Tietoja macOS Big Sur 11.7.2:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan macOS Big Sur 11.7.2:n turvallisuussisällöstä.

Tietoja Applen suojauspäivityksistä

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Viimeisimmät julkaisut on listattu Applen suojauspäivitykset -sivulla.

Apple käyttää CVE-ID-tunnuksia mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Lisätietoja turvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuus -sivulla.

macOS Big Sur 11.7.2

Julkaistu 13.12.2022

AppleMobileFileIntegrity

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä ohittamaan yksityisyysasetukset

Kuvaus: ongelma ratkaistiin ottamalla käyttöön vahvistettu suorituksenaikainen suojaus.

CVE-2022-42865: Wojciech Reguła (@_r3ggi, SecuRing)

Kohta lisätty 11.5.2023

BOM

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi ohittaa Gatekeeper-tarkistukset.

Kuvaus: logiikkaongelma ratkaistiin parantamalla tarkistuksia.

CVE-2022-42821: Jonathan Bar Or (Microsoft)

DriverKit

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2022-32942: Linus Henze (Pinauten GmbH, pinauten.de)

IOHIDFamily

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: kilpailutilanne on korjattu parantamalla tilankäsittelyä.

CVE-2022-42864: Tommy Muir (@Muirey03)

Kernel

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla

Kuvaus: Kilpailutilanne on ratkaistu lisätarkistuksilla.

CVE-2022-46689: Ian Beer (Google Project Zero)

Kernel

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi, jolla oli pääkäyttöoikeudet, saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2022-42845: Adam Doupé (ASU SEFCOM)

Kernel

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: etäkäyttäjä saattoi pystyä aiheuttamaan kernel-koodin suorittamisen

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2022-42842: pattern-f (@pattern_F_, Ant Security Light-Year Lab)

libxml2

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: etäkäyttäjä saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Kokonaisluvun ylivuoto ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2022-40303: Maddie Stone (Google Project Zero)

libxml2

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: etäkäyttäjä saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2022-40304: Ned Williamson ja Nathan Wachholz (Google Project Zero)

PackageKit

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä muokkaamaan tiedostojärjestelmän suojattuja osia.

Kuvaus: logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2022-46704: Mickey Jin (@patch1t), Csaba Fitzl (@theevilbit, Offensive Security)

Kohta lisätty 22.12.2022

ppp

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2022-42840: nimetön tutkija

TCC

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: appi saattoi pystyä lukemaan luottamuksellisia sijaintitietoja.

Kuvaus: logiikkaongelma on ratkaistu parantamalla rajoituksia.

CVE-2022-46718: Michael (Biscuit) Thomas

Kohta lisätty 11.5.2023

xar

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haitallisen paketin käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: tyyppisekaannusongelma on ratkaistu parantamalla tarkastuksia.

CVE-2022-42841: Thijs Alkemade (@xnyhps, Computest Sector 7)

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.