Tietoja iOS 16 -päivityksistä

iOS 16:n uudelleensuunniteltua lukittua näyttöä voidaan muokata eri tavoin ja siihen voidaan lisätä widgettejä tietojen saamiseen yhdellä vilkaisulla. Linkitä lukittu näyttö Keskity-tilaan ja kätke appien häiritsevä sisältö Keskity-tilan suodattimilla. Merkittävät Viestit-apin muutokset mahdollistavat juuri lähettämäsi viestin muokkaamisen tai lähetyksen perumisen. Visuaalinen haku -ominaisuus antaa sinun erottaa kuvan aiheen taustasta, joten voit kopioida ja sijoittaa sen Mailin ja Viestien kaltaisiin appeihin. iOS 16 sisältää myös uusia päivityksiä mm. Mailiin, Karttoihin, Lompakkoon ja Terveyteen.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

Lue lisää, jos haluat päivittää tai jos päivittämisessä on ongelmia.

iOS 16.7.7

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä suojauskorjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 16.7.6

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä suojauskorjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 16.7.5

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä suojauskorjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 16.7.4

Tämä päivitys korjaa ongelman, jossa poistettujen sisäisten Apple-appien uudelleenasennus ei onnistunut.

iOS 16.7.3

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä suojauskorjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 16.7.2

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä suojauskorjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 16.7.1

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä suojauskorjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 16.7

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä suojauskorjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 16.6.1

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä suojauskorjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 16.6

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä virheenkorjauksia ja suojauspäivityksiä, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 16.5.1

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä suojauskorjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille. Lisäksi se korjaa ongelman, joka esti lataamisen Lightning–USB 3 -kamerasovittimella.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 16.5

Tämä päivitys sisältää parannuksia, virheenkorjauksia ja suojauspäivityksiä iPhonelle.

Tämä päivitys sisältää seuraavat parannukset ja virheenkorjaukset:

• Uusi LGBTQ+-yhteisöä ja -kulttuuria kunnioittava Pride-juhla-taustakuva lukitulle näytölle.

• Korjaa ongelman, jossa Spotlight saattoi lakata reagoimasta.

• Korjaa ongelman, jossa Podcastit ei välttämättä ladannut sisältöä CarPlayssa.

• Korjaa ongelman, jossa Ruutuaika-asetukset saattoivat nollautua tai eivät välttämättä synkronoituneet kaikkiin laitteisiin.

Jotkin ominaisuudet eivät välttämättä ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa Apple-laitteissa. Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 16.4.1

Tämä päivitys sisältää tärkeitä virheenkorjauksia ja suojauspäivityksiä iPhonelle, mm. seuraavat:

• Työntävä käsi -emojeiden ihonvärin vaihtoehdot eivät näkyneet.

• Siri ei vastannut joissakin tilanteissa.

Jotkin ominaisuudet eivät välttämättä ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa Apple-laitteissa. Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 16.4

Tämä päivitys lisää 21 uutta emojia sekä sisältää muita parannuksia, virheenkorjauksia ja suojauspäivityksiä iPhonelle.

Tämä päivitys sisältää seuraavat parannukset ja virheenkorjaukset:

• 21 uutta emojia, kuten eläimiä, käsieleitä ja esineitä, on nyt saatavilla emoji-näppäimistössä.

• Ilmoitukset Koti-valikkoon lisätyille verkkoapeille.

• Puheäänen eristys korostaa puheääntäsi ja estää ympäristön melua mobiilipuheluissa.

• Kuvien Kaksoiskappaleet-albumi lisää tuen kuvien ja videoiden kaksoiskappaleiden havaitsemiselle jaetussa iCloud-kuvakirjastossa.

• VoiceOver-tuki kartoille Sää-apissa.

• Käyttöapuasetus, jolla video himmennetään automaattisesti, jos siinä havaitaan valonvälähdyksiä tai vilkkuvia valotehosteita.

• Korjaa ongelman, jossa lasten Pyydä ostamaan -pyynnöt eivät näkyneet vanhemman laitteessa.

• Korjaa ongelman, jossa Matter-yhteensopivat termostaatit saattoivat lakata reagoimasta, kun ne liitettiin pariksi Koti-appiin.

• Kolarintunnistusta on parannettu iPhone 14- ja iPhone 14 Pro -malleissa.

Jotkin ominaisuudet eivät välttämättä ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa Apple-laitteissa. Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta:

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 16.3.1

Tämä päivitys sisältää tärkeitä virheenkorjauksia ja suojauspäivityksiä iPhonelle.

Tämä päivitys sisältää tärkeitä virheenkorjauksia ja suojauspäivityksiä iPhonelle, mm. seuraavat:

• iCloud-asetukset eivät välttämättä reagoineet, tai ne saattoivat näyttää väärin, käyttivätkö apit iCloudia.

• Sirin Etsi-pyynnöt eivät välttämättä toimineet.

• Kolarintunnistusta on parannettu iPhone 14- ja iPhone 14 Pro -malleissa.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta:

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 16.3

Tämä päivitys lisää uuden Yhtenäisyys-taustakuvan, joka kunnioittaa mustien historiaa ja kulttuuria Black History Monthin juhlistamiseksi sekä suojausavaimet Apple ID:lle. Lisäksi se sisältää muita parannuksia, virheenkorjauksia ja suojauspäivityksiä iPhonelle.

Tämä päivitys sisältää seuraavat parannukset ja virheenkorjaukset:

• Uusi Yhtenäisyys-taustakuva kunnioittaa mustien historiaa ja kulttuuria Black History Monthin juhlistamiseksi.

• Apple ID:n suojausavaimilla käyttäjät voivat parantaa tilinsä suojausta vaatimalla sisäänkirjautumiseen fyysisen suojausavaimen uusissa laitteissa osana kaksiosaista todennusta.

• Tuki HomePodille (2. sukupolvi)

• Tahattomien hätäpuhelujen estämiseksi Hätätila SOS -puhelut edellyttävät nyt, että sivupainiketta ja äänenvoimakkuuden lisäys- tai vähennyspainiketta pidetään ensin painettuna ja sitten vapautetaan.

• Korjaa Freeformissa ongelman, jossa Apple Pencilillä tai sormella piirretyt viivat eivät ehkä näkyneet jaetuissa tauluissa.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta taustakuva saattoi olla musta lukitulla näytöllä.

• Korjaa ongelman, jossa vaakasuuntaisia viivoja saattoi näkyä tilapäisesti iPhone 14 Pro Maxia herätettäessä.

• Korjaa ongelman, jossa lukitun näytön Koti-widgetti ei näyttänyt Koti-apin tilaa oikein.

• Korjaa ongelman, jossa Siri ei välttämättä reagoinut musiikkipyyntöihin oikein.

• Korjaa ongelman, jossa Siri ei ymmärtänyt pyyntöjä oikein CarPlayssa.

Jotkin ominaisuudet eivät välttämättä ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa Apple-laitteissa. Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 16.2

Tämä päivitys esittelee Freeform-apin, joka tarjoaa kätevän paikan kehitellä ja toteuttaa ideoita. Tämä julkaisu sisältää myös Laula-ominaisuuden Apple Musicissa, parannuksia lukittuun näyttöön sekä muita ominaisuuksia ja virheiden korjauksia iPhonelle.

Freeform

• Freeform on uusi appi, jolla voit työskennellä luovasti ystävien tai työkavereiden kanssa Macilla, iPadilla ja iPhonella.

• Joustava alusta, johon voit lisätä mm. tiedostoja, kuvia ja tarralappuja.

• Piirtotyökalujen avulla voit luonnostella mihin tahansa taulun kohtaan sormellasi.

Laula Apple Musicissa

• Uusi tapa laulaa miljoonien suosikkikappaleittesi mukana Apple Musicissa.

• Lauluäänet ovat täysin säädettävissä, joten voit laulaa soolona, duettona alkuperäisen artistin kanssa tai molempia tapoja sekoitellen.

• Laulunsanoja on parannettu niin, että ne on jaoteltu iskuittain, joten musiikkia on entistäkin helpompi seurata.

Lukittu näyttö

• Uusilla asetuksilla voit kätkeä taustakuvan tai ilmoitukset, kun Aina päällä -näyttöasetus on käytössä iPhone 14 Prossa ja iPhone 14 Pro Maxissa.

• Uni-widgetissä voit tarkastella viimeisimpiä unitietojasi.

• Lääkkeet-widgetissä voit tarkastella muistutuksiasi, ja ajastukset ovat nopeasti käytössäsi.

Game Center

• Game Center sisältää SharePlay-tuen moninpeleille, joten voit pelata muiden FaceTime-puheluun osallistuvien kanssa.

• Aktiivisuus-widgetillä voit nähdä suoraan Koti-valikosta käsin, mitä kaverisi pelaavat ja saavuttavat.

Koti

• Älykodin lisälaitteiden ja Apple-laitteiden yhteentoimivuuden luotettavuutta ja suorituskykyä on parannettu.

Tämä päivitys sisältää myös seuraavat parannukset ja virheenkorjaukset:

• Viestien parannetulla haulla voit etsiä kuvia niiden sisällön (esim. koira, auto, tietty henkilö tai tietty teksti) perusteella.

• Lataa uudelleen ja näytä IP-osoite -asetuksella voidaan suojattu iCloud-lähetys laittaa pois päältä tilapäisesti tietylle Safarin sivustolle.

• Osallistujien kohdistimet näyttävät Muistiinpanoissa reaaliaikaisesti, kun muut tekevät muutoksia jaettuun muistiinpanoon.

• AirDrop palaa nyt automaattisesti Vain yhteystiedot -asetukseen 10 minuutin kuluttua ei-toivottujen vastaanottopyyntöjen estämiseksi.

• Kolarintunnistusta on parannettu iPhone 14- ja iPhone 14 Pro -malleissa.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta jotkin muistiinpanot eivät synkronoituneet iCloudiin sen jälkeen, kun niihin oli tehty muutoksia.

Jotkin ominaisuudet eivät välttämättä ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa Apple-laitteissa. Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 16.1.2

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä suojauspäivityksiä ja seuraavat parannukset iPhonelle:

• Toimivuutta langattomien operaattoreiden kanssa on parannettu.

• Kolarintunnistusta on parannettu iPhone 14- ja iPhone 14 Pro -malleissa.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 16.1.1

Tämä päivitys sisältää virheenkorjauksia ja suojauspäivityksiä, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 16.1

Tämä päivitys esittelee jaetun iCloud-kuvakirjaston, jolla on helppo pitää perheen kuvat ajan tasalla. Tämä julkaisu lisää myös tuen muiden valmistajien appien Liveseurannalle sekä sisältää muita ominaisuuksia ja virheenkorjauksia iPhonelle.

Jaettu iCloud-kuvakirjasto

• Erillinen kirjasto kuvien ja videoiden saumattomaan jakamiseen jopa viiden muun käyttäjän kanssa.

• Käyttöönottosäännöillä voit helposti lisätä vanhoja kuvia aloituspäivämäärän tai kuvissa esiintyvien henkilöiden perusteella, kun luot kirjaston tai liityt sellaiseen.

• Kirjaston suodattimilla voit vaihtaa nopeasti jaetun kirjaston, oman kirjaston tai molempien kirjastojen näyttämisen välillä.

• Jaetut muokkaukset ja luvat antavat kaikille mahdollisuuden lisätä, muokata ja poistaa kuvia sekä tehdä niistä suosikkeja tai lisätä niihin kuvatekstejä.

• Kameran jakovalinnalla voit valita, lähetetäänkö ottamasi kuvat suoraan jaettuun kirjastoon vai jaetaanko ne automaattisesti, kun muita osallistujia havaitaan lähellä Bluetoothin avulla.

Liveseuranta

• Muiden valmistajien appien Liveseuranta on saatavilla Dynamic Islandissa ja lukitulla näytöllä iPhone 14 Pro -malleissa.

Lompakko

• Voit jakaa Lompakossa olevan autonavaimen, hotellihuoneen avaimen tai muun avaimen suojatusti viestiapilla, kuten Viesteillä ja WhatsAppilla.

Koti

• Tuki uudelle Matter-älykotistandardille mahdollistaa älykodin useiden eri lisälaitteiden toimimisen yhdessä eri ekosysteemien välillä.

Kirjat

• Lukijan säätimet kätketään automaattisesti, kun alat lukea.

Tämä päivitys sisältää myös virheiden korjauksia iPhonelle:

• Poistetut keskustelut saattoivat näkyä viestien keskusteluluettelossa.

• Dynamic Island -sisältö ei ollut saatavilla käytettäessä Tuo ulottuville -ominaisuutta.

• CarPlayihin ei välttämättä saatu yhteyttä käytettäessä VPN-appia.

Jotkin ominaisuudet eivät välttämättä ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa Apple-laitteissa. Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 16.0.3

Tämä päivitys sisältää iPhonellesi virheenkorjauksia ja tärkeitä suojauspäivityksiä, mm. seuraavat:

• Tulevien puhelujen ja appien ilmoitukset saattoivat viivästyä tai jäädä tulematta iPhone 14 Prossa ja iPhone 14 Pro Maxissa.

• Mikrofonin äänenvoimakkuus saattoi olla heikko CarPlay-puhelujen aikana iPhone 14 -malleissa.

• Kamera saattoi käynnistyä tai vaihtaa tilojen välillä hitaasti iPhone 14 Prossa ja iPhone 14 Pro Maxissa.

• Mail kaatui käynnistettäessä, jos oli vastaanotettu epämuodostunut sähköpostiviesti.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta

https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 16.0.2

Tämä päivitys sisältää iPhonellesi virheenkorjauksia ja tärkeitä suojauspäivityksiä, mm. seuraavat:

• Kamera saattoi täristä, jolloin kuvista tuli epäselviä, kuvattaessa joillakin muiden valmistajien apeilla iPhone 14 Prossa ja iPhone 14 Pro Maxissa.

• Näyttö saattoi olla kokonaan musta laitteen käyttöönoton aikana.

• Kopioitaessa ja sijoitettaessa apista toiseen saattoi ilmestyä lupakehote odotettua useammin.

• VoiceOver ei välttämättä ollut käytettävissä uudelleenkäynnistyksen jälkeen.

• Korjaa ongelman, jossa joidenkin iPhone X-, iPhone XR- ja iPhone 11 -laitteiden näytöt eivät reagoineet kosketussyötteeseen huollon jälkeen.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 16.0.1

Tätä päivitystä suositellaan kaikille iPhone 14- ja iPhone 14 Pro -käyttäjille, ja se sisältää tärkeitä virheiden korjauksia, mukaan lukien:

• iMessagen ja FaceTimen aktivointia ei ehkä voitu suorittaa loppuun

• Kuvat saattoivat näyttää epäteräviltä lähennettäessä vaakasuunnassa iPhone 14 Pro Maxissa

• Kertakirjautumista käyttävien yritysappien todennus saattoi epäonnistua

iOS 16

Lukittu näyttö

• Uudelleensuunniteltu lukittu näyttö tarjoaa uusia tapoja muokata lukittu näyttö omaksesi mm. esittelemällä suosikkikuvia, muokkaamalla fonttityylejä ja näyttämällä widgettejä.

• Voit luoda useita lukittuja näyttöjä ja vaihtaa helposti niiden välillä.

• Lukittujen näyttöjen galleria tarjoaa räätälöityjä suosituksia ja Applen valikoimia kokoelmia lukitulle näytöllesi.

• Voit valita lukitun näytön päiväykselle ja kellonajalle fontin ja värin.

• Lukitulla näytöllä näkyvät widgetit näyttävät yhdellä vilkaisulla tietoja, kuten sään, akun varaustason ja tulevat kalenteritapahtumat.

• Uusi tehoste asettaa kuvan kohteen kellonajan päälle (iPhone XS ja uudemmat).

• Kuvatyylit vaihtavat lukitun näytön kuvien suodattimen, sävytyksen ja fonttityylin täydentämään toisiaan.

• Ilmoitukset näkyvät lukitun näytön alareunassa, ja ne voidaan näyttää laajennettuna luettelona, pinona tai lukumääränä.

Keskity

• Lukitun näytön linkitys yhdistää lukitun näytön Keskity-tilaan, joten voit ottaa Keskity-tilan käyttöön vaihtamalla vastaavaan lukittuun näyttöön.

• Keskity-tilan suodattimet kätkevät häiritsevän sisällön apeissa kuten Kalenteri, Mail, Viestit ja Safari sekä muiden valmistajien apeissa.

• Entistä kätevämpi käyttöönotto helpottaa ja nopeuttaa alkuun pääsemistä Keskity-tilojen kanssa ehdottamalla räätälöityjä lukittuja näyttöjä ja Koti-valikoita, jotka sisältävät appeja ja widgettejä, jotka soveltuvat käyttöön otettavalle Keskity-tilalle.

Viestit

• Muokkaa viestiä jopa 15 minuuttia sen lähettämisen jälkeen; vastaanottajat näkevät luettelon muutoksista.

• Peruuta minkä tahansa viestin lähettäminen jopa 2 minuuttia lähettämisen jälkeen.

• Merkitse lukemattomaksi -toiminnolla on helppo palata keskusteluun myöhemmin.

• SharePlay Viestit-apissa mahdollistaa mm. elokuvien katselemisen, musiikin kuuntelemisen tai pelien pelaamisen samalla, kun viestittelet ystävien kanssa.

• Yhteistyö tarjoaa helpon tavan kutsua Viestit-apin avulla muita työstämään tiedostoa yhdessä ja nähdä toimintapäivityksiä viestiketjussa, kun joku muokkaa jaettua projektia.

Mail

• Parannettu haku tuottaa tarkempia ja täydellisempiä tuloksia ja tarjoaa ehdotuksia heti, kun alat kirjoittaa.

• Peru lähetys -toiminnolla voit kumota viestin toimituksen 10 sekunnin sisällä sen lähettämisestä.

• Ajastettu lähetys mahdollistaa viestin lähettämisen tiettynä päivänä ja aikana.

• Muistuta-toiminnolla voit asettaa päivämäärän ja ajan, jolloin sinua muistutetaan tietystä sähköpostista.

Safari ja pääsyavaimet

• Jaetuilla välilehtiryhmillä voit jakaa joukon välilehtiä muiden kanssa. Tällöin näet välilehtiryhmän päivittyvän välittömästi, kun teette yhteistyötä.

• Kunkin välilehtiryhmän aloitussivuille voidaan asettaa eri taustakuva ja suosikit.

• Voit kiinnittää usein vierailtuja sivustoja välilehtiryhmiin kiinnitetyille välilehdille.

• Verkkosivujen kääntäminen Safarissa toimii nyt myös hollanniksi, indonesiaksi, puolaksi, thaiksi, turkiksi ja vietnamiksi.

• Salasanat voidaan korvata pääsyavaimilla, joiden avulla sisäänkirjautuminen on helpompaa ja turvallisempaa.

• Pääsyavainten synkronointi iCloud-avainnipun avulla tuo pääsyavaimesi saataville kaikissa Apple-laitteissasi päästä päähän -salattuina.

Visuaalinen haku

• Nosta aihe taustasta -ominaisuus erottaa kuvan aiheen, joten voit kopioida ja sijoittaa sen Mailin ja Viestien kaltaisiin appeihin (iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR ja uudemmat).

Siri

• Pikakomentojen helppo käyttöönotto mahdollistaa pikakomentojen suorittamisen Sirin avulla heti apin lataamisen jälkeen ilman erillistä käyttöönottoa (iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR ja uudemmat).

• Uusi asetus mahdollistaa viestien lähettämisen ilman, että Siri pyytää sinua vahvistamaan ennen lähettämistä.

Kartat

• Useiden pysähdyksien reititys sallii jopa 15 pysähdyksen lisäämisen ajoreitille Kartat-apissa.

• Matkakorttien avulla näet Kartoissa, jos saldo on vähissä, ja voit lisätä korttiin saldoa poistumatta Kartoista, kun lisäät matkakortteja Lompakkoon.

• Lippujen hintatiedot kertovat, paljonko matka maksaa San Franciscon Bay Arean alueella, Lontoossa, New Yorkissa ja San Diegossa.

Apple Pay ja Lompakko

• Apple Pay -tilauksen seurannan avulla näet Lompakossa yksityiskohtaisen kuitin ja tilauksen seurannan Apple Pay -ostoille osallistuvilta myyjiltä.

Koti

• Uudelleensuunnitellulla Koti-apilla on entistä helpompaa selailla, järjestellä, tarkastella ja ohjata älykodin lisälaitteita.

• Koti-välilehti yhdistää nyt kaikki lisälaitteesi, huoneesi ja tilanteesi yhteen välilehteen koko talon näkymäksi, joten näet koko kotisi yhdellä vilkaisulla.

• Kategoriat valoille, sisäilmalle, turvallisuuslaitteille, kaiuttimille ja TV:ille sekä vedelle tarjoavat nopean pääsyn tärkeisiin lisälaitteisiin järjesteltynä huoneittain ja ne näyttävät yksityiskohtaisempia tilatietoja.

• Uudessa kameranäkymässä on jopa neljä kameraa näkyvästi esillä keskellä Koti-välilehteä, ja näet lisää kodin kameranäkymiä vierittämällä.

• Uudelleensuunnitellut laatat lisälaitteille käyttävät visuaalisesti tunnistettavia kuvakkeita, jotka vastaavat väreiltään kategoriaansa, ja tarjoavat uusia toimintatapoja lisälaitteiden tarkempaan ohjaamiseen.

Terveys

• Lääkkeet-ominaisuus auttaa seuraamaan ja hallitsemaan lääkkeitäsi, vitamiinejasi ja lisäravinteitasi luomalla luettelon, muokattuja ajastuksia ja muistutuksia, sekä mahdollistaa kirjausten katselemisen myöhemmin.

• Kierron poikkeamien ilmoitukset kertovat, jos kirjaamasi kuukautiskiertotiedot viittaavat harvoihin tai epäsäännöllisiin kuukautisiin, pitkittyneeseen kuukautisvuotoon tai jatkuvaan tiputteluvuotoon.

• Kutsut Terveysjakoon mahdollistavat terveystietojen jakamisen tärkeiden henkilöiden kanssa helposti ja turvallisesti.

• Terveysjaon muistutusten avulla tärkeille henkilöille jakamasi terveystiedot ovat selkeästi nähtävillä ja hallittavissa.

Perhejako

• Lapsen tilin käyttöönottoa on parannettu helpottamaan tilin luomista lapselle soveltuvilla käyttörajoituksilla, mukaan lukien ikään soveltuvilla mediarajoituksilla.

• Lasten iOS- tai iPadOS-laitteet voidaan ottaa käyttöön Pika-aloituksella siten, että valitsemasi käyttörajoitukset ovat heti käytössä.

• Ruutuaikapyynnöt Viesteissä tekevät lapsen pyynnön hyväksymisen tai hylkäämisen entistä helpommaksi.

• Perheen tarkistuslista tarjoaa vinkkejä ja ehdotuksia, kuten lapsen käyttörajoitusten päivittäminen tai sijainnin jakamisen laittamisen päälle, tai vain muistuttaa sinua jakamaan iCloud+-tilauksesi kaikille.

Turvatarkastus

• Turvatarkastus on uusi osio Asetuksissa, joka auttaa lähisuhde­väkivaltatilanteissa olevia nopeasti nollaamaan käyttöoikeudet, jotka he ovat myöntäneet muille.

• Hätänollauksella voit nopeasti nollata kaikkien käyttäjien ja appien käyttöoikeudet, mukaan lukien mm. Etsi-toiminnon sijainnin jaon ja appien tietosuojaoikeudet.

• Hallitse jakoa ja käyttöoikeuksia -ominaisuus auttaa tarkastelemaan ja muokkaamaan, mitkä apit ja henkilöt voivat käyttää tietojasi.

Käyttöapu

• Oven tunnistus Suurennuslasi-apissa havaitsee oven, lukee sen ympärillä olevat kyltit ja symbolit sekä antaa ohjeet oven avaamiseen (iPhone 12 Pro ja iPhone 13 Pro).

• Apple Watch -peilaus mahdollistaa Apple Watchin täydellisen ohjaamisen iPhonella ja tukee kytkinohjausta, ääniohjausta tai mitä tahansa muita iPhonen aputoimintoja, jotta saat kaiken irti Apple Watchista.

• Kaveriohjain auttaa käyttäjiä, joilla on kognitiivisia ongelmia, saamaan pelatessaan apua huoltajalta tai ystävältä yhdistämällä useamman peliohjaimen syötteet yhdeksi.

• VoiceOver on nyt saatavilla 20 uudella kielellä ja alueella, mukaan lukien bengali (Intia), bulgaria, katalaani, ukraina ja vietnam.

Tämä julkaisu sisältää myös muita ominaisuuksia ja parannuksia.

• Kuntoilu-appi auttaa seuraamaan kuntoilutavoitteitasi ja saavuttamaan ne, vaikka sinulla ei vielä olisikaan Apple Watchia, arvioimalla kalorit iPhonen liiketunnistimien avulla ja lisäämällä päivittäiseen arkiliikuntatavoitteeseen.

• AirPods Pro (2. sukupolvi) -tuki

• Räätälöity tilaääni käyttää iPhonen TrueDepth-kameraa luodakseen tilaäänelle henkilökohtaisen profiilin, joka tuottaa tarkemman ja immersiivisemmän kuuntelukokemuksen AirPods (3. sukupolvi)-, AirPods Pro (1. ja 2. sukupolvi)- ja AirPods Max -kuulokkeissa.

• Handoff FaceTimessa mahdollistaa FaceTime-puheluiden saumattoman siirtämisen iPhonesta iPadiin tai Maciin, ja päinvastoin.

• Memoji-päivitykset sisältävät lisää tarrojen asentoja, hiustyylejä, päähineitä, nenän muotoja ja huulten värejä.

• Pikamuistiinpano lisää tuen muistiinpanojen tekemiseen missä tahansa iPhonen apissa ja linkkien lisäämiseen kontekstin luomiseksi ja sisällön löytämiseksi helposti.

• Kaksoiskappaleiden havaitseminen Kuvat-apissa löytää kuvien kaksoiskappaleet, joten voit siivota kirjastosi nopeasti.

• Kamera-apin etualan sumennus muotokuville tuottaa luonnollisemman näköisen terävyysaluetehosteen sumentamalla etualan kohteita (iPhone 13, iPhone 13 Pro ja iPhone 13 Pro Max).

• Kiinnitetyt listat Muistutuksissa auttavat löytämään suosikkilistasi nopeasti.

• Haku Koti-valikossa mahdollistaa Spotlightin käytön suoraan Koti-valikon alareunasta, mikä helpottaa appien avaamista, yhteystietojen etsimistä tai tietojen hakemista verkosta.

• Ohita vahvistus, kun lähetät viestejä CarPlayn Lähetä viestit automaattisesti -toiminnolla.

• Pikaturvapäivitysten avulla laitteesi saa tärkeät suojauspäivitykset entistä nopeammin, koska ne voidaan asentaa automaattisesti tavallisten ohjelmistopäivitysten välillä.

Tämä julkaisu sisältää myös muita ominaisuuksia ja parannuksia. Lisätietoja löytyy osoitteesta https://www.apple.com/fi/ios/ios-16

Jotkin ominaisuudet eivät välttämättä ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa iPhone-malleissa. Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222