iCloudin Edistyksellisen tietosuojauksen ottaminen käyttöön

iCloudin Edistyksellinen tietosuojaus tarjoaa pilvitietoturvan korkeimman tasomme. Se suojaa suurinta osaa iCloud-tiedoistasi päästä päähän -salauksella.

Tietoja iCloudin Edistyksellisestä tietosuojauksesta

iCloudin Edistyksellinen tietosuojaus on valinnainen asetus, joka tarjoaa Applen korkeimman mahdollisen pilvitietoturvan. Jos päätät ottaa käyttöön Edistyksellisen tietosuojauksen, suurin osa iCloud-tiedoistasi – kuten iCloud-varmuuskopio, Kuvat ja Muistiinpanot – suojataan päästä päähän -salauksella. Kukaan muu – edes Apple – ei voi käyttää päästä päähän -salattuja tietojasi, ja nämä tiedot pysyvät turvassa myös pilvipalvelussa tapahtuvien tietoturvaloukkausten sattuessa. Ennen kuin otat Edistyksellisen tietosuojauksen käyttöön, voit lukea lisää siitä, miten tietosi suojataan vakiomuotoisella ja Edistyksellisellä tietosuojauksella.

Ennen kuin otat Edistyksellisen tietosuojauksen käyttöön, sinua kehotetaan määrittämään vähintään yksi vaihtoehtoinen palautustapa: palautuksen yhteyshenkilö tai palautusavain. Kun Edistyksellinen tietosuojaus on käytössä, Applella ei ole tarvittavia salausavaimia päästä päähän -salattujen tietojen palauttamiseen. Jos menetät tilisi käyttöoikeuden, sinun on palautettava iCloud-tietosi jollakin tilin palautustavoista – laitteesi pääsykoodin tai salasanan, palautuksen yhteyshenkilön tai palautusavaimen avulla.

Laitteesi pääsykoodi tai salasana on iPhonessa tai iPadissa käyttämäsi pääsykoodi tai Macin salasana, jonka olet ottanut käyttöön laitteesi suojaamiseksi ja kaksiosaisen todennuksen mahdollistamiseksi. Sitä käytetään myös Apple ID:n salasanan nollaamiseen ja päästä päähän -salattujen tietojen palauttamiseen, jos menetät tilisi käyttöoikeuden.

Palautuksen yhteyshenkilö on luotettava ystävä tai perheenjäsen, joka voi Apple-laitteensa avulla auttaa sinua saamaan pääsyn tilillesi ja tietoihisi. Hänellä ei ole pääsyä tiliisi vaan ainoastaan mahdollisuus antaa sinulle koodi tilin palauttamista varten. Lue lisää palautuksen yhteyshenkilöistä.

Palautusavain on salainen 28 merkin koodi, jota voit käyttää luotetun puhelinnumeron ja Apple-laitteesi ohella tilisi ja tietojesi palauttamiseen. Lue lisää palautusavaimista.

Huom. Tilisi palautusmenetelmiä ei jaeta Applelle.

Vaatimukset

Jos haluat ottaa iCloudin Edistyksellisen tietosuojauksen käyttöön, tarvitset seuraavia:

• Apple ID, jossa on käytössä kaksiosainen todennus.

• Laitteellesi määritetty pääsykoodi tai salasana.

• Vähintään yksi tilin palautuksen yhteyshenkilö tai palautusavain. Jos sinulla ei vielä ole sellaista, sinua ohjataan sen käyttöönotossa, kun otat Edistyksellisen tietosuojauksen käyttöön.

• Päivitetty ohjelmisto kaikissa laitteissasi, joihin olet kirjautunut Apple ID:lläsi:

• iPhone, jossa on iOS 16.2 tai uudempi

• iPad, jossa on iPadOS 16.2 tai uudempi

• Mac, jossa on macOS 13.1 tai uudempi

• Apple Watch, jossa on watchOS 9.2 tai sitä uudempi

• Apple TV, jossa on tvOS 16.2 tai sitä uudempi

• HomePod, jossa on ohjelmistoversio 16.0 tai uudempi

• Windows-tietokone ja iCloudin Windows-versio 14.1 tai uudempi

Hallituilla Apple ID:illä ja lapsitileillä ei voi käyttää Edistyksellistä tietosuojausta.

iCloudin Edistyksellisen tietosuojauksen ottaminen käyttöön

Voit ottaa Edistyksellisen tietosuojauksen käyttöön iPhonessa, jossa on iOS 16.2, iPadissa, jossa on iPadOS 16.2, tai Macissa, jossa on macOS 13.1. Kun otat käyttöön Edistyksellisen tietosuojauksen yhdellä laitteella, se toimii koko tililläsi ja kaikissa yhteensopivissa laitteissasi.

iPhone tai iPad

1. Avaa Asetukset-appi.

2. Napauta nimeäsi ja napauta sitten iCloud.

3. Vieritä alaspäin, napauta Kehittynyt tietosuojaus ja napauta sitten Laita kehittynyt tietosuojaus päälle.

4. Tarkista palautustavat ja ota käyttöön Edistyksellinen tietosuojaus noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.

Mac

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.

2. Klikkaa nimeäsi ja sitten iCloud.

3. Klikkaa Kehittynyt tietosuojaus ja sitten Laita päälle.

4. Tarkista palautustavat ja ota käyttöön Edistyksellinen tietosuojaus noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.

Jos et voi ottaa Edistyksellistä tietosuojausta käyttöön tietyn ajanjakson aikana, näyttöön tulevissa ohjeissa saattaa olla lisätietoja.

Jos jokin laitteistasi estää sinua ottamasta käyttöön Edistyksellistä tietosuojausta, voit poistaa kyseisen laitteen Apple ID:si laiteluettelosta ja yrittää uudelleen. Kun Edistyksellinen tietosuojaus on otettu käyttöön tililläsi, voit kirjautua Apple ID:lläsi vain laitteisiin, jotka täyttävät edellä mainitut ohjelmistovaatimukset.

Tietojesi verkkokäyttö osoitteessa iCloud.com

Kun otat Edistyksellisen tietosuojauksen käyttöön, iCloud-tietojesi käyttö verkossa osoitteessa iCloud.com poistetaan käytöstä, jotta voidaan varmistaa, että tietosi ovat käytettävissä vain luotetuissa laitteissasi. Jos otat verkkokäytön uudelleen käyttöön, voit hyväksyä jollakin luotetulla laitteella tilapäisen pääsyn tietoihin verkossa. Lue, miten voit käyttää iCloud-tietojasi verkossa.

Jakaminen ja yhteistyö

Edistyksellinen tietosuojaus on suunniteltu säilyttämään jaettujen tietojen päästä päähän -salaus niin kauan kuin kaikilla osallistujilla on käytössä Edistyksellinen tietosuojaus. Tätä suojaustasoa tuetaan useimmissa iCloud-jakamisominaisuuksissa, kuten iCloudin jaetussa kuvakirjastossa, iCloud Driven jaetuissa kansioissa ja jaetuissa muistiinpanoissa.

iWork-yhteistyö, Kuvat-apin Jaetut albumit -ominaisuus ja sisällön jakaminen kenen tahansa kanssa, jolla on linkki, eivät tue Edistyksellistä tietosuojausta. Tämä tarkoittaa, että jaettua sisältöä ei ole salattu päästä päähän, vaikka Edistyksellinen tietosuojaus olisi käytössä. Nämä tiedot suojataan vakiomuotoisella tietosuojauksella.

iCloudin Edistyksellisen tietosuojauksen poistaminen käytöstä

Voit poistaa Edistyksellisen tietosuojauksen käytöstä milloin tahansa. Laitteesi lataa turvallisesti pakolliset salausavaimet Applen palvelimelle, ja tilisi käyttää taas vakiomuotoista tietosuojausta.

• iPhone tai iPad: Napauta asetuksissa nimeäsi ja napauta sitten iCloud. Vieritä sitten alaspäin ja poista Kehittynyt tietosuojaus käytöstä.

• Mac: Klikkaa nimeäsi Järjestelmäasetukset-kohdassa ja klikkaa sitten iCloud. Klikkaa sitten Edistyksellinen tietosuojaus ja klikkaa Laita pois päältä.