Suurtehotilan käyttäminen 14- tai 16-tuumaisessa MacBook Prossa

Suurtehotila maksimoi suorituskyvyn 8K-värinmäärityksen kaltaisten vaativien ja pitkään kestävien tehtävien suorittamisen aikana.

Voit käyttää suurtehotilaa 14-tuumaisissa MacBook Pro ‑malleissa, joissa on M3 Max, ja 16-tuumaisissa MacBook Pro ‑malleissa, joissa on M1, M2 tai M3 Max.

Mac on oletusarvoisesti asetettu käyttämään virrankäyttöä ja suorituskykyä tasapainottavaa Automaattinen-tilaa. Alhaisen virran tila vähentää virrankäyttöä akun keston lisäämiseksi.

Suurtehotila voi parantaa suorituskykyä runsaasti grafiikkatehoa vaativissa työnkuluissa, kuten 8K ProRes 4444- ja 8K DNxHR -videoiden väriluokituksessa. Videoita muokattaessa ja 3D-apeissa toisto voi olla sujuvampaa ja vienti nopeampaa, kun Suurtehotila on käytössä.

Suurtehotilassa tuuletin saattaa toimia suuremmalla nopeudella, ja tuulettimesta saattaa kuulua enemmän ääntä. Suurtehotilaa voidaan käyttää riippumatta siitä, onko Mac kytketty virtalähteeseen.

Suurtehotilan ottaminen käyttöön

Voit asettaa eri energiatiloja sen mukaan, käyttääkö Mac akkuvirtaa tai onko se liitettynä virtalähteeseen. Voit esimerkiksi käyttää suurtehotilaa vain silloin, kun Mac on liitetty virtalähteeseen.

macOS Ventura ja uudemmat:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Akku.

2. Valitse Energiatila-kohdan Akkuvirralla- tai Verkkovirralla-ponnahdusvalikosta Suurtehotila.

macos-ventura-system-settings-battery-energy-mode-on-battery-high-power

macOS Monterey ja vanhemmat:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Akku.

2. Klikkaa sivupalkista Akku tai Virtalähde ja valitse sitten Energiatila-ponnahdusvalikosta Suurtehotila.

macos-ventura-system-settings-battery-energy-mode-on-battery-high-power

Suurtehotilan käytön tarkistaminen

Jos haluat tarkistaa, onko suuritehotila käytössä, klikkaa valikkorivin Akku-kuvaketta, jolloin akun tilavalikko tulee näkyviin.

macos-ventura-menu-bar-battery-power-source-power-adapter-high-power-mode-on

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.