Tietoja macOS Big Sur 11.7.3:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan macOS Big Sur 11.7.3:n turvallisuussisällöstä.

Tietoja Applen suojauspäivityksistä

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Viimeisimmät julkaisut on listattu Applen suojauspäivitykset -sivulla.

Apple käyttää CVE-ID-tunnuksia mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Lisätietoja turvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuus -sivulla.

macOS Big Sur 11.7.3

Julkaistu 23.1.2023

AppleMobileFileIntegrity

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä käyttämään tietoja, joita ei ole tarkoitettu käyttäjille.

Kuvaus: ongelma ratkaistiin ottamalla käyttöön vahvistettu suorituksenaikainen suojaus.

CVE-2023-23499: Wojciech Reguła (@_r3ggi, SecuRing (wojciechregula.blog))

curl

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: curlissa oli useita ongelmia.

Kuvaus: useita ongelmia on ratkaistu päivittämällä curlin versioon 7.85.0.

CVE-2022-35252

dcerpc

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: haitallisen Samba-verkkojaon näkyviin tuominen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Puskurin ylivuotoon liittyvä ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2023-23513: Dimitrios Tatsis ja Aleksandar Nikolic (Cisco Talos)

Kernel

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2023-23516: Jordy Zomer (@pwningsystems)

Kohta lisätty 11.5.2023

Mail

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä käyttämään sähköpostikansion liitteitä pakkauksen aikana käytetyn väliaikaisen hakemiston kautta.

Kuvaus: Käyttöoikeusongelma on ratkaistu lisäämällä käyttöoikeusrajoituksia.

CVE-2022-42834: Wojciech Reguła (@_r3ggi, SecuRing)

Kohta lisätty 11.5.2023

PackageKit

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi saada pääkäyttöoikeudet.

Kuvaus: logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2023-23497: Mickey Jin (@patch1t)

Screen Time

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä käyttämään tietoja käyttäjän yhteystiedoista.

Kuvaus: tietosuojaongelma on ratkaistu parantamalla henkilötietojen sensurointia lokimerkinnöissä.

CVE-2023-23505: Wojciech Reguła (SecuRing, wojciechregula.blog) ja Csaba Fitzl (@theevilbit, Offensive Security)

Kohta päivitetty 11.5.2023

TCC

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä käyttämään arkaluontoisia henkilötietoja.

Kuvaus: tämä ongelma on ratkaistu poistamalla haavoittuvuuden aiheuttanut koodi.

CVE-2023-27931: Mickey Jin (@patch1t)

Kohta lisätty 11.5.2023

WebKit

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

WebKit Bugzilla: 248268
CVE-2023-23518: YeongHyeon Choi (@hyeon101010), Hyeon Park (@tree_segment), SeOk JEON (@_seokjeon), YoungSung Ahn (@_ZeroSung), JunSeo Bae (@snakebjs0107), Dohyun Lee (@l33d0hyun) (Team ApplePIE)

WebKit Bugzilla: 248268
CVE-2023-23517: YeongHyeon Choi (@hyeon101010), Hyeon Park (@tree_segment), SeOk JEON (@_seokjeon), YoungSung Ahn (@_ZeroSung), JunSeo Bae (@snakebjs0107), Dohyun Lee (@l33d0hyun) (Team ApplePIE)

Windows Installer

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä ohittamaan yksityisyysasetukset

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2023-23508: Mickey Jin (@patch1t)

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.