macOS Venturan päivitysten uudet ominaisuudet

macOS Venturan päivitykset parantavat Macin vakautta, suorituskykyä ja yhteensopivuutta ja niitä suositellaan kaikille macOS Venturan käyttäjille.

Päivitysten asentaminen

Tietoja päivitysten suojaussisällöstä

Tietoja päivitysten uusista ominaisuuksista yrityskäyttäjille

macOS Ventura 13.6.6

Tämä päivitys sisältää tärkeitä virheenkorjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Ventura 13.6.5

Tämä päivitys sisältää tärkeitä suojaukseen liittyviä korjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Ventura 13.6.4

Tämä päivitys sisältää tärkeitä suojaukseen liittyviä korjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Ventura 13.6.3

Tämä päivitys sisältää tärkeitä suojaukseen liittyviä korjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Ventura 13.6.2

Tämä päivitys sisältää tärkeitä virheenkorjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Ventura 13.6.1

Tämä päivitys sisältää tärkeitä suojaukseen liittyviä korjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Ventura 13.6

Tämä päivitys sisältää tärkeitä suojaukseen liittyviä korjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Ventura 13.5.2

Tämä päivitys sisältää tärkeitä suojaukseen liittyviä korjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Ventura 13.5.1

macOS Ventura 13.5.1 korjaa järjestelmäasetuksissa ongelman, joka esti sijaintioikeuksien näkymisen.

macOS Ventura 13.5

Tämä päivitys sisältää tärkeitä vikakorjauksia ja turvallisuuspäivityksiä ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Ventura 13.4.1

Tämä päivitys sisältää tärkeitä suojaukseen liittyviä korjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Ventura 13.4

macOS Ventura 13.4 sisältää seuraavat parannukset ja virheenkorjaukset:

• Apple Newsin sivupalkin urheilusyötteestä pääset helposti esimerkiksi seuraamiesi joukkueiden ja liigojen juttuihin, tuloksiin ja tilanteisiin.

• Apple Newsin Omat urheilulajit ‑piste- ja aikataulukortit vievät sinut suoraan pelisivuille, joilta löydät lisätietoja tietyistä peleistä.

• Ratkaisee ongelman, jonka vuoksi automaattinen lukituksen avaaminen Apple Watchilla ei kirjannut sinua sisään Maciin.

• Ratkaisee Bluetooth-ongelman, jonka vuoksi näppäimistöt muodostivat yhteyden hitaasti Maciin uudelleenkäynnistyksen jälkeen.

• Ratkaisee VoiceOver-ongelman, joka liittyy maamerkkeihin siirtymiseen verkkosivuilla.

• Ratkaisee ongelman, jonka vuoksi Ruutuajan asetukset saattoivat nollautua tai eivät välttämättä synkronoituneet kaikissa laitteissa.

Jotkin ominaisuudet eivät ehkä ole käytettävissä kaikilla alueilla tai kaikilla Apple-laitteilla.

macOS Ventura 13.3.1

macOS Ventura 13.3.1 sisältää Macin tärkeitä virheenkorjauksia ja turvallisuuspäivityksiä. Esimerkkejä:

• Työntäviä käsiä esittävässä emojissa ei näy ihonvärivaihtoehtoja.

• Macin automaattinen lukituksen avaus Apple Watchilla ei ehkä toimi.

macOS Ventura 13.3

Tämä päivitys sisältää uuden emojin sekä muita parannuksia, virheenkorjauksia ja Macin suojauspäivityksiä.

• 21 uutta emojia, kuten eläimiä, käsieleitä ja esineitä, on nyt saatavilla emoji-näppäimistössä

• Poista tausta -valinta Freeformissa eristää automaattisesti kohteen kuvassa

• Kuvien kaksoiskappaleet-albumi laajentaa tukea havaitsemaan kuvien ja videoiden kaksoiskappaleet iCloudin jaetussa kuvakirjastossa

• Translitteroinnin tuki gujarati-, punjabi- ja urdu-näppäimistöille

• Uudet näppäimistöasettelut Choctawille, Chickasawille, Akanille, Hausalle ja Joruballe

• Käyttöapuasetus, joka himmentää videon automaattisesti, kun havaitaan vilkkuvia tai välkkyviä valoja

• VoiceOverin tuki kartoille Sää-apissa

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi ohjauslevyn eleisiin vastaaminen lakkaa ajoittain

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi Pyydä ostamaan -pyynnöt lapsilta eivät välttämättä näy vanhemman laitteessa

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi VoiceOver ei ehkä vastaa Finderin käytön jälkeen

Jotkin ominaisuudet eivät ehkä ole käytettävissä kaikilla alueilla tai kaikissa Mac-malleissa.

macOS Ventura 13.2.1

Tämä päivitys sisältää tärkeitä virheenkorjauksia ja turvallisuuspäivityksiä Macillesi.

macOS Ventura 13.2

Tämä päivitys sisältää Apple ID:n suojausavaimet ja muita Macin parannuksia ja virheenkorjauksia.

• Apple ID:n suojausavainten avulla käyttäjät voivat vahvistaa tilinsä suojausta edellyttämällä fyysisen suojausavaimen käyttöä kirjautumiseen.

• Korjaa Freeform-ongelman, jonka vuoksi osa Apple Pencilillä tai sormella luoduista vedoista ei välttämättä näkynyt jaetuissa tauluissa.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi VoiceOver saattoi lopettaa äänipalautteen tarjoamisen kirjoittamisen aikana.

Jotkin ominaisuudet eivät ehkä ole käytettävissä kaikilla alueilla tai kaikilla Apple-laitteilla.

macOS Ventura 13.1

macOS Ventura 13.1 tuo saataville uuden Freeform-apin, joka tarjoaa loistavan paikan ideoiden kehittelylle ja niiden toteuttamiselle. Tämä päivitysjulkaisu sisältää myös iCloudin edistyksellisen tietosuojauksen ja muita ominaisuuksia ja viankorjauksia Macille.

Freeform

• Freeform on uusi appi luovaan työskentelyyn kavereiden tai kollegoiden kanssa Macissa, iPadissa ja iPhonessa.

• Joustava pohja antaa sinun lisätä tiedostoja, kuvia, tarralappuja ja muuta.

iCloudin edistyksellinen tietosuojaus

• Uusi vaihtoehto laajentaa päästä päähän -salattujen iCloud tietoluokkien, mukaan lukien iCloud-varmuuskopiointi, Muistiinpanot ja Kuvat, määrän 23:een. Näin tietosi ovat suojassa myös mahdollisen tietomurron sattuessa pilvessä.

Tämä päivitys sisältää myös seuraavat parannukset ja viankorjaukset:

• Parannettu hakutoiminto Viestit-apissa mahdollistaa kuvien hakemisen niiden sisällön perusteella, esimerkiksi koira, kissa, henkilö tai teksti.

• Käyttäjien kohdistimet Muistiinpanoissa mahdollistaa kohdistimien liikkeiden näkemisen samalla, kun muut käyttäjät tekevät muutoksia jaetussa muistiinpanossa.

• Toista ääni -vaihtoehto Missä on...? ‑apissa auttaa nyt lähellä olevien AirTagien, AirPods Pro -kotelon (2. sukupolvi) ja Missä on...? -verkon lisävarusteiden löytämisessä.

• Korjaus ongelmaan, jonka takia jotkin muistiinpanot eivät synkronoituneet iCloudin kanssa päivitysten tekemisen jälkeen.

• Korjaus ongelmaan, jonka takia näppäimistön ja hiiren käyttö ei toiminut joissain apeissa ja peleissä.

Jotkin ominaisuudet eivät ehkä ole käytettävissä kaikilla alueilla tai kaikilla Apple-laitteilla.

macOS Ventura 13.0.1

Tämä päivitys sisältää viankorjauksia ja turvallisuuspäivityksiä ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Ventura 13.0

macOS Ventura tekee Macissa useimmin käyttämistäsi toiminnoista entistäkin parempia. Uusi versio sisältää myös merkittäviä päivityksiä päivittäin käytettäviin appeihin, kuten Mailiin, Viesteihin ja Safariin. Voit nyt käyttää iPhonea Macin verkkokamerana Jatkuvuuskamera-toiminnon avulla. Työpöydän automaattiseen järjestämiseen on nyt käytettävissä kokonaan uusi Järjestäjä-toiminto. Kun päivität Macin, saat käyttöösi myös uusimmat suojaus- ja tietosuojapäivitykset.

Mail

• Sähköpostiviestin lähetyksen peruuttaminen ja ajastaminen, muistutustoiminto ja jatkoyhteydenotto helpottavat sähköpostin hallintaa entisestään.

• Parannettu haku tuottaa entistä tarkempia ja täydellisempiä tuloksia sekä antaa ehdotuksia heti, kun alat kirjoittaa.

Spotlight

• Pikakatselun tuki helpottaa tiedostojen esikatselua: voit yksinkertaisesti painaa välilyöntiä halutun hakutuloksen kohdalla.

• Kuvahaku helpottaa kuvien etsimistä verkosta, Kuvat-, Viestit- ja Muistiinpanot-apeista sekä Finderista.

• Tuloksissa on entistä enemmän artisteja, elokuvia, yrityksiä, urheilua ja paljon muuta.

Safari ja pääsyavaimet

• Jaettujen välilehtiryhmien avulla voit jakaa useita välilehtiä muiden kanssa ja näet välilehtiryhmän päivitykset heti, kun työskentelette yhdessä.

• Pääsyavaimet tarjoavat helpomman ja turvallisemman kirjautumismenetelmän, joka on suunniteltu korvaamaan salasanat.

Viestit

• Mahdollisuus muokata viestejä, perua viestin lähetys ja merkitä viestejä lukemattomiksi helpottavat päivittäistä viestintää.

• Mahdollisuus käyttää SharePlayta Viestit-apissa tuo elokuvien katselun, musiikin kuuntelun ja muita yhdessä käytettäviä toimintoja mukaan viestittelyyn ystävien kanssa.

• Yhteistyö-toiminto tarjoaa helpon tavan kutsua muita käsittelemään tiedostoa yhdessä Viestit-apin kautta sekä mahdollistaa toimintopäivitykset viestiketjuissa.

Photos

• Jaetun iCloudin kuvakirjaston avulla voit helposti jakaa kuvia ja videoita jopa viiden perheenjäsenen kanssa erillisessä kirjastossa, joka on integroitu saumattomasti Kuvat-appiin.

Järjestäjä

• Järjestäjä-toiminto järjestää työpöydällä olevat apit ja ikkunat automaattisesti siten, että aktiivisena ole appi näkyy keskellä ja muut auki olevat apit näkyvät näytön vasemmassa reunassa.

• Appia voi vaihtaa helposti klikkaamalla mitä tahansa avoinna olevaa appia näytön vasemmassa reunassa.

• Ryhmittele apit yhteen ja luo appijoukkoja Järjestäjässä

• Järjestäjä-toimintoon kuuluva työpöydän pikakäyttö mahdollistaa tiedostojen nopean vetämisen ja pudottamisen eri appeihin.

FaceTime

• FaceTimen Handoff-toiminnon avulla voit siirtää FaceTime-puhelut saumattomasti Macista iPhoneen tai iPadiin ja toisin päin.

Jatkuvuuskamera

• Jatkuvuuskameran avulla voit käyttää iPhonea Macin verkkokamerana, kun viet iPhonen lähelle Macia ja asetat sen jalustaan (iPhone XR ja uudemmat).

• Video- ja valotehosteisiin kuuluu nyt Muotokuvatila (iPhone XR ja uudemmat)-, Valokeila (iPhone 11 ja uudemmat)- ja Studiovalo-toiminto (iPhone 11 ja uudemmat).

• Työpöytänäkymä näyttää osallistujan työpöydän videoneuvottelukuvassa iPhonen ultralaajakulmakameran avulla (iPhone 11 ja uudemmat).

Uusi versio sisältää myös muita ominaisuuksia ja parannuksia:

• Macin Kello-apissa on nyt Maailmankello-toiminto sekä ajastin- ja herätystoiminnot, joiden myötä kello on entistä yhdenmukaisempi muiden Apple-laitteiden kellotoiminnon kanssa.

• Sää-appi tulee nyt myös Maciin. Appi on optimoitu suuria näyttöjä varten ja sisältää upeita animaatioita, tuntikohtaiset ennusteet ja tarkat sääkartat.

• Kuva-aiheita voi nyt nostaa irti taustasta ja kopioida ja sijoittaa esimerkiksi viesteihin Mail- ja Viestit-apeissa.

• Keskity-tilan suodattimet piilottavat häiriötekijät Kalenterissa, Mailissa, Viesteissä, Safarissa ja muiden valmistajien apeissa.

• Järjestelmäasetuksissa on uusi päivitetty ulkoasu, joka helpottaa asetusten käyttämistä.

• Pikaturvapäivitykset tuovat tärkeät suojauspäivitykset macOS:ään entistä nopeammin.

• Live-tekstitys (betaversio) muuntaa puheen automaattisesti tekstiksi ja helpottaa puhelujen ja mediasisältöjen seuraamista kuuroille ja heikkokuuloisille (käytettävissä Maceissa, joissa on Applen siru).

Jotkin ominaisuudet eivät ehkä ole käytettävissä kaikilla alueilla tai kaikissa Mac-malleissa.