Oman puheäänen luominen iPhonella, iPadilla tai Macilla

Oma puheääni -toiminnolla voit luoda syntetisoidun puheäänen, joka kuulostaa omalta ääneltäsi, ja kommunikoida sillä perheen ja ystävien kanssa. Oma puheääni -toiminnon avulla voit puhua kirjoittamalla FaceTimessa, puheluissa, avustavissa viestintäsovelluksissa ja kasvotusten käytävissä keskusteluissa.

Vaatimukset

• iOS 17, iPadOS 17, macOS Sonoma tai uudempi

• Jokin seuraavista laitteista:

• iPhone 12 tai uudempi

• iPad Air (5. sukupolvi)

• 11-tuumainen iPad Pro (3. sukupolvi) ja uudemmat

• 12,9-tuumainen iPad Pro (5. sukupolvi) ja uudemmat

• Mac, jossa on Applen siru

• Face ID, Touch ID, laitteen pääsykoodi tai salasana

Oma puheääni -toiminto on saatavana englanniksi.

Oman puheäänen luominen

Voit luoda oman puheäänen äänittämällä 15 minuuttia omaa puheääntäsi lukemalla satunnaisesti valittuja tekstikehotteita. Äänitetty puhe käsitellään turvallisesti laitteessa yön aikana, kun laite on latauksessa ja yhteydessä Wi-Fi-verkkoon.

Voit luoda kullekin laitteelle useita puheääniä.

iPhone tai iPad

1. Avaa Asetukset-appi. Napauta Käyttöapu ja napauta sitten Oma puheääni.

2. Napauta Luo oma puheääni.

3. Äänitä ääntäsi noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.

Voit keskeyttää äänityksen napauttamalla Valmis tai sulkemalla Asetukset-apin. Edistymisesi tallennetaan.

Äänityksen jatkaminen:

1. Valitse Asetukset > Käyttöapu > Oma ääni.

2. Napauta puheääntä, jonka luomista haluat jatkaa.

3. Napauta Jatka äänittämistä ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Mac

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa sivupalkissa Käyttöapu ja klikkaa sitten Oma puheääni.

2. Klikkaa Luo oma puheääni.

3. Äänitä ääntäsi noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.

Voit keskeyttää äänityksen klikkaamalla Valmis. Edistymisesi tallennetaan.

Äänityksen jatkaminen:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa sivupalkissa Käyttöapu ja klikkaa sitten Oma puheääni.

2. Klikkaa Näytä lisätietoja -painiketta No alt supplied for Image sen puheäänen vieressä, jonka luomista haluat jatkaa.

3. Napauta Jatka äänittämistä ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Oman puheäänen poistaminen

Jos poistat oman puheäänen, sitä ei voi palauttaa.

iPhone tai iPad

1. Avaa Asetukset-appi. Napauta Käyttöapu ja napauta sitten Oma puheääni.

2. Napauta puheääntä, jonka haluat poistaa.

3. Tunnistaudu Face ID:llä tai Touch ID:llä tai anna pääsykoodisi.

4. Napauta Poista puheääni ja vahvista valinta napauttamalla Poista puheääni ja äänitykset.

Mac

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa sivupalkissa Käyttöapu ja klikkaa sitten Oma puheääni.

2. Klikkaa poistettavan puheäänen vieressä olevaa Näytä lisätietoja -painiketta No alt supplied for Image.

3. Anna salasana.

4. Klikkaa Poista puheääni ja vahvista valinta klikkaamalla Poista puheääni ja äänitykset.

Kirjoittamalla puhuminen Oma puheääni -toimintoa käyttäen

Live-puhe-toiminnolla voit kirjoittaa mitä haluat sanoa ja antaa omalta ääneltäsi kuulostavan puheäänen lukea tekstin.

Oman puheäänen käyttäminen Live-puhe-toiminnossa

Oma puheääni -toiminnon käyttäminen muissa laitteissa

Voit synkronoida oman puheäänesi muihin laitteisiin, jotka ovat kirjautuneet iCloudiin Apple ID:lläsi.

iPhone tai iPad

1. Avaa Asetukset-appi. Napauta Käyttöapu ja napauta sitten Oma puheääni.

2. Ota Jaa laitteiden välillä -toiminto käyttöön.

Mac

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa sivupalkissa Käyttöapu ja klikkaa sitten Oma puheääni.

2. Ota Jaa laitteiden välillä -toiminto käyttöön.

Tietoja omasta puheäänestä ja tietosuojasta

Oma puheääni -toiminto on suunniteltu tietosuoja ja turvallisuus huomioiden. Oma puheäänesi salataan ja tallennetaan laitteeseen turvallisesti, joten vain sinä voit käyttää sitä Face ID:llä, Touch ID:llä tai laitteen pääsykoodilla tai salasanalla. Jos jaat puheäänesi laitteiden välillä, puheääni tallennetaan iCloudiin käyttäen päästä päähän -salausta.

Oma puheääni -toimintoa voi käyttää vain Live-puhe-toiminnossa ja muissa muiden valmistajien apeissa, joille olet antanut luvan sen käyttöön, kuten augmentatiivisissa ja vaihtoehtoisissa viestintäapeissa (AAC). Voit hallita appien oikeuksia käyttää Omaa puheääni -toimintoa kohdassa Asetukset (tai Järjestelmäasetukset) > Käyttöapu > Oma puheääni. Muiden valmistajien apit, joille myönnät käyttöoikeuden, eivät voi tallentaa puhetta Oma puheääni -toiminnosta.

Voit käyttää Oma puheääni -toimintoa vain itseltäsi kuulostavan äänen luomiseen laitteellasi käyttäen omaa ääntäsi henkilökohtaiseen, ei-kaupalliseen käyttöön. Tilisi perijä ei pysty käyttämään puheääntäsi Oma puheääni -toiminnolla.