Tietoja macOS Big Sur 11.6:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan macOS Big Sur 11.6:n turvallisuussisällöstä.

Tietoja Applen suojauspäivityksistä

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Viimeisimmät julkaisut on listattu Applen suojauspäivitykset -sivulla.

Apple käyttää CVE-ID-tunnuksia mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Lisätietoja turvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuus -sivulla.

macOS Big Sur 11.6

Julkaistu 13.9.2021

AppleMobileFileIntegrity

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Paikallinen hyökkääjä saattoi pystyä lukemaan arkaluonteisia tietoja.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2021-30811: Compartirin kanssa työskentelevä nimetön tutkija

Kohta lisätty 19.1.2022

Apple Neural Engine

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2021-30838: Proteas Wang

Kohta lisätty 19.1.2022

CoreAudio

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haitallisen äänitiedoston käsittely saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen

Kuvaus: Logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2021-30834: JunDong Xie (Ant Security Light-Year Lab)

Kohta lisätty 19.1.2022

CoreGraphics

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haitallisen kuvan käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma korjattiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2021-30928: Mickey Jin (@patch1t, Trend Micro)

Kohta lisätty 19.1.2022

CoreGraphics

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haitallisen PDF-tiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen. Apple on tietoinen raportista, jonka mukaan tätä ongelmaa on saatettu aktiivisesti hyödyntää.

Kuvaus: Kokonaisluvun ylivuoto on ratkaistu parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2021-30860: The Citizen Lab

Core Telephony

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Eristetty prosessi saattoi pystyä kiertämään eristysrajoitukset. Apple on tietoinen raportista, jonka mukaan tätä ongelmaa on saatettu hyödyntää aktiivisesti julkaisuhetkellä.

Kuvaus: Sarjoituksen purkamisongelma on ratkaistu parantamalla validointia.

CVE-2021-31010: Citizen Lab ja Google Project Zero

Kohta lisätty 25.5.2022

CUPS

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Paikallinen hyökkääjä saattoi pystyä korottamaan oikeuksiaan

Kuvaus: Kyseessä oli käyttöoikeusongelma. Ongelma ratkaistiin parantamalla käyttöoikeuksien tarkistamista.

CVE-2021-30827: nimetön tutkija

Kohta lisätty 20.9.2021

CUPS

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi pystyä lukemaan mielivaltaisia tiedostoja root-käyttäjänä.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2021-30828: nimetön tutkija

Kohta lisätty 20.9.2021

CUPS

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaisia tiedostoja.

Kuvaus: URI-jäsentämiseen liittyvä ongelma ratkaistiin parantamalla jäsentämistä.

CVE-2021-30829: nimetön tutkija

Kohta lisätty 20.9.2021

curl

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Curl saattoi mahdollisesti paljastaa arkaluonteisia sisäisiä tietoja palvelimelle selväkielistä verkkoprotokollaa käyttämällä.

Kuvaus: Puskurin ylivuoto on korjattu parantamalla saapuvien tietojen tarkistusta.

CVE-2021-22925: Red Hat Product Security

Kohta lisätty 20.9.2021, päivitetty 19.1.2022

CVMS

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Paikallinen hyökkääjä saattoi pystyä korottamaan oikeuksiaan

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2021-30832: Mickey Jin (@patch1t, Trend Micro)

Kohta lisätty 20.9.2021

FontParser

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haitallisen dfont-tiedoston käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2021-30841: Xingwei Lin (Ant Security Light-Year Lab)

CVE-2021-30842: Xingwei Lin (Ant Security Light-Year Lab)

CVE-2021-30843: Xingwei Lin (Ant Security Light-Year Lab)

Kohta lisätty 20.9.2021

Gatekeeper

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haitallinen ohjelma saattoi ohittaa Gatekeeper-tarkistukset

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2021-30853: Gordon Long (@ethicalhax, Box, Inc.)

Kohta lisätty 20.9.2021

Näytönohjaimen ajurit

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Kilpailutilanne on korjattu parantamalla tilankäsittelyä.

CVE-2021-30933: Jack Dates (RET2 Systems, Inc.)

Kohta lisätty 25.5.2022

ImageIO

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haitallisen kuvan käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2021-30835: Ye Zhang (Baidu Security)

Kohta lisätty 19.1.2022

ImageIO

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haitallisen kuvan käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2021-30847: Mike Zhang (Pangu Lab)

Kohta lisätty 20.9.2021

Kernel

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2021-30830: Zweig (Kunlun Lab)

Kohta lisätty 20.9.2021

Kernel

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin lukuongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2021-30865: Zweig (Kunlun Lab)

Kohta lisätty 20.9.2021

Kernel

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla

Kuvaus: Kilpailutilanne on ratkaistu parantamalla lukitusta.

CVE-2021-30857: Zweig (Kunlun Lab)

Kohta lisätty 20.9.2021

Kernel

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla

Kuvaus: Tyyppisekaannusongelma on ratkaistu parantamalla tilan käsittelyä.

CVE-2021-30859: Apple

Kohta lisätty 20.9.2021

LaunchServices

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Eristetty prosessi saattoi pystyä kiertämään eristysrajoitukset.

Kuvaus: Logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2021-30864: Ron Hass (@ronhass7, Perception Point), Ron Waisberg (@epsilan)

Kohta lisätty 19.1.2022

libexpat

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Etähyökkääjä saattoi pystyä aiheuttamaan palveluneston

Kuvaus: Ongelma on korjattu päivittämällä expat versioon 2.4.1.

CVE-2013-0340: nimetön tutkija

Kohta lisätty 20.9.2021

Login Window

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Henkilö, jolla on isäntä-Macin käyttöoikeus saattaa pystyä ohittamaan lukitun macOS-kirjautumisikkunan etätyöpöydällä.

Kuvaus: Logiikkaongelma ratkaistiin parantamalla tarkistuksia.

CVE-2021-30813: Benjamin Berger (BBetterTech LLC), Aaron Hines (AHDesigns916) ja Peter Goedtkindt (Informatique-MTF S.A.)

Kohta lisätty 25.5.2022

Model I/O

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haitallisen USD-tiedoston käsitteleminen saattoi paljastaa muistin sisällön.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin lukuongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2021-30819

Kohta lisätty 19.1.2022

Preferences

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Appi saattoi käyttää rajoitettuja tiedostoja.

Kuvaus: Symbolisten linkkien käsittelyssä oli tarkistusongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla symbolisten linkkien tarkistamista.

CVE-2021-30855: Zhipeng Huo (@R3dF09) ja Yuebin Sun (@yuebinsun2020, Tencent Security Xuanwu Lab, xlab.tencent.com)

Kohta lisätty 20.9.2021

Sandbox

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä ohittamaan tietosuoja-asetukset

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla käyttöoikeuslogiikkaa.

CVE-2021-30925: Csaba Fitzl (@theevilbit, Offensive Security)

Kohta lisätty 19.1.2022

Sandbox

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Käyttäjä saattoi päästä tiedostojärjestelmän suojattuihin osiin.

Kuvaus: Käyttöongelma on ratkaistu lisäämällä käyttörajoituksia.

CVE-2021-30850: nimetön tutkija

Kohta lisätty 20.9.2021

SMB

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi pystyä lukemaan kernel-muistia.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin luku ratkaistiin parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2021-30845: Peter Nguyen Vu Hoang (STAR Labs)

Kohta lisätty 20.9.2021

SMB

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Etähyökkääjä saattoi pystyä vuotamaan muistia.

Kuvaus: Logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2021-30844: Peter Nguyen Vu Hoang (STAR Labs)

Kohta lisätty 20.9.2021

WebKit

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen. Apple on tietoinen raportista, jonka mukaan tätä ongelmaa on saatettu aktiivisesti hyödyntää.

Kuvaus: Use-after-free-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2021-30858: nimetön tutkija

Kiitokset

APFS

Haluamme kiittää Koh M. Nakagawaa (FFRI Security, Inc.) hänen avustaan.

Kohta lisätty 20.9.2021 ja päivitetty 21.6.2022

App Support

Haluamme kiittää avusta käyttäjiä @CodeColorist (nimetön tutkija) ja 漂亮鼠 (赛博回忆录).

Kohta lisätty 20.9.2021, päivitetty 25.5.2022

CoreML

Haluamme kiittää hjy79425575:a (Trend Micro Zero Day Initiative) hänen avustaan.

Kohta lisätty 20.9.2021

CUPS

Haluamme kiittää avusta nimetöntä tutkijaa (Inc.) ja Nathan Nyeä (WhiteBeam Security).

Kohta lisätty 20.9.2021, päivitetty 25.5.2022

Kernel

Haluamme kiittää avusta Anthony Steinhauseria (Googlen Safeside-projekti).

Kohta lisätty 20.9.2021

Sandbox

Haluamme kiittää Csaba Fitzliä (@theevilbit, Offensive Security) hänen avustaan.

Kohta lisätty 20.9.2021

smbx

Haluamme kiittää avusta Zhongcheng Lita (CK01).

Kohta lisätty 20.9.2021

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.