Kirjan ulkoasun muuttaminen

Tavallisesta kirjasta poiketen voit muuttaa iBooks-kirjojen ulkoasua. Voit esimerkiksi katsoa yhden tai kaksi sivua kerrallaan tai katsoa kirjaa koko näytöltä. Joissain kirjoissa voit myös muuttaa fonttia, sivujen väriä ja paljon muuta.

Avaa iBooks

• Sivunäkymän muuttaminen: Avaa kirja ja valitse Näytä > Yksi sivu tai Kaksi sivua.

Voit myös pienentää tai suurentaa kirjaikkunaa (vetämällä reunoista), kunnes näet yhden tai kaksi sivua.

• Kirjojen katsominen koko näytöltä: Klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa vihreää koko näytön painiketta. Jos haluat lisätietoja koko näytön tilasta, katso Ohjelmien käyttäminen koko näytöllä tai jaetussa näkymässä.

• Fontin koon tai tyylin vaihtaminen: Siirrä osoitin kirjan yläreunaan ja klikkaa Ulkoasu-painiketta . Muuta fonttia isommaksi tai pienemmäksi klikkaamalla painiketta tai valitse fontti Kirjan fontti -kohdasta.

Jos Ulkoasu-painike ei ole käytettävissä, et voi muuttaa kirjan fonttia.

• Sivun värin muuttaminen: Siirrä osoitin kirjan yläreunaan, klikkaa Ulkoasu-painiketta ja valitse sitten Valkoinen, Seepia, Harmaa tai Yö.

Jos sivun värivalinnat eivät ole käytettävissä, et voi muuttaa kirjan sivujen väriä.

• Kappaleen tasauksen muuttaminen: Valitse iBooks > Asetukset, klikkaa Yleiset ja valitse ”Anna rivien katketa luonnollisesti” tai ”Tasaa reunoihin”.

• Tavutuksen muuttaminen: Valitse iBooks > Asetukset, klikkaa Yleiset ja valitse tai poista valinta kohdasta ”Tavuta sanoja automaattisesti”.