Levytyökalu-ohje

Tervetuloa Levytyökaluun

Levytyökalulla voit halllita levyjä, lisätä ja hallita taltioita sekä hallita RAID-levypakkoja.

Kolme taltiota APFS-säiliössä Levytyökalun sivupalkissa.

Anna macOS:n hallita tilaa useiden taltioiden välillä

macOS High Sierran tiedostojärjestelmä Apple File System (APFS) varaa automaattisesti vapaan tilan taltioiden välillä tarpeen mukaan, jotta sinun ei tarvitse hallita käsin taltioiden kokoja. Jos haluat tarkistaa, että taltiot päivitettiin APFS:ään, kun asensit macOS High Sierran, valitse taltio Levytyökalun sivupalkissa, jolloin sen muoto näytetään ikkunan keskellä.

APFS (salattu) -valinta Muoto-valikossa.

Ulkoisten tallennuslaitteiden pitäminen suojattuina

Kun hankit uuden flash-muistin tai ulkoisen tallennuslaitteen, alusta se APFS:nä ja suojaa sen sisältöä salaamalla se salasanalla. Aloita valitsemalla laitteesi sivupalkista, klikkaamalla Tyhjennä-painike, klikkaamalla sitten Muoto-ponnahdusvalikkoa ja valitsemalla APFS (salattu).

Korjaus-valintaikkuna Levytyökalun työkalupalkissa.

Levyn tarkistaminen

Jos sinulla on ongelmia levyn kanssa, Levytyökalu voi kertoa sinulle, toimiiko levy odotetulla tavalla, ja korjata havaitsemansa ongelmat. Tarkista valitsemalla levy tai taltio sivupalkista ja klikkaamalla Korjaus-painike.