Tilaääni

Applen sirua käyttävä Mac tukee tilaääntä, joka on teknologia, jolla muodostetaan teatteritasoinen ääni katsottavasta elokuvasta tai videosta tai kuunneltavasta Dolby Atmos -kappaleesta. Kun käytät tuettuja kuulokkeita, ääni vaikuttaa tulevan kaikkialta ympäriltäsi tilaäänen ansiosta. Valinnainen dynaaminen päänseuranta pitää äänen kohdallaan liikkuessasi. Jos siis jokin kappale toistuu oikealla puolellasi ja liikut ympäriisi, voit kuulla sen vasemmalla puolellasi. Voit kokea immersiivisen äänen iOS:n, iPadOS:n, tvOS:n ja macOS:n tukemissa apeissa. Esimerkiksi Macin FaceTimessa tilaääni levittää äänet niin, että ne kuulostavat siltä kuin ne tulisivat siitä kohtaa, jossa ystäväsi ovat FaceTime-ikkunassa.

Voit myös skannata iPhonen avulla korviesi muodon räätälöityä tilaääntä varten. Se synkronoituu kaikkiin Apple-laitteisiisi (vaatii iOS 16:n, iPadOS 16:n, tvOS 16:n, macOS Venturan tai uudemman), kun olet niissä kirjautuneena samalla Apple ID:llä, jota käytät AirPods-kuulokkeiden kanssa.

Jos haluat lisätietoja tilaäänestä ja dynaamisesta päänseurannasta ja katsoa luettelon tuetuista laitteista, katso Tilaäänen ja päänseurannan ohjaaminen AirPods-kuulokkeiden käyttöoppaassa ja Applen tukiartikkeli Tilaäänellä kuunteleminen AirPods- ja Beats-kuulokkeilla. Jos haluat yleisiä tietoja tilaäänestä Apple Musicissa, katso Tietoja Dolby Atmosin tilaäänestä Apple Musicissa.