toiminto

Automator-toiminto suorittaa yksittäisen vaiheen. Voit suorittaa sarjan vaiheita yhdistämällä toimintoja työnkulkuusi. Automatorin mukana tulee kirjasto eri Automator-toimintoja, joista voit luoda omia muokattuja automaatioita.

Jotta toiminnot voivat suorittaa monimutkaisia monivaiheisia tehtäviä, ne vastaanottavat usein tietoa tai syötteen edelliseltä toiminnolta. Toiminto voi käyttää tätä syötettä ja antaa sitten tuloksen seuraavan toiminnon käyttöön sen syötteeksi.

Toiminnoissa voi olla kenttiä, ponnahdusvalikoita, valintaneliöitä tai painikkeita, joilla voit hallita toiminnon toimintaa.

Jotkin toiminnot saavat syötettä työnkulun ulkopuolelta. Toiminto voi saada syötettä esimerkiksi ohjelmasta, kuten yhteystiedosta, iTunesin soittolistasta tai Finderissa valitusta kohteesta.