Jos käynnistäminen macOS-palautuksella ei onnistu

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä voit tehdä, jos Macin käynnistäminen macOS-palautukselta ei onnistu.

Jos käytössä on Applen sirulla varustettu Mac

Jos käytössäsi on Applen sirulla varustettu Mac, eikä sen käynnistäminen macOS-palautuksella ohjeiden mukaisesti onnistu:

1. Varmista, että Macista on katkaistu virta. Jos virran katkaiseminen ei onnistu, pakota sammutus painamalla virtapainiketta enintään 10 sekunnin ajan. (Kannettavissa tietokoneissa, joissa on Touch ID, paina Touch ID -painiketta ja pidä sitä painettuna.)

2. Yritä käynnistää uudelleen palautuksesta: pidä Macin virtapainiketta painettuna, kunnes näet ilmoituksen käynnistysvaihtoehtojen lataamisesta.

3. Jos Mac ei lataa käynnistysvaihtoehtoja vaan jumiutuu käynnistyksen aikana mustaan tai johonkin muuhun näyttöön, lue, mitä voit tehdä, jos Mac ei käynnisty kokonaan.

Jos käytössä on jokin muu Mac

Jos Macissasi ei ole Applen sirua, sinulla on Intel-pohjainen Mac. Jos Intel-pohjaisen Macin käynnistäminen macOS-palautuksella ohjeiden mukaisesti ei onnistu:

1. Varmista, että Macista on katkaistu virta. Jos virran katkaiseminen ei onnistu, pakota sammutus painamalla virtapainiketta enintään 10 sekunnin ajan. (Kannettavissa tietokoneissa, joissa on Touch ID, paina Touch ID -painiketta ja pidä sitä painettuna.)

2. Yritä käynnistää tietokone uudelleen palautuksesta: Käynnistä Mac painamalla virtapainiketta ja vapauttamalla se. Pidä sitten jotakin seuraavista palautustoiminnon näppäinyhdistelmistä painettuna. Jos mikään niistä ei toimi, lue ohjeita käynnistysnäppäinyhdistelmien käyttöön.

• Komento-R: käynnistä sisäisestä palautusjärjestelmästä, jos mahdollista.

• Optio-komento-R tai vaihto-optio-komento-R: Käynnistä palautuksesta internetin kautta.

3. Kun käynnistät palautuksesta internetin kautta, Macissa näkyy pyörivä maapallo.

Käynnistäminen macOS-palautuksesta internetin kautta epäonnistui
  4. Jos näet maapallon, jossa on varoitussymboli (huutomerkki), yritys käynnistää palautuksesta internetin kautta ei onnistunut. Seuraavista ratkaisuista saattaa olla apua:

• Varmista, että Mac pystyy muodostamaan internet-yhteyden. Valitse verkko Wi-Fi-valikostaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä, jos mahdollista.

• Muodosta internet-yhteys toisesta Wi-Fi- tai Ethernet-verkosta siltä varalta, että verkkomäärityksesi ei salli palautukseen tarvittavaa internet-yhteyttä.

• Muodosta internet-yhteys Ethernetin sijaan Wi-Fin kautta tai toisin päin.

• Yritä myöhemmin uudelleen, sillä kyseessä saattaa olla tilapäinen ongelma.

• Käynnistä tietokone joltakin muulta levyltä tai taltiolta, jos mahdollista.

• Käytä käynnistettävää asentajaa macOS:n asentamiseksi uudelleen.

5. Jos Mac jumiutuu käynnistyksen aikana mustaan tai johonkin muuhun näyttöön, lue, mitä voit tehdä, jos Mac ei käynnisty kokonaan.