Tietoja macOS Monterey 12.3:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan macOS Monterey 12.3:n turvallisuussisällöstä.

Tietoja Applen suojauspäivityksistä

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Viimeisimmät julkaisut on listattu Applen suojauspäivitykset -sivulla.

Apple käyttää CVE-ID-tunnuksia mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Lisätietoja turvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuus -sivulla.

macOS Monterey 12.3

Julkaistu 14.3.2022

Accelerate Framework

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Haitallisen PDF-tiedoston avaaminen saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2022-22633: ryuzaki

Kohta päivitetty 25.5.2022

AMD

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Sovellus saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla

Kuvaus: Use-after-free-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2022-22669: nimetön tutkija

AppKit

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä hankkimaan pääkäyttöoikeudet.

Kuvaus: Logiikkaongelma on ratkaistu parantamalla validointia.

CVE-2022-22665: Lockheed Martin Red Team

AppleEvents

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: etähyökkääjä saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Use-after-free-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2022-22630: Jeremy Brown yhteistyössä Trend Micro Zero Day Initiativen kanssa

Kohta lisätty 8.6.2023

AppleGraphicsControl

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Sovellus saattoi pystyä hankkimaan laajennetut käyttöoikeudet.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2022-22631: Wang Yu (cyberserval)

Kohta päivitetty 25.5.2022

AppleScript

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: vilpillisessä tarkoituksessa tuotettu AppleScript-binääri saattaa aiheuttaa sovelluksen odottamattoman sulkeutumisen tai prosessimuistin paljastumisen.

Kuvaus: rajojen ulkopuolisen muistin lukuongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2022-22625: Mickey Jin (@patch1t, Trend Micro)

AppleScript

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä lukemaan rajoitettua muistia.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2022-22648: Mickey Jin (@patch1t, Trend Micro)

Kohta päivitetty 25.5.2022

AppleScript

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: vilpillisessä tarkoituksessa tuotettu AppleScript-binääri saattaa aiheuttaa sovelluksen odottamattoman sulkeutumisen tai prosessimuistin paljastumisen.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin luku ratkaistiin parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2022-22626: Mickey Jin (@patch1t, Trend Micro)

CVE-2022-22627: Qi Sun ja Robert Ai (Trend Micro)

AppleScript

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Haitallisen tiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma ratkaistiin parantamalla validointia.

CVE-2022-22597: Qi Sun ja Robert Ai (Trend Micro)

BOM

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Haitallinen ZIP-arkisto saattoi pystyä ohittamaan Gatekeeper-tarkistukset.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2022-22616: Ferdous Saljooki (@malwarezoo) ja Jaron Bradley (@jbradley89) (Jamf Software) sekä Mickey Jin (@patch1t)

CoreTypes

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Haitallinen ohjelma saattoi ohittaa Gatekeeper-tarkistukset.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parannetuilla tarkistuksilla luvattomien toimintojen estämiseksi.

CVE-2022-22663: Arsenii Kostromin (0x3c3e)

Kohta lisätty 25.5.2022

CUPS

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Sovellus saattoi pystyä hankkimaan laajennetut käyttöoikeudet.

Kuvaus: Logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2022-26691: Joshua Mason (Mandiant)

Kohta lisätty 25.5.2022

curl

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Curlissa oli useita ongelmia.

Kuvaus: Useita ongelmia ratkaistiin päivittämällä curlin versioon 7.79.1.

CVE-2021-22946

CVE-2021-22947

CVE-2021-22945

Kohta päivitetty 21.3.2022

FaceTime

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Käyttäjä saattoi tietämättään lähettää ääntä tai videokuvaa FaceTime-puhelussa.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2022-22643: Sonali Luthar (University of Virginia), Michael Liao (University of Illinois, Urbana-Champaign), Rohan Pahwa (Rutgers University) ja Bao Nguyen (University of Florida)

GarageBand MIDI

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Haitallisen tiedoston avaaminen saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Muistin alustusongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2022-22657: Brandon Perry, Atredis Partners

GarageBand MIDI

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Haitallisen tiedoston avaaminen saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin luku on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2022-22664: Brandon Perry, Atredis Partners

Graphics Drivers

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Puskurin ylivuoto korjattiin parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2021-30977: Jack Dates (RET2 Systems, Inc.)

Kohta lisätty 25.5.2022

ImageIO

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Haitallisen kuvan käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolinen lukuongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2022-22611: Xingyu Jin (Google)

ImageIO

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Haitallisen kuvan käsitteleminen saattoi johtaa keon vioittumiseen.

Kuvaus: Muistin käyttöongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2022-22612: Xingyu Jin (Google)

Intel Graphics Driver

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Sovellus saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla

Kuvaus: Tyyppisekaannusongelma on ratkaistu parantamalla tilan käsittelyä.

CVE-2022-46706: Wang Yu of Cyberserval ja Pan ZhenPeng (@Peterpan0927, Alibaba Security Pandora Lab)

Kohta lisätty 8.6.2023

Intel Graphics Driver

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Sovellus saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla

Kuvaus: Tyyppisekaannusongelma on ratkaistu parantamalla tilan käsittelyä.

CVE-2022-22661: Wang Yu (Cyberserval) ja Pan ZhenPeng (@Peterpan0927, Alibaba Security Pandora Lab)

Kohta päivitetty 25.5.2022 ja 8.6.2023

IOGPUFamily

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Appi saattoi pystyä hankkimaan laajennetut käyttöoikeudet.

Kuvaus: Use-after-free-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2022-22641: Mohamed Ghannam (@_simo36)

Kernel

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2022-22613: Alex, nimetön tutkija

Kernel

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Sovellus saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla

Kuvaus: Use-after-free-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2022-22614: nimetön tutkija

CVE-2022-22615: nimetön tutkija

Kernel

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä hankkimaan laajemmat käyttöoikeudet.

Kuvaus: Logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2022-22632: Keegan Saunders

Kernel

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Etuoikeutetussa asemassa ollut hyökkääjä saattoi pystyä toteuttamaan palvelunestohyökkäyksen.

Kuvaus: Nollaosoittimen epäviittaus korjattiin parantamalla tarkistusta.

CVE-2022-22638: derrek (@derrekr6)

Kernel

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Sovellus saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma ratkaistiin parantamalla validointia.

CVE-2022-22640: sqrtpwn

LaunchServices

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: appi saattoi pystyä ohittamaan tietyt yksityisyysasetukset.

Kuvaus: logiikkaongelma on ratkaistu parantamalla rajoituksia.

CVE-2021-30946: @gorelics ja Ron Masas (BreakPoint.sh)

Kohta lisätty 8.6.2023

libarchive

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Libarchivessa oli useita ongelmia.

Kuvaus: libarchivessa oli useita muistin vioittumiseen liittyviä ongelmia. Ongelmat ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2021-36976

LLVM

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä poistamaan tiedostoja, joihin sillä ei ole lupaa

Kuvaus: Kilpailutilanne on ratkaistu lisätarkistuksilla.

CVE-2022-21658: Florian Weimer (@fweimer)

Kohta lisätty 25.5.2022

Login Window

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Henkilö, jolla oli pääsy Maciin, saattoi pystyä ohittamaan kirjautumisikkunan.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2022-22647: Yuto Ikeda (Kyushu University)

Kohta päivitetty 25.5.2022

LoginWindow

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Paikallinen hyökkääjä saattaa pystyä näkemään edellisen sisään kirjautuneen käyttäjän työpöydän nopean käyttäjän vaihtuvalta näytöltä.

Kuvaus: Valtuutusongelma ratkaistiin parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2022-22656

MobileAccessoryUpdater

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2022-22672: Siddharth Aeri (@b1n4r1b01)

Kohta lisätty 25.5.2022

NSSpellChecker

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Haittasovellus saattaa päästä käsiksi käyttäjän yhteystietoihin.

Kuvaus: Tietosuojaongelma ilmeni yhteystietokorttien käsittelyn yhteydessä. Ongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2022-22644: Thomas Roth (@stacksmashing, Leveldown Security)

Kohta päivitetty 25.5.2022

PackageKit

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: haittaohjelma saattoi pystyä muokkaamaan tiedostojärjestelmän suojattuja osia.

Kuvaus: kilpailutilanne on ratkaistu lisätarkistuksilla.

CVE-2022-26690: Mickey Jin (@patch1t, Trend Micro)

Kohta lisätty 25.5.2022

PackageKit

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Haittaohjelma, jolla oli pääkäyttöoikeudet, saattoi pystyä muokkaamaan järjestelmätiedostojen sisältöä.

Kuvaus: Symbolisten linkkien käsittelyyn liittyvä ongelma on ratkaistu parantamalla validointia.

CVE-2022-26688: Mickey Jin (@patch1t, Trend Micro)

Kohta lisätty 25.5.2022

PackageKit

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Sovellus saattoi pystyä hankkimaan laajennetut käyttöoikeudet.

Kuvaus: Logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2022-22617: Mickey Jin (@patch1t)

Preferences

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä lukemaan muiden appien asetuksia.

Kuvaus: ongelma ratkaistiin lisäämällä käyttöoikeuksien tarkistuksia.

CVE-2022-22609: Mickey Jin (@patch1t), Zhipeng Huo (@R3dF09) ja Yuebin Sun (@yuebinsun2020), Tencent Security Xuanwu Lab (xlab.tencent.com)

Kohta päivitetty 8.6.2023

QuickTime Player

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: liitännäinen saattoi pystyä saamaan apin käyttöoikeudet ja käyttämään käyttäjätietoja.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2022-22650: Wojciech Reguła (@_r3ggi, SecuRing)

Safari Downloads

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Haitallinen ZIP-arkisto saattoi pystyä ohittamaan Gatekeeper-tarkistukset.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2022-22616: Ferdous Saljooki (@malwarezoo) ja Jaron Bradley (@jbradley89) (Jamf Software) sekä Mickey Jin (@patch1t)

Sandbox

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: appi saattoi pystyä vuotamaan arkaluonteisia käyttäjätietoja.

Kuvaus: käyttöoikeusongelma ratkaistiin parantamalla eristystä.

CVE-2022-22655: Csaba Fitzl (@theevilbit, Offensive Security)

Kohta lisätty 8.6.2023

Sandbox

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä ohittamaan tiettyjä tietosuoja-asetuksia.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla käyttöoikeuslogiikkaa.

CVE-2022-22600: Sudhakar Muthumani (@sudhakarmuthu04, Primefort Private Limited) ja Khiem Tran

Kohta päivitetty 25.5.2022

Siri

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Henkilö, jolla oli fyysinen pääsy laitteelle, saattoi pystyä saamaan haltuunsa sijaintitietoja käyttämällä Siriä lukitulla näytöllä.

Kuvaus: Käyttöoikeusongelma on ratkaistu parantamalla validointia.

CVE-2022-22599: Andrew Goldberg (University of Texas, Austin, McCombs School of Business) (linkedin.com/andrew-goldberg-/)

Kohta päivitetty 25.5.2022

SMB

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Etähyökkääjä saattoi pystyä aiheuttamaan järjestelmän odottamattoman sulkeutumisen tai vioittamaan kernel-muistia

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2022-22651: Felix Poulin-Belanger

SoftwareUpdate

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Sovellus saattoi pystyä hankkimaan laajennetut käyttöoikeudet.

Kuvaus: Logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2022-22639: Mickey Jin (@patch1t)

System Preferences

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Appi saattoi pystyä jäljittelemään järjestelmäilmoituksia ja käyttöliittymää.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu uudella valtuutuksella.

CVE-2022-22660: Guilherme Rambo (Best Buddy Apps, rambo.codes)

UIKit

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Henkilö, jolla oli fyysinen pääsy iOS-laitteelle, saattoi pystyä näkemään arkaluonteisia tietoja näppäimistöehdotusten kautta.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2022-22621: Joey Hewitt

Vim

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Vimissä esiintyi useita ongelmia.

Kuvaus: useita ongelmia ratkaistiin päivittämällä Vim.

CVE-2021-4136

CVE-2021-4166

CVE-2021-4173

CVE-2021-4187

CVE-2021-4192

CVE-2021-4193

CVE-2021-46059

CVE-2022-0128

CVE-2022-0156

CVE-2022-0158

VoiceOver

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: käyttäjä saattoi pystyä katselemaan kiellettyä sisältöä lukitulta näytöltä.

Kuvaus: Lukitun näytön ongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2021-30918: nimetön tutkija

WebKit

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi paljastaa arkaluonteisia käyttäjätietoja.

Kuvaus: Evästeiden hallintaongelma ratkaistiin parantamalla tilan hallintaa.

WebKit Bugzilla: 232748

CVE-2022-22662: Prakash (@1lastBr3ath, Threat Nix)

WebKit

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

WebKit Bugzilla: 232812

CVE-2022-22610: Quan Yin (Bigo Technology, Live Client Team)

WebKit

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen

Kuvaus: Use-after-free-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

WebKit Bugzilla: 233172

CVE-2022-22624: Kirin (@Pwnrin, Tencent Security Xuanwu Lab)

WebKit Bugzilla: 234147

CVE-2022-22628: Kirin (@Pwnrin, Tencent Security Xuanwu Lab)

WebKit

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Puskurin ylivuotoon liittyvä ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

WebKit Bugzilla: 234966

CVE-2022-22629: Jeonghoon Shin (Theori) yhteistyössä Trend Micron Zero Day Initiativen kanssa

WebKit

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Haitallinen sivusto saattoi aiheuttaa odottamatonta eri lähteiden välistä toimintaa.

Kuvaus: Logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

WebKit Bugzilla: 235294

CVE-2022-22637: Tom McKee (Google)

Wi-Fi

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä vuotamaan arkaluontoisia käyttäjätietoja.

Kuvaus: Logiikkaongelma on ratkaistu parantamalla rajoituksia.

CVE-2022-22668: MrPhil17

xar

Saatavuus: macOS Monterey

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi pystyä kirjoittamaan mielivaltaisia tiedostoja.

Kuvaus: Symbolisten linkkien käsittelyssä oli tarkistusongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla symbolisten linkkien tarkistamista.

CVE-2022-22582: Richard Warren (NCC Group)

Kiitokset

AirDrop

Haluamme kiittää Omar Espinoa (omespino.com) ja Ron Masasia (BreakPoint.sh) heidän avustaan.

Bluetooth

Haluamme kiittää nimetöntä tutkijaa ja chenyuwangia (@mzzzz__, Tencent Security Xuanwu Lab) heidän avustaan.

Disk Utility

Haluamme kiittää Csaba Fitzliä (@theevilbit, Offensive Security) hänen avustaan.

Kohta lisätty 8.6.2023

Face Gallery

Haluamme kiittää Tian Zhangia (@KhaosT) hänen avustaan.

Intel Graphics Driver

Haluamme kiittää Jack Datesia (RET2 Systems, Inc.) ja Yinyi Wuta (@3ndy1) heidän avustaan.

Local Authentication

Haluamme kiittää avusta nimetöntä tutkijaa.

Notes

Haluamme kiittää Nathaniel Ekoniakia (Ennate Technologies) hänen avustaan.

Password Manager

Haluamme kiittää Maximilian Gollaa (@m33x, MPI-SP eli Max Planck Institute for Security and Privacy) hänen avustaan.

Siri

Haluamme kiittää avusta nimetöntä tutkijaa.

syslog

Haluamme kiittää Yonghwi Jiniä (@jinmo123, Theori) hänen avustaan.

TCC

Haluamme kiittää Csaba Fitzliä (@theevilbit, Offensive Security) hänen avustaan.

UIKit

Haluamme kiittää Tim Shadelia (Day Logger, Inc.) hänen avustaan.

WebKit

Haluamme kiittää Abdullah Md Shalehia hänen avustaan.

WebKit Storage

Haluamme kiittää Martin Bajanikia (FingerprintJS) hänen avustaan.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.