Ostosten rajoittaminen

Estä lapsia ostamasta kirjoja tai rajoita lapsia hankkimasta kirjoja, joissa on lapsille sopimatonta sisältöä. Jos olet ottanut Perhejaon käyttöön, voit laittaa Pyydä ostolupa -asetuksen päälle, jolloin sinua pyydetään hyväksymään tiettyjen perheenjäsenten tekemät ostot.

Avaa iBooks

Estä lapsia ostamasta tai lataamasta kirjoja, joissa on lapsille sopimatonta sisältöä

1. Valitse iBooks > Asetukset ja klikkaa sitten Käyttörajoitukset.

2. Jos haluat muuttaa käyttörajoitusasetuksia, klikkaa lukkoa ja syötä tietokoneen ylläpitäjän nimi ja salasana.

3. Valitse vaihtoehtoja, jos haluat ottaa pois käytöstä kaikki ostokset ja ilmaiset lataukset tai rajoittaa sellaisten kirjojen lataamista, joissa on lapsille sopimatonta sisältöä.

4. Kun olet valmis, klikkaa lukkoa uudelleen.

Pyydä ostolupa -asetuksen laittaminen päälle

Pyydä ostolupa -asetus on päällä oletusarvoisesti alle 13-vuotiaille lapsille, ja se voidaan laittaa päälle alle 18-vuotiaille perheenjäsenille. (Tarkat ikärajat saattavat vaihdella maan tai alueen mukaan.) Katso lisätietoja kohdasta Perhejaon käyttöönottaminen.

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja osoita iCloud.

Avaa iCloud-asetukset

2. Klikkaa Hallitse perhettä.

3. Valitse perheenjäsen vasemmalta ja laita sitten Pyydä ostolupa -asetus päälle oikealla.

Jos haluat lisätietoja käyttörajoitusten asettamisesta Macilla, katso Käyttörajoitusten asettaminen.