Ilmoita, kun unohtuu -toiminnon määrittäminen ja käyttäminen Etsi-apissa

Kun käytössä on Ilmoita, kun unohtuu -toiminto, iPhone ilmoittaa, kun jätät tuetun Apple-laitteen, AirTagin tai Etsi-verkon lisälaitteen tuntemattomaan sijaintiin. Lue, miten voit määrittää Ilmoita, kun unohtuu -ominaisuuden käyttöön Etsi-apissa. Voit myös lisätä appiin sijainteja, joihin jätetyistä esineistä et halua ilmoitusta.

Vaatimukset

Voit käyttää Ilmoita, kun unohtuu -toimintoa iPhonessa, jossa on iOS 15 tai uudempi, iPadissa, jossa on iPadOS 15 tai uudempi, Macissa, jossa on Apple Silicon, ja Etsi-laitteiden kanssa. AirPods Pro-, AirPods Max- ja AirPods (3. sukupolvi) -kuulokkeiden kanssa on käytössä oltava iPhone 12 tai uudempi.

Ilmoita, kun unohtuu -toiminnon määrittäminen

1. Avaa Etsi-appi iPhonessa.

2. Valitse Laitteet tai Kohteet.

3. Napauta laitetta.

Turn on Notify When Left Behind notifications on iPhone
  4. Valitse Ilmoitukset-kohdasta Ilmoita, kun unohtuu. Jos Ilmoita, kun unohtuu -kohtaa ei ole näkyvissä, laite ei ehkä ole tuettu.

5. Ota Ilmoita, kun unohtuu -toiminto käyttöön tai poista se käytöstä.

Unohtuneen laitteen sijainnin selvittäminen

1. Kun Ilmoita, kun unohtuu -toiminto on määritetty käyttöön, saat iPhoneen ilmoituksen, jos jätät laitteen tai esineen tuntemattomaan paikkaan.*

A Notify When Left Behind notification on iPhone
  2. Näet laitteen tai esineen sijainnin, kun napautat ilmoitusta.

3. Tämän jälkeen voit avata Etsi-apin napauttamalla Jatka.

No alt supplied for Image
  4. Etsi-apissa voit

• valita Reittiohjeet unohtuneen laitteen tai kohteen löytämiseksi

• valita Älä ilmoita minulle täällä, jos et halua ilmoituksia tähän sijaintiin jäävistä laitteista tai esineistä.

* Koteloon jätettyjen AirPodien kohdalla voit nähdä Ilmoita, kun unohtuu -ilmoitukset vain enintään 24 tunnin ajan.

Sellaisten sijaintien lisääminen, joista et halua ilmoituksia

1. Avaa Etsi-appi iPhonessa.

2. Valitse Laitteet tai Kohteet.

3. Napauta laitetta.

4. Valitse Ilmoitukset-kohdasta Ilmoita, kun unohtuu.

Set a location as Home, so that you don't receive Notify When Left Behind notifications at that location
  5. Tässä kohdassa voit:

• Asettaa kotisijainnin, johon jätetyistä laitteista tai kohteista ei lähetetä ilmoituksia.

• Napauttaa Uusi sijainti, jos haluat lisätä muita sijainteja, joihin jätetyistä laitteista tai esineistä et halua ilmoituksia.

• Napauttaa Poista-painikettaNo alt supplied for Image sen sijainnin vierestä, johon jätetyistä laitteista tai esineistä haluat ilmoituksia.