Tietoja iOS 17 -päivityksistä

iOS 17 tuo Puhelimeen, Viesteihin sekä FaceTimeen merkittäviä päivityksiä, joiden avulla voit kommunikoidessasi ilmaista itseäsi uusilla tavoilla. StandBy tarjoaa uuden koko näytön kokemuksen, jossa on helposti vilkaistavaa tietoa, joka on suunniteltu katsottavaksi etäämmältä, kun iPhone on ladattavana ja käännettynä kyljelleen. AirDropilla on helpompaa jakaa ja yhdistää ympärillä olevien kanssa, ja uuden NameDropin avulla jaat yhteystietoja. Parannukset näppäimistöön tekevät tekstin syöttämisestä nopeampaa ja helpompaa kuin koskaan ennen. iOS 17 sisältää myös päivityksiä Widgetteihin, Safariin, Musiikkiin, AirPlayhin ja muihin.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

Lue lisää, jos haluat päivittää tai jos päivittämisessä on ongelmia.

iOS 17.4.1

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä virheenkorjauksia ja suojauspäivityksiä, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 17.4

Tämä päivitys sisältää uusia appimarkkinapaikka-, verkkoselain- ja maksuvaihtoehtoja Euroopan unionin asukkaille. Tämä julkaisu sisältää myös uusia emojeja, tekstityksen Applen Podcastit-apissa sekä muita ominaisuuksia, virheenkorjauksia ja suojauspäivityksiä iPhonelle.

Apit EU:ssa

Euroopan unionin asukkaat voivat nyt myös

• asentaa appeja vaihtoehtoisista markkinapaikoista

• asentaa verkkoselaimia, joissa on vaihtoehtoinen selainmoottori

• hallita oletusverkkoselainta avatessaan Safarin ensimmäisen kerran

• hallita lähimaksujen oletusappia

• käyttää vaihtoehtoisia maksutapoja App Storessa oleville apeille, joissa on ulkoisten ostojen merkki

Jotkin vaihtoehdot vaativat kehittäjien tuen.

Emojit

• Uudet sieni-, feeniks-, limetti-, katkennut ketju- ja pudisteleva pää -emojit ovat saatavilla emoji-näppäimistössä.

• 18:aan ihmis- ja kehoemojiin on lisätty molempiin suuntiin katsovat vaihtoehdot.

Apple Podcasts

• Voit seurata jaksoa tekstityksen avulla, jossa sanat korostuvat puheen mukana. Saatavana englanniksi, espanjaksi, ranskaksi ja saksaksi.

• Jaksojen tekstitykset voidaan lukea kokonaisuudestaan, niistä voidaan etsiä sanaa tai lausetta ja niitä voidaan käyttää käyttöapuominaisuuksien (kuten Tekstin koko, Lisää kontrastia ja VoiceOver) kanssa. Lisäksi toistopaikka voidaan valita napauttamalla tekstiä.

Tämä päivitys sisältää seuraavat parannukset ja virheenkorjaukset:

• Musiikintunnistuksessa voit lisätä tunnistetut kappaleet Apple Music -soittolistoihin ja -kirjastoon sekä Apple Music Classicaliin.

• Sirissä on uusi valinta puhua vastaanotetut viestit millä tahansa tuetulla kielellä.

• Varastetun laitteen suojaus tukee suojauksen parantamista kaikissa sijainneissa.

• Asetukset-apin Akun kunto -kohdassa näkyy kaikissa iPhone 15- ja iPhone 15 Pro -malleissa lataussyklien määrä, valmistuspäivämäärä ja ensimmäinen käyttökerta.

• Korjaa ongelman, josta johtuen yhteystietokuvat olivat tyhjiä Etsi-apissa.

• Korjaa kahden SIMin käyttäjillä ilmenneen ongelman ongelman, josta johtuen puhelinnumero vaihtui ensisijaisesta toissijaiseen ja näkyy ryhmälle, johon he lähettivät viestin.

Jotkin ominaisuudet eivät välttämättä ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa Apple-laitteissa. Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 17.3.1

Tämä päivitys sisältää virheenkorjauksia iPhonelle, mm. seuraavat:

• Teksti saattoi monistua tai limittyä odottamatta kirjoittamisen aikana.

iOS 17.3

Tämä päivitys sisältää lisää suojausominaisuuksia varastetun laitteen suojaus -toiminnolla. Tämä päivitys lisää myös uuden Unity-taustakuvan, joka kunnioittaa mustien historiaa ja kulttuuria mustien historian kuukauden juhlistamiseksi, sekä muita ominaisuuksia, virheenkorjauksia ja suojauspäivityksiä iPhonelle.

Varastetun laitteen suojaus

• Varastetun laitteen suojaus parantaa iPhonen ja Apple ID:n suojausta vaatimalla tiettyjen toimenpiteiden suorittamiseen Face ID:n tai Touch ID:n ilman pääsykoodivaihtoehtoa.

• Suojausviive vaatii Face ID:n tai Touch ID:n, tunnin odotuksen ja biometrisen lisätodentautumisen ennen kuin arkaluontoisia toimenpiteitä, kuten laitteen pääsykoodin tai Apple ID -salasanan vaihtaminen, voidaan suorittaa.

Lukittu näyttö

• Uusi Unity-taustakuva kunnioittaa mustien historiaa ja kulttuuria mustien historian kuukauden juhlistamiseksi.

Musiikki

• Soittolistojen yhteiskäyttö mahdollistaa ystävien kutsumisen liittymään soittolistaan, jolloin kaikki voivat lisätä, järjestellä ja poistaa kappaleita.

• Emojireaktioita voidaan lisätä mihin tahansa raitaan yhteissoittolistassa.

Tämä päivitys sisältää myös seuraavat parannukset:

• AirPlayn hotellituki mahdollistaa sisällön striimaamisen suoraan huoneesi TV:hen valituissa hotelleissa.

• AppleCare ja takuu Asetuksissa näyttää kattavuuden kaikissa laitteissa, jotka ovat kirjautuneet Apple ID:lläsi.

• Kolarintunnistusta on parannettu (kaikki iPhone 14- ja iPhone 15 -mallit).

Jotkin ominaisuudet eivät välttämättä ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa Apple-laitteissa. Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 17.2.1

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä virheenkorjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 17.2

Tämä päivitys esittelee Päiväkirjan, joka tarjoaa upouuden tavan pohtia elämän hetkiä ja säilyttää muistoja. Tämä julkaisu sisältää myös parannuksia Toimintopainikkeeseen ja Kameraan sekä muita ominaisuuksia, virheenkorjauksia ja suojauspäivityksiä iPhonelle.

Päiväkirja

• Päiväkirja on uusi appi, johon voit kirjoittaa elämäsi pienistä hetkistä ja suurista tapahtumista, jotta voit harjoittaa kiitollisuutta ja parantaa hyvinvointiasi.

• Päiväkirjaehdotukset auttavat palauttamaan mieleen kokemuksiasi ryhmittelemällä mm. retkiä, kuvia ja treenejä hetkiksi, joita voit lisätä päiväkirjaan.

• Suodattimilla voit nopeasti löytää kirjanmerkillä merkittyjä merkintöjä tai näyttää liitteitä sisältäviä merkintöjä, jotta voit palata niihin ja pohtia elämäsi tärkeitä hetkiä.

• Ajastetut ilmoitukset auttavat pitämään päiväkirjarutiinia yllä muistuttamalla kirjoittaa valitseminasi päivinä ja aikoina.

• Mahdollisuus lukita päiväkirja käyttämällä Touch ID:tä tai Face ID:tä.

• iCloud-synkronointi pitää päiväkirjamerkinnät turvassa ja salattuina iCloudissa.

Toimintopainike

• iPhone 15 Pron ja iPhone 15 Pro Maxin Toimintopainikkeessa on Käännä-vaihtoehto, jonka avulla voit nopeasti kääntää lauseita tai käydä keskustelun jonkun kanssa toisella kielellä.

Kamera

• Tilallisella videolla voit kuvata videota iPhone 15 Prolla ja iPhone 15 Pro Maxilla, joten voit elää muistosi uudelleen kolmiulotteisina Apple Vision Prossa.

• iPhone 15 Pron ja iPhone 15 Pro Maxin telekamera tarkentaa nyt nopeammin kuvattaessa kaukana olevia pieniä kohteita.

Viestit

• Voit hypätä keskustelun ensimmäiseen lukemattomaan viestiin helposti napauttamalla oikeassa yläkulmassa olevaa nuolta.

• Kontekstivalikon tarranlisäysvalinnalla voit lisätä tarran suoraan tekstikuplaan.

• Memojipäivitykset sisältävät mahdollisuuden säätää minkä tahansa memojin vartalon muotoa.

• Yhteystiedon avaimen vahvistus antaa automaattisia hälytyksiä ja yhteystietojen vahvistuskoodeja, joilla digitaalisia uhkia kohtaavat käyttäjät voivat varmistaa, että he viestittelevät vain aikomiensa ihmisten kanssa.

Sää

• Sademäärät auttavat pysymään ajan tasalla vesisateen ja lumiolosuhteiden suhteen päiväkohtaisesti seuraavan 10 päivän aikana.

• Uusien widgettien avulla voit valita jonkin seuraavista: seuraavan tunnin sademäärä, päivittäinen ennuste, auringonnousu- ja laskuajat sekä vallitsevat olosuhteet, kuten Ilmanlaatu, Tuntuu iholla ja tuulen nopeus.

• Tuulikartta auttaa arvioimaan tuulen liikkeet nopeasti, ja sen kautta pääset käyttämään animoitua tuulikarttapeittokuvaa. Näin voit valmistautua seuraavaksi 24 tunniksi ennustettuihin tuuliolosuhteisiin.

• Vuorovaikutteisen kuukalenterin avulla voit helposti visualisoida kuun vaiheen minä tahansa seuraavan kuukauden päivänä.

Tämä päivitys sisältää myös seuraavat parannukset ja virheenkorjaukset:

• AirDrop-parannuksia, mm. laajennetut yhteystietojen jakovaihtoehdot sekä mahdollisuus jakaa tarkastuskortteja, elokuvalippuja ja muita ehdot täyttäviä kortteja tuomalla kaksi iPhonea toistensa lähelle.

• Apple Musicin suosikkikappalesoittolistoilla voit palata suosikiksi merkitsemiisi kappaleisiin nopeasti.

• Apple Musicin Käytä kuunteluhistoriaa -toiminto voidaan poistaa käytöstä Keskity-tilalle, jolloin kuuntelemasi musiikki ei näy Äskettäin soitetut -osiossa eikä vaikuta suosituksiisi.

• Uusi Digitaalikello-widgetti näyttää ajan nopeasti Koti-valikossa ja StandByn aikana.

• Parannettu automaattinen täyttö tunnistaa kentät PDF:issä ja muissa lomakkeissa, jolloin voit täyttää yhteystiedoista tietoja, kuten nimiä ja osoitteita.

• Uudet näppäimistöasettelut antavat tuen 8 saamen kielelle.

• Arkaluontoisen sisällön varoitus tarroille Viesteissä estää sinua näkemästä alastomuutta sisältävää tarraa odottamatta.

• Qi2-laturien tuki kaikille iPhone 13- ja iPhone 14 -malleille.

• Korjaa ongelman, joka saattoi estää langattoman lataamisen tietyissä ajoneuvoissa.

Jotkin ominaisuudet eivät välttämättä ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa Apple-laitteissa. Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 17.1.2

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä suojauskorjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 17.1.1

Tämä päivitys sisältää virheenkorjauksia iPhonelle, mm. seuraavat:

• Harvinaisissa tapauksissa Apple Pay ja muut NFC-ominaisuudet saattoivat lakata toimimasta iPhone 15 -malleissa, kun niitä oli ladattu langattomasti tietyissä autoissa.

• Lukitun näytön Sää-widgetti ei välttämättä näyttänyt lunta oikein.

iOS 17.1

Tämän päivityksen myötä AirDrop-siirrot voivat jatkua internetin kautta, kun poistut AirDrop-kantaman ulkopuolelle. Tämä julkaisu sisältää myös parannuksia StandByhin ja Apple Musiciin sekä muita ominaisuuksia, virheenkorjauksia ja suojauspäivityksiä iPhonelle.

AirDrop

• Sisällön siirto jatkuu internetin kautta, kun poistut AirDrop-kantaman ulkopuolelle.

StandBy

• Uusia valintoja, joilla voit säätää näytön sammumista (iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, iPhone 15 Pro ja iPhone 15 Pro Max).

Musiikki

• Suosikit kattavat myös kappaleet, albumit ja soittolistat, ja voit etsiä suosikkejasi suodattamalla kirjastoa.

• Uusi kansitaidekokoelma tarjoaa kuvia, jotka vaihtavat väriään soittolistalla olevan musiikin mukaan.

• Jokaisen soittolistan alareunassa näytetään kappale-ehdotuksia, joten on helppoa lisätä soittolistan tyyliin sopivia kappaleita.

Tämä päivitys sisältää myös seuraavat parannukset ja virheenkorjaukset:

• Mahdollisuus valita albumi Kuvien sekoitukseen lukitulla näytöllä.

• Kotiavaimen tuki Matter-lukkoihin.

• Luotettavuutta on parannettu Ruutuaika-asetusten synkronoinnissa laitteiden välillä.

• Korjaa ongelman, josta johtuen Tärkeä paikka -yksityisyysasetus saattoi nollaantua Apple Watchia siirrettäessä tai muodostettaessa siitä paria ensimmäisen kerran.

• Korjaa ongelman, josta johtuen saapuvien puheluiden soittajan nimeä ei näytetty, kun toinen puhelu oli kesken.

• Korjaa ongelman, josta johtuen muokattuja ja ostettuja soittoääniä ei välttämättä näytetty valittavaksi tekstiviestiääneksi.

• Korjaa ongelman, josta johtuen näppäimistö vastasi hitaasti.

• Kolarintunnistusta on parannettu (kaikki iPhone 14- ja iPhone 15 -mallit).

• Korjaa ongelman, joka saattoi aiheuttaa näytön kuvan jumittumisen.

Jotkin ominaisuudet eivät välttämättä ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa Apple-laitteissa. Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 17.0.3

Tämä päivitys sisältää tärkeitä virheenkorjauksia ja suojauspäivityksiä sekä korjaa ongelman, jonka johdosta iPhone saattoi lämmetä odotettua enemmän käytön aikana.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 17.0.2

Tämä päivitys sisältää tärkeitä virheenkorjauksia ja suojauspäivityksiä sekä korjaa ongelman, joka saattoi estää tietojen siirron suoraan toisesta iPhonesta käyttöönoton aikana.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 17.0.1

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä suojauskorjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 17

Puhelin

• Yhteystietojulisteiden avulla voit muokattua julistetta käyttämällä valita, miten näyt muiden laitteissa, kun soitat heille.

Viestit

• Tarrat iMessage-apissa kokoaa kaikki tarrasi yhteen paikkaan, mukaan lukien live-tarrat, memojit, animojit, emoji-tarrat ja omistamasi muiden valmistajien tarrapaketit.

• Live-tarroja voidaan luoda erottamalla kohde kuvasta tai videosta ja käsittelemällä sitä tehosteilla, kuten Kiiltävä, Pöyheä, Sarjakuva tai Reunusta.

• Tilanteentarkistus ilmoittaa automaattisesti perheenjäsenelle tai ystävälle, kun saavut turvallisesti määränpäähäsi, ja voi jakaa hyödyllistä tietoa viivästyksen sattuessa.

• Ääniviestien translitteroinnilla voit lukea saamasi ääniviestit heti ja kuunnella myöhemmin.

• Parannukset haussa auttavat löytämään nopeammin etsimäsi viestit yhdisteltävillä suodattimilla, kuten henkilöt, avainsanat ja sisältötyypit (esim. kuvat ja linkit), joilla löydät juuri sen, mitä olit hakemassa.

• Vastaa viestiin ketjussa pyyhkäisemällä oikealle missä tahansa puhekuplassa.

• Kertakäyttöisten vahvistuskoodien automaattinen siivous poistaa vahvistuskoodit Viestit-apista sen jälkeen, kun niitä on käytetty automaattiseen täyttöön muissa apeissa.

FaceTime

• Jätä video- tai ääniviesti siitä, mitä halusit sanoa, jos FaceTime-puheluusi ei vastata.

• Nauti FaceTime-puheluista Apple TV:llä käyttämällä iPhonea kamerana (Apple TV 4K 2. sukupolvi ja uudemmat).

• Reaktiot asettelee 3D-tehosteita, kuten sydämiä, ilmapalloja, konfettia tai muuta, ympärillesi videopuhelun aikana, ja ne voidaan käynnistää eleillä.

• Videotehosteilla voit säätää studiovalaistuksen voimakkuutta ja muotokuvatilaa.

StandBy

• Koko näytön kokemus, jossa on helposti vilkaistavia tietoja, kuten kello, kuvia ja widgettejä, ja jotka on suunniteltu katsottavaksi etäältä, kun iPhone on kyljellään ja latauksessa esimerkiksi yöpöydällä, työpöydällä, tai keittiön pöydällä.

• Kellot ovat saatavilla eri tyylisinä, mukaan lukien Digitaalinen, Analoginen, Aurinko, Kelluva ja Maailma, ja niissä on elementtejä, joita voit itse muokata, kuten korostusväri.

• Kuvat näyttää parhaita kuviasi satunnaisessa järjestyksessä tai esittelee valitsemaasi albumia.

• Widgettien tiedot ovat luettavissa etäältäkin ja ne näkyvät älykkäinä pinoina, jotka näyttävät juuri oikeaa tietoa oikeaan aikaan.

• Yötila säätää kelloja, kuvia ja widgettejä punasävyisiksi hämärässä.

• MagSafe-laturikohtainen suosikkinäkymä muistaa valintasi eri paikoissa, missä lataat MagSafella, oli se sitten kello, kuvat tai widgetit.

Widgetit

• Interaktiivisilla widgeteillä voit suorittaa toimintoja, vaikkapa merkitä muistutuksen tehdyksi, suoraan widgetissä napauttamalla sitä Koti-valikossa, lukitulla näytöllä tai StandByssa.

• iPhone-widgetit Macissa mahdollistavat iPhonen widgettien lisäämisen Macin työpöydälle.

AirDrop

• NameDropilla voit vaihtaa yhteystietoja tapaamasi henkilön kanssa tuomalla iPhonenne lähekkäin.

• Uusi tapa käynnistää AirDrop mahdollistaa sisällön jakamisen tai SharePlay-istunnon aloittamisen AirDropin avulla tuomalla toinen iPhone omasi lähelle.

Näppäimistö

• Automaattisen korjauksen muokkaus on helpompaa, kun korjatut sanat alleviivataan väliaikaisesti ja voit palata alkuperäiseen kirjoittamaasi sanaan napauttamalla.

Safari ja salasanat

• Profiileilla voit pitää työhön liittyvän selauksesi erillään henkilökohtaisesta selauksesta, ja erotella historiatiedot, evästeet, laajennukset, välilehtiryhmät ja suosikit.

• Parannukset yksityiseen selaukseen sisältävät yksityisten selausikkunoiden lukitsemisen, kun et käytä niitä, tunnettujen seuraimien latautumisen estämisen ja seuraamiseen soveltuvien kohtien poistamisen verkko-osoitteista.

• Salasanojen ja pääsyavainten jako sallii sinun luoda joukon salasanoja, jotka jaat luotettujen yhteystietojen kanssa, ja joka pysyy ajan tasalla, kun ryhmän jäsenet tekevät muutoksia.

• Kertakäyttöisten vahvistuskoodien automaattinen täyttö Mailista täyttää koodit Safarissa, joten voit kirjautua poistumatta selaimesta.

Musiikki

• SharePlaylla kaikki voivat helposti ohjata ja soittaa Apple Music -musiikkia autossa.

• Ristihäivytys siirtyy pehmeästi kappaleesta toiseen vaimentamalla soivan kappaleen loppua ja vahvistamalla seuraavan alkua, joten musiikki ei koskaan keskeydy.

AirPlay

• Älykäs AirPlay-laiteluettelo tekee oikean AirPlay-yhteensopivan TV:n tai kaiuttimen valitsemista entistä helpompaa näyttämällä laitteet asetuksiisi perustuvassa merkityksellisyys­järjestyksessä.

• Ehdotetut AirPlay-laiteyhteydet näytetään ennakoivasti ilmoituksina, jotta yhdistäminen suosimiisi AirPlay-laitteisiin on entistä saumattomampaa.

• Automaattiset AirPlay-laiteyhteydet luodaan iPhonen ja merkityksellisimmän AirPlay-yhteensopivan laitteen välille, joten voit nauttia sisällöstäsi yksinkertaisesti napauttamalla toistopainiketta.

AirPods-kuulokkeet

• Mukautuva ääni tarjoaa uuden kuuntelutilan, joka yhdistää dynaamisesti aktiivisen vastamelun ja läpikuuluvuuden. Tämä räätälöi melunhallinnan ympäristöösi soveltuvaksi (AirPods Pro (2. sukupolvi), joissa on laiteohjelmistoversio 6A300 tai uudempi).

• Räätälöity äänenvoimakkuus säätää ajan kuluessa median äänenvoimakkuutta ympäristön ja kuuntelutottumustesi mukaisesti (AirPods Pro (2. sukupolvi), joissa on laiteohjelmistoversio 6A300 tai uudempi).

• Keskustelun tunnistus alentaa median äänenvoimakkuutta ja vahvistaa käyttäjän edessä olevan henkilön ääntä vaimentaen samalla taustahälyä (AirPods Pro (2. sukupolvi), joissa on laiteohjelmistoversio 6A300 tai uudempi).

• Mykistä mikrofoni tai poista mykistys painamalla AirPods-kuulokkeiden kantaa tai AirPods Max -kuulokkeiden Digital Crownia puhelun aikana (AirPods (3. sukupolvi), AirPods Pro (1. ja 2. sukupolvi) tai AirPods Max, joissa on laiteohjelmistoversio 6A300 tai uudempi).

Kartat

• Offline-kartoilla voit valita alueen, jolla haluat liikkua ja tutkia, ja ladata monipuolista tietoa sisältävän kartan, joka on käytössäsi silloinkin, kun iPhonella ei ole Wi-Fi- tai mobiiliyhteyttä.

• Sähköajoneuvoreittien parannukset tarjoavat reittejä, jotka perustuvat reaaliaikaiseen tietoon tuettujen latureiden saatavuudesta.

Terveys

• Mielentilan pohdiskelun avulla voit kirjata hetkellisiä tunteitasi ja päivittäisiä mielialojasi, ja valita, mitkä seikat vaikuttavat sinuun eniten sekä kuvailla tunteitasi.

• Interaktiiviset kaaviot kertovat sinulle mielentilastasi, sen muutoksista ajan myötä sekä seikoista, jotka saattavat vaikuttaa siihen, kuten treeni, uni ja mindfulness-minuutit.

• Mielenterveysarvioinnit auttavat sinua tunnistamaan nykyisen masennus- ja ahdistusriskisi ja sen, saattaisitko hyötyä avusta.

• Näytön etäisyys käyttää Face ID:nkin käyttämää TrueDepth-kameraa ja kehottaa sinua lisäämään etäisyyttä, jolta katselet laitettasi, jotta silmäsi väsyisivät vähemmän. Se voi myös auttaa lasten likinäköisyysriskin pienentämisessä.

Tietosuoja

• Arkaluontoisen sisällön varoitus voidaan ottaa käyttöön, jotta käyttäjä ei odottamatta näkisi alastomuutta sisältäviä kuvia Viesteissä, AirDropissa, Puhelin-apin yhteystietojulisteissa ja FaceTime-viesteissä.

• Laajennettu Viestinnän turvallisuus lapsille havaitsee kuvien lisäksi nyt myös alastomuutta sisältävät videot, joita lapset saattavat vastaanottaa tai yrittävät lähettää Viesteissä, AirDropissa, Puhelin-apin yhteystietojulisteissa, FaceTime-viesteissä ja järjestelmän kuvavalitsimessa.

• Parannetut jako-oikeudet antavat enemmän mahdollisuuksia hallita sitä, mitä jaat apeilla, upotetun kuvavalitsimen ja vain lisäys -kalenterioikeuden avulla.

• Linkkien seurannan suojaus poistaa Viesteissä, Mailissa ja Safarin yksityisessä selauksessa jaetuista linkeistä ylimääräiset tiedot, joita jotkin sivustot käyttävät käyttäjien seuraamiseen sivustojen välillä. Linkit toimivat edelleen normaalisti.

Käyttöapu

• Avustettu käyttö pelkistää apit ja käyttökokemukset tärkeimpiin ominaisuuksiin Puhelin-, FaceTime-, Viestit-, Kamera-, Kuvat- ja Musiikki-apeissa käyttämällä suurempaa tekstiä, visuaalisia vaihtoehtoja ja kohdennettuja valintoja kognitiivisen rasituksen vähentämiseksi.

• Live-puheella voit kirjoittaa sanottavasi ja toistaa sen puhuttuna puheluissa, FaceTime-puheluissa ja henkilökohtaisissa keskusteluissa.

• Osoita ja kuuntele Suurennuslasin tunnistustilassa käyttää iPhonea puhumaan ääneen fyysisten esineiden pienikokoisia etikettejä, esimerkiksi ovikoodilaitteista tai laitteiden painikkeista.

Tämä julkaisu sisältää myös muita ominaisuuksia ja parannuksia.

• Lemmikit Kuvat-apin Ihmiset-albumissa esittelee yksittäisiä lemmikkejä aivan kuten ystäviä tai perheenjäseniäkin.

• Kuvat-albumi-widgetillä voit valita haluamasi albumin Kuvat-apista näytettäväksi widgetissä.

• Esineen jako Etsi-apissa mahdollistaa AirTagin tai Etsi-verkon lisälaitteen jakamisen jopa viiden henkilön kesken.

• Koti-apin toimintahistoria näyttää ovien lukkojen, autotallinovien, turvajärjestelmien ja kosketustunnistimien äskeisen historian.

• Tekstin mukana liikkuvat PDF:t ja dokumenttiskannaukset Muistiinpanoissa näkyvät koko leveydeltään, joten niitä on helpompi katsella ja lisätä niihin merkintöjä.

• Uudet memojitarrat Näppäimistössä sisältävät sädekehän, virnistyksen ja kurkistuksen.

• Appipikakomennot Spotlightin parhaissa osumissa tarjoavat appipikakomentoja seuraavaa tehtävääsi varten, kun etsit appeja.

• Uudelleensuunniteltu jakovälilehti Kuntoilu-apissa näyttää ystäviesi huippuhetkiä, kuten treenijaksoja ja palkintoja.

• Sisäänkirjautuminen sähköpostiosoitteella tai puhelinnumerolla mahdollistaa sisäänkirjautumisen iPhoneen millä tahansa sähköpostiosoitteella tai puhelinnumerolla, joka on lisätty Apple ID -tilillesi.

• Freeformin uusiin piirtotyökaluihin kuuluvat mm. mustekynä ja vesivärisivellin, joilla voit luoda ilmaisuvoimaisia tauluja.

• Parannuksia kolarintunnistukseen (iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max)

Jotkin ominaisuudet eivät välttämättä ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa Apple-laitteissa. Lisätietoja löytyy osoitteesta

https://www.apple.com/fi/ios/ios-17

Jotkin ominaisuudet eivät välttämättä ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa iPhone-malleissa. Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta:

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222