macOS Venturan uudet ominaisuudet yrityksille

Tässä artikkelissa kerrotaan yritysasiakkaille tarkoitetusta sisällöstä, jonka Apple on julkaissut macOS Venturaa varten.

macOS:n päivitykset parantavat laitteen vakautta, suorituskykyä ja yhteensopivuutta, ja niitä suositellaan kaikille käyttäjille. Laitteiden ylläpitäjät voivat hallita ohjelmistopäivityksiä mobiililaitteiden hallintaratkaisun (MDM) avulla.

Jos haluat lisätietoja yleisistä parannuksista, lue lisätietoja macOS Venturan päivityksistä.

Lisätietoja päivitysten turvallisuussisällöstä on artikkelissa Applen suojauspäivitykset.

macOS Ventura 13.6.4

Xsan-taltioiden automaattinen käyttöönotto toimii oikein.

macOS Ventura 13.6.2

14 tuuman ja 16 tuuman MacBook Pro -tietokoneet, joissa on Applen siru, eivät enää käynnistyessään näytä mustaa näyttöä tai ympyrän sisällä olevaa huutomerkkiä sen jälkeen, kun sisäisen näytön oletusvirkistystaajuutta on muutettu.

macOS Ventura 13.6.1

Intel-prosessoreilla varustetut Mac-tietokoneet eivät enää käytä automaattisia päivitysasetuksia ohjelmistopäivityksille, joiden viivästyminen johtuu MDM:stä.

macOS Ventura 13.5

• Verkkoyhteydet ovat luotettavampia käytettäessä sisäistä palomuuria.

• Ohjelmistopäivitysten asentaminen ei epäonnistu virheilmoituksella ”peruskoonnos ei ole yhteensopiva tämän asennustavan kanssa”, kun ohjelmistopäivityksen viive on määritetty MDM-ratkaisun avulla.

• Ohjelmistopäivitysten rajoittaminen vain ylläpitäjille ei aiheuta MDM:n ohjelmistopäivitysten epäonnistumista.

• Saatavilla olevat ohjelmistopäivitykset löytyvät luotettavammin.

macOS Ventura 13.4

• Voit nyt kirjautua Apple ID:llä Ohjelmistopäivitykseen betapäivitysten asentamista varten. Katso lisätietoja AppleSeed for IT:ssä olevasta dokumentaatiosta.

• Safari määrittää nyt verkon ruuhkatason WebRTC:n prioriteettiominaisuuden perusteella.

• Tiedostojen avaaminen ei enää epäonnistu sen jälkeen, kun olet siirtänyt ne jaettuun verkkoresurssiin tai nimennyt ne siellä uudelleen.

• Ratkaisee ongelman, jonka vuoksi HDMI-lähtö joihinkin neuvotteluhuoneiden laitteistoihin ei näyttänyt videota.

• Sisäänkirjautuminen Active Directory ‑mobiilitileillä ei enää lakkaa vastaamasta sen jälkeen, kun FileVault avataan verkon ollessa offline-tilassa.

macOS Ventura 13.3

• MDM voi kysyä Applen sirulla varustettujen Mac-tietokoneiden mallinumeron.

• Profiilipohjaisten Wi-Fi-verkkojen automaattista liittymistä priorisoidaan oletusarvoisesti manuaalisesti liittyneisiin verkkoihin nähden.

• Alustan kertakirjautuminen tukee WS-Trustin yhdistämistä toiseen identiteettipalvelun tarjoajaan.

• Accessory Security sisältää nyt SD-kortit.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi ohjelmistopäivitysten tarkistukset eivät tuottaneet tuloksia, kun samanaikaiset tarkistukset aloitettiin.

• MDM:ään rekisteröidyt Mac-tietokoneet eivät enää käynnisty palautustilassa ajoittain ohjelmistopäivityksen jälkeen.

• Ongelma, jonka takia Apple T2 Security -sirun sisältävän Macin MDM-lukitus saatettiin ohittaa, on ratkaistu.

• Korjaa ongelman, jossa Cisco AnyConnectin käyttö saattoi aiheuttaa paljon prosessorin käyttöä.

• Videotiedostojen vieminen Xsan-taltioon ei enää aiheuta odottamatonta uudelleenkäynnistystä.

macOS Ventura 13.2

• MDM voi nyt rajoittaa ja asentaa pikaturvapäivityksiä.

• profiles renew ‑komento voi nyt onnistua rekisteröintiprofiilille, jos CheckInURL muuttuu.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi macOS:n palautustoiminto ei vastannut kielen valitsemisen jälkeen.

• Korjaa ongelman, jonka takia Järjestelmäasetukset kehottivat päivittämään Apple ID ‑asetuksia, kun Apple ID:llä ei oltu kirjauduttu sisään.

• Webloc-tiedostot avautuvat nyt automaattisesti oletusverkkoselaimessa.

macOS Ventura 13.1

• Valvotut Mac-tietokoneet, joissa on macOS Monterey 12.3 tai uudempi, voidaan päivittää macOS Ventura 13.1:een ilman täyden asennusapin suorittamista tai todennusta järjestelmänvalvojana.

• macOS tukee nyt ACME-varmenteen MDM-tietosisältöä.

• Verkon sijainnin asetukset ovat käytettävissä Järjestelmäasetuksista.

• MDM voi nyt määrittää domainit, joilla sivustojen välinen seuranta on sallittu Safarissa.

• Sisältää parannuksia kirjautumiskohteiden hallintaan ja näyttämiseen Järjestelmäasetuksissa.

• Sisältää luotettavuuden parannuksia DHCPv6:ta käytettäessä.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi verkko ei ajoittain vastannut tiheissä Wi-Fi-ympäristöissä.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi tulostimet poistettiin ohjelmistopäivityksen jälkeen.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi Rosetta 2 poistettiin ohjelmistopäivityksen jälkeen.

macOS Ventura 13.0

macOS Ventura sisältää uusia ominaisuuksia, kuten Declarative Device Management (Deklaratiivinen laitehallinnan tuki), pakollinen internet-yhteys käyttöönottoapurissa ja alustan kertakirjautuminen (SSO).

Laitehallinta

• macOS tukee nyt Declarative Device Management (Deklaratiivinen laitehallinnan tuki) -ominaisuutta kaikille rekisteröintityypeille.

• Organisaatioon rekisteröityjen Mac-tietokoneiden on muodostettava yhteys verkkoon käyttöönottoapurin aikana tyhjentämisen tai nollaamisen jälkeen.

• Alustan SSO:n avulla identiteettipalveluntarjoajat voivat luoda SSO-laajennuksia, jotka ulottuvat macOS:n kirjautumisikkunaan.

• MDM:ään rekisteröidyssä Macissa Siirtymisapuri poistaa automaattisesti käytöstä järjestelmä- ja verkkoasetusten siirron hallintaristiriitojen välttämiseksi.

• Mac-tietokoneet pystyvät vastaamaan ohjelmistopäivityskomentoihin nukkuessaan tai Power Nap -tilassa.

• MDM pystyy hallitsemaan kirjautumis- ja taustakohteiden käytöstä poistamista Järjestelmäasetusten avulla sekä vähentämään ilmoitusten määrää.

• MDM-asetuksilla voi rajoittaa Bluetoothin muokkaamista, manuaalista profiilin asentamista, Universal Controlia ja lisälaitteiden suojausasetuksia.

• SystemPreferences-tietosisältö on poistettu käytöstä, mutta nykyiset avaimet ja uusi DisabledSystemSettings-avain poistavat edelleen vastaavat paneelit käytöstä macOS Venturan Järjestelmäasetuksissa. Tuleva macOS-versio ei tue tätä tietosisältöä.

Virheenkorjauksia ja muita parannuksia

• Parantaa InstallLater-ohjelmistopäivitysten ilmoitusten ja aikataulujen luotettavuutta.

• Ratkaisee ongelman, jonka vuoksi Wi-Fi-valikko ei ollut käytettävissä aktivointinäytössä Poista kaikki sisältö ja asetukset ‑toiminnon suorittamisen jälkeen.

• Ratkaisee ongelman, jonka vuoksi ohjelmistopäivitys aloitettiin mutta sitä ei ladattu.

• Korjaa ongelman, jossa softwareupdate-komentoa ei voitu suorittaa launchd mennessä.

• Korjaa ongelman, jossa softwareupdate --install johti odottamattomaan uudelleenkäynnistykseen.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi käyttöaputoimintojen ja AppleEventsin PPPC-tietosisällöt eivät estäneet käyttäjien hyväksymiskehotteita.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.