac tukee tilaääntä, joka on teknologia, jolla muodostetaan teatteritasoinen ääni katsottavasta elokuvasta tai videosta tai kuunneltavasta Dolby Atmos -kappaleesta. Kun käytät tuettuja kuulokkeita, tilaäänen ansiosta ääni tuntuu tulevan kaikkialta ympäriltäsi. Valinnainen dynaaminen päänseuranta pitää äänen paikallaan, kun liikut. Jos siis kappaletta toistetaan oikealla puolellasi ja käännyt ympäri, se kuuluu vasemmalta. Voit myös kokea immersiivisen äänikokemuksen iOS:n, iPadOS:n, tvOS:n ja macOS:n tukemissa apeissa. Esimerkiksi Macin FaceTimessa tilaääni levittää puheäänet niin, että ne tuntuvat tulevan sieltä, missä ystäväsi sijaitsevat FaceTime-ikkunassa.

Voit myös skannata iPhonen avulla korviesi muodon räätälöityä tilaääntä varten. Se synkronoituu kaikkiin Apple-laitteisiisi (vaatii iOS 16:n, iPadOS 16:n, tvOS 16:n, macOS 13:n tai uudemman), kun olet niissä kirjautuneena samalla Apple ID:llä, jota käytät AirPods-kuulokkeiden kanssa.

Jos haluat lisätietoja tilaäänestä ja dynaamisesta päänseurannasta ja katsoa luettelon tuetuista laitteista, katso Tilaäänen ja päänseurannan ohjaaminen AirPods-kuulokkeiden käyttöoppaassa ja Applen tukiartikkeli Tilaäänellä kuunteleminen AirPods- ja Beats-kuulokkeilla. Jos haluat yleisiä tietoja tilaäänestä Apple Musicissa, katso Tietoja Dolby Atmosin tilaäänestä Apple Musicissa.