Tekstiviestien lähettämisen käyttöönotto

Voit ottaa Viestit-ohjelman käyttöön ja lähettää tekstiviestejä kolmella tavalla:

• iMessage: iMessagella voit lähettää rajoittamattoman määrän viestejä ystäville, jotka käyttävät iPhonea, iPadia, iPod touchia tai Macia. iMessagen käyttämiseen tarvitset Apple ID:n. Jos olet tehnyt ostoja iTunes Storesta tai App Storesta tai olet kirjautunut iCloudiin, sinulla on jo Apple ID. Jos sinulla ei ole Apple ID:tä, voit luoda sellaisen Viestit-ohjelmassa.

• Tekstiviestit: Jos sinulla on iPhone, jossa on iOS 8.1 tai uudempi, voit lähettää myös tekstiviestejä mihin tahansa matkapuhelimeen Macista.

• Jabber: Jos sinulla on Jabber-viestitili, voit lisätä myös sen Viestit-ohjelmaan. Jabber-tiliä varten sinun täytyy tietää tilin käyttäjänimi ja salasana.

Avaa Viestit

Tekstiviestien lähettämisen käyttöönotto iMessagella

1. Valitse Viestit > Asetukset, klikkaa Tilit ja valitse Tilit-luettelosta iMessage.

2. Syötä Apple ID ja salasana ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kun olet kirjautunut sisään, valitse Lähetä lukukuittaukset, jotta sinulle viestejä lähettävät henkilöt näkevät, milloin olet lukenut ne.

Voit myös lähettää lukukuittauksia vain tietyn keskustelun osalta.

Tekstiviestien lähettämisen käyttöönotto

Tekstiviestien lähettämisen käyttöönotto Jabberilla

Jos tarvitset Jabber-tilin tai jos et ole varma käyttäjänimestäsi tai salasanastasi, mene palveluntarjoajan verkkosivustolle.

1. Valitse Viestit > Lisää Jabber-tili.

2. Syötä Jabber-tilin käyttäjätunnus (esimerkiksi grantphelps@jabber.org) ja salasana ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Voit ottaa viestitilin käyttöön myös Järjestelmäasetusten Internet-tilit-osiossa. Jos haluat lisätietoja, katso Sosiaalisen median tilien ja muiden internet-tilien käyttäminen.

Viestitilin käytön lopettaminen

Jos et halua nähdä tietyn tilin viestejä Macissasi, voit ottaa tilin pois käytöstä kirjautumalla ulos iMessagesta tai poistamalla Jabber-tilin Macista.

• Tee jokin seuraavista:

• Tilin poistaminen käytöstä: Valitse Viestit > Asetukset, klikkaa Tilit, valitse vasemmalla tili ja poista sitten valinta kohdasta ”Ota tämä tili käyttöön”. Kun poistat tilin käytöstä, tilanasi näytetään Poissa linjoilta.

• Kirjautuminen ulos iMessagesta: Valitse Viestit > Asetukset, klikkaa Tilit, valitse iMessage-tili, valitse Kirjaudu ulos ja vahvista, että haluat kirjautua ulos. Kun kirjaudut ulos iMessagesta, et enää saa viestejä kyseisen tilin kautta.

• Jabber-tilin poistaminen Macista: Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset, klikkaa Tilit, valitse tili, jota et halua enää käyttää, ja klikkaa poistopainiketta .

VAROITUS: Tilin poistaminen tai yksittäisten ominaisuuksien laittaminen pois päältä voi poistaa ohjelmiin tallennettuja tietoja. Ennen kuin tili poistetaan tai ominaisuus laitetaan pois päältä, sinulta kysytään haluatko säilyttää kopion tiedoista.