Tietoja iOS 14.5:n ja iPadOS 14.5:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan iOS 14.5:n ja iPadOS 14.5:n turvallisuussisällöstä.

Tietoja Applen suojauspäivityksistä

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Viimeisimmät julkaisut on listattu Applen suojauspäivitykset -sivulla.

Apple käyttää CVE-ID-tunnuksia mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Lisätietoja turvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuus -sivulla.

iOS 14.5 ja iPadOS 14.5

Julkaistu 26.4.2021

Accessibility

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Henkilö, jolla oli fyysinen pääsy iOS-laitteeseen, saattoi käyttää muistiinpanoja lukitulta näytöltä.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2021-1835: videosdebarraquito

App Store

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Etuoikeutetussa verkkoasemassa ollut hyökkääjä saattoi pystyä muuttamaan verkkoliikennettä.

Kuvaus: Sertifikaatin varmistusongelma on ratkaistu.

CVE-2021-1837: Aapo Oksman (Nixu Cybersecurity)

Apple Neural Engine

Saatavilla: iPhone 8 ja uudemmat, iPad Pro (3. sukupolvi) ja uudemmat sekä iPad Air (3. sukupolvi) ja uudemmat

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin lukuongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2021-1867: Zuozhi Fan (@pattern_F_) ja Wish Wu (吴潍浠) (Ant Group Tianqiong Security Lab)

AppleMobileFileIntegrity

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä ohittamaan tietosuoja-asetukset.

Kuvaus: Koodien allekirjoitusten validointiongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2021-1849: Siguza

Assets

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi kyetä luomaan tai muokkaamaan etuoikeutettuja tiedostoja.

Kuvaus: Logiikkaongelma on ratkaistu parantamalla rajoituksia.

CVE-2021-1836: nimetön tutkija

Audio

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä lukemaan rajoitettua muistia.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma ratkaistiin parantamalla validointia.

CVE-2021-1808: JunDong Xie (Ant Security Light-Year Lab)

Audio

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen äänitiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Muistin käyttöongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2021-30742: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevä Mickey Jin (Trend Micro)

Kohta lisätty 21.7.2021

CFNetwork

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi paljastaa arkaluonteisia käyttäjätietoja.

Kuvaus: Muistin alustusongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2021-1857: nimetön tutkija

Compression

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen kuvan käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolinen lukuongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2021-30752: Ye Zhang (@co0py_Cat, Baidu Security)

Kohta lisätty 28.5.2021

CoreAudio

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen tiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2021-30664: JunDong Xie (Ant Security Light-Year Lab)

Kohta lisätty 28.5.2021

CoreAudio

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen tiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2021-30664: JunDong Xie (Ant Security Light-Year Lab)

Kohta lisätty 6.5.2021

CoreAudio

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen äänitiedoston käsittely saattoi aiheuttaa rajatun muistin paljastumisen.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin lukuongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2021-1846: JunDong Xie (Ant Security Light-Year Lab)

CoreAudio

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä lukemaan rajoitettua muistia.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma ratkaistiin parantamalla validointia.

CVE-2021-1809: JunDong Xie (Ant Security Light-Year Lab)

CoreFoundation

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä vuotamaan arkaluontoisia käyttäjätietoja.

Kuvaus: Varmistusongelma on ratkaistu parantamalla logiikkaa.

CVE-2021-30659: Thijs Alkemade (Computest)

Core Motion

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Logiikkaongelma on ratkaistu parantamalla validointia.

CVE-2021-1812: Siddharth Aeri (@b1n4r1b01)

Kohta lisätty 28.5.2021

CoreText

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen fonttitiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa prosessimuistin paljastumisen.

Kuvaus: Logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2021-1811: Xingwei Lin (Ant Security Light-Year Lab)

FaceTime

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Hälyttävän CallKit-puhelun mykistäminen ei välttämättä johtanut mykistyksen käyttöönottoon.

Kuvaus: Logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2021-1872: Siraj Zaneer (Facebook)

FontParser

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen fonttitiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolinen lukuongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2021-1881: nimetön tutkija, Xingwei Lin (Ant Security Light-Year Lab), Mickey Jin (Trend Micro) ja Hou JingYi (@hjy79425575, Qihoo 360)

Foundation

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Appi saattoi pystyä hankkimaan laajennetut käyttöoikeudet.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma ratkaistiin parantamalla validointia.

CVE-2021-1882: Gabe Kirkpatrick (@gabe_k)

Foundation

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä hankkimaan pääkäyttöoikeudet.

Kuvaus: Varmistusongelma on ratkaistu parantamalla logiikkaa.

CVE-2021-1813: Cees Elzinga

Näytönohjainajurit

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä päättelemään kernel-muistin asettelun.

Kuvaus: Käyttöoikeusongelma on korjattu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2021-30656: Justin Sherman (University of Maryland, Baltimore County)

Heimdal

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisten palvelinviestien käsitteleminen saattoi johtaa keon vioittumiseen.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2021-1883: Gabe Kirkpatrick (@gabe_k)

Heimdal

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Etähyökkääjä saattoi pystyä aiheuttamaan palveluneston

Kuvaus: Kilpailutilanne on ratkaistu parantamalla lukitusta.

CVE-2021-1884: Gabe Kirkpatrick (@gabe_k)

ImageIO

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen kuvan käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2021-30743: CFF (Topsec Alpha Team), Ye Zhang (@co0py_Cat, Baidu Security) ja Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevä Jeonghoon Shin (@singi21a, THEORI)

Kohta lisätty 28.5.2021

ImageIO

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen kuvan käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin luku ratkaistiin parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2021-1885: CFF (Topsec Alpha Team)

ImageIO

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen kuvan käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2021-30653: Ye Zhang (Baidu Security)

CVE-2021-1843: Ye Zhang (Baidu Security)

ImageIO

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen kuvan käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2021-1858: Mickey Jin (Trend Micro)

ImageIO

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen tiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2021-30764: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevä nimetön henkilö

CVE-2021-30662: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevä nimetön henkilö, Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevä Jzhu

Kohta lisätty 21.7.2021

iTunes Store

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: JavaScriptiä käyttänyt hyökkääjä saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia.

Kuvaus: Use-after-free-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2021-1864: CodeColorist (Ant-Financial LightYear Labs)

Kernel

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi pystyä lukemaan kernel-muistia.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin lukuongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2021-1877: Zuozhi Fan (@pattern_F_, Ant Group Tianqiong Security Lab)

CVE-2021-1852: Zuozhi Fan (@pattern_F_, Ant Group Tianqiong Security Lab)

CVE-2021-1830: Tielei Wang (Pangu Lab)

Kernel

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2021-1874: Zuozhi Fan (@pattern_F_, Ant Group Tianqiong Security Lab)

CVE-2021-1851: @0xalsr

Kernel

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä paljastamaan kernel-muistin sisältöä

Kuvaus: Muistin alustusongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2021-1860: @0xalsr

Kernel

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla

Kuvaus: Puskurin ylivuoto korjattiin parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2021-1816: Tielei Wang (Pangu Lab)

Kernel

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Kopioiduilla tiedostoilla ei välttämättä ollut odotettuja tiedostojen käyttöoikeuksia.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla käyttöoikeuslogiikkaa.

CVE-2021-1832: nimetön tutkija

Kernel

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä paljastamaan kernel-muistin sisältöä

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin luku ratkaistiin parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2021-30660: Alex Plaskett

libxpc

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä hankkimaan pääkäyttöoikeudet.

Kuvaus: Kilpailutilanne on ratkaistu lisätarkistuksilla.

CVE-2021-30652: James Hutchins

libxslt

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen tiedoston käsitteleminen saattoi johtaa keon vioittumiseen.

Kuvaus: Double free -ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2021-1875: ongelman havaitsi OSS-Fuzz

MobileAccessoryUpdater

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Appi saattoi pystyä hankkimaan laajennetut käyttöoikeudet.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2021-1833: Cees Elzinga

Kohta lisätty 28.5.2021

MobileInstallation

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi pystyä muokkaamaan tiedostojärjestelmän suojattuja osia.

Kuvaus: Logiikkaongelma on ratkaistu parantamalla rajoituksia.

CVE-2021-1822: Bruno Virlet (The Grizzly Labs)

Password Manager

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Käyttäjän salasana saattaa näkyä näytöllä.

Kuvaus: Ruutukaappauksissa oleva salasanojen salausongelma on korjattu parantamalla logiikkaa.

CVE-2021-1865: Shibin B. Shaji (UST)

Preferences

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi pystyä muokkaamaan tiedostojärjestelmän suojattuja osia.

Kuvaus: Hakemistopolkujen käsittelyn jäsennysongelma korjattiin parantamalla polkujen tarkistusta.

CVE-2021-1815: Zhipeng Huo (@R3dF09) ja Yuebin Sun (@yuebinsun2020) (Tencent Security Xuanwu Lab, xlab.tencent.com)

CVE-2021-1739: Zhipeng Huo (@R3dF09) ja Yuebin Sun (@yuebinsun2020) (Tencent Security Xuanwu Lab, xlab.tencent.com)

CVE-2021-1740: Zhipeng Huo (@R3dF09) ja Yuebin Sun (@yuebinsun2020) (Tencent Security Xuanwu Lab, xlab.tencent.com)

Quick Response

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Henkilö, jolla oli fyysinen pääsy iOS-laitteeseen, saattoi pystyä soittamaan puheluita mihin tahansa puhelinnumeroon.

Kuvaus: NFC-tunnisteella käynnistetyn toiminnon todennuksessa esiintyi ongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla toiminnon todennusta.

CVE-2021-1863: REFHAN OZGORUR

Kohta lisätty 28.5.2021

Safari

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi pystyä kirjoittamaan mielivaltaisia tiedostoja.

Kuvaus: Varmistusongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen puhdistamista.

CVE-2021-1807: David Schütz (@xdavidhu)

Pikakomennot

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Appi saattoi sallia pikakomentoja rajoitettujen tiedostojen käyttämiseen.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla käyttöoikeuslogiikkaa.

CVE-2021-1831: Bouke van der Bijl

Siri

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Siri-haun tietojen käyttöoikeuksiin liittynyt ongelma on ratkaistu parantamalla logiikkaa.

Kuvaus: Henkilö, jolla on fyysinen pääsy laitteeseen, saattaa pystyä käyttämään yhteystietoja.

CVE-2021-1862: Anshraj Srivastava (@AnshrajSrivas14, UKEF)

Kohta lisätty 6.5.2021, päivitetty 21.7.2021

Tailspin

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Paikallinen hyökkääjä saattoi pystyä korottamaan oikeuksiaan.

Kuvaus: Logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2021-1868: Tim Michaud (Zoom Communications)

TCC

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä vuotamaan arkaluontoisia käyttäjätietoja.

Kuvaus: Varmistusongelma on ratkaistu parantamalla logiikkaa.

CVE-2021-30659: Thijs Alkemade (Computest)

Kohta lisätty 28.5.2021

Telephony

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Vanha mobiiliverkko saattoi vastata tulevaan puheluun automaattisesti, kun käynnissä oleva puhelu päättyi tai keskeytyi.

Kuvaus: Puhelun päättymisongelma on ratkaistu parantamalla logiikkaa.

CVE-2021-1854: Steven Thorne (Cspire)

UIKit

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Käyttäjän salasana saattaa näkyä näytöllä.

Kuvaus: Logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2021-30921: Maximilian Blochberger (Security in Distributed Systems Group – University of Hamburg)

Kohta lisätty 19.1.2022

Wallet

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi kyetä tarkastelemaan arkaluonteisia tietoja apinvaihtajassa.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla käyttöliittymän käsittelyä.

CVE-2021-1848: Bradley D’Amato (ActionIQ)

WebKit

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa sivustojenväliseen komentosarjahyökkäykseen.

Kuvaus: Annettujen tietojen tarkistusongelma on korjattu parantamalla annettujen tietojen tarkistusta.

CVE-2021-1825: Alex Camboe (Cyber Solutions, Aon)

WebKit

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2021-1817: zhunki

Kohta päivitetty 6.5.2021

WebKit

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa yleisten sivustojen välisten komentosarjojen suorittamiseen

Kuvaus: Logiikkaongelma on ratkaistu parantamalla rajoituksia.

CVE-2021-1826: nimetön tutkija

WebKit

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsittely saattoi johtaa prosessimuistin paljastumiseen.

Kuvaus: Muistin alustusongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2021-1820: André Bargull

Kohta päivitetty 6.5.2021

WebKit Storage

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen. Apple on tietoinen raportista, jonka mukaan tätä ongelmaa on saatettu aktiivisesti hyödyntää.

Kuvaus: Use-after-free-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2021-30661: yangkang (@dnpushme, 360 ATA)

WebRTC

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Etähyökkääjä saattoi pystyä aiheuttamaan järjestelmän odottamattoman sulkeutumisen tai vioittamaan kernel-muistia

Kuvaus: Use-after-free-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2020-7463: Megan2013678

Wi-Fi

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Pro (kaikki mallit), iPad Air 2 ja uudemmat, iPad (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Puskurin ylivuoto saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2021-1770: Jiska Classen (@naehrdine, Secure Mobile Networking Lab, TU Darmstadt)

Kohta lisätty 28.5.2021

Kiitokset

Accounts Framework

Haluamme kiittää Ellougani Mohamedia (Dr.Phones Recycle Inc.) hänen avustaan.

Kohta lisätty 6.5.2021

AirDrop

Haluamme kiittää käyttäjää @maxzks hänen avustaan.

Kohta lisätty 6.5.2021

Assets

Haluamme kiittää Cees Elzingaa hänen avustaan.

Kohta lisätty 6.5.2021

CoreAudio

Haluamme kiittää nimetöntä tutkijaa hänen avustaan.

Kohta lisätty 6.5.2021

CoreCrypto

Haluamme kiittää Orange Groupin Andy Russonia hänen avustaan.

Kohta lisätty 6.5.2021

File Bookmark

Haluamme kiittää nimetöntä tutkijaa hänen avustaan.

Kohta lisätty 6.5.2021

Tiedostot

Haluamme kiittää Omar Espinoa (omespino.com) hänen avustaan.

Kohta lisätty 25.5.2022

Foundation

Haluamme kiittää CodeColoristia (Ant-Financial LightYear Labs) hänen avustaan.

Kohta lisätty 6.5.2021

Kernel

Haluamme kiittää Antonio Frighettoa (Politecnico di Milano), GRIMMiä, Keyu Mania, Zhiyun Qiania, Zhongjie Wangia, Xiaofeng Zhengiä, Youjun Huangia, Haixin Duania, Mikko Kenttälää (@Turmio_, SensorFu), Proteasia, Tielei Wangia (Pangu Lab) ja Zuozhi Fania (@pattern_F_, Ant Group Tianqiong Security Lab) heidän avustaan.

Kohta lisätty 6.5.2021

Mail

Haluamme kiittää Lauritz Holtmannia (@_lauritz_), Muhammed Koranya (facebook.com/MohamedMoustafa4) ja Yiğit Can YILMAZia (@yilmazcanyigit) heidän avustaan.

Kohta lisätty 6.5.2021

NetworkExtension

Haluamme kiittää Fabian Hartmannia hänen avustaan.

Kohta lisätty 6.5.2021

Safari Private Browsing

Haluamme kiittää Dor Kahanaa ja Griddaluru Veera Pranay Naidua heidän avustaan.

Kohta lisätty 6.5.2021

Security

Haluamme kiittää Xingwei Liniä (Ant Security Light-Year Lab) ja johnia (@nyan_satan) heidän avustaan.

Kohta lisätty 6.5.2021

sysdiagnose

Haluamme kiittää Tim Michaudia (@TimGMichaud, Leviathan) hänen avustaan.

Kohta lisätty 6.5.2021

WebKit

Haluamme kiittää Emilio Cobos Álvarezia (Mozilla) hänen avustaan.

Kohta lisätty 6.5.2021

WebSheet

Haluamme kiittää Patrick Cloveria hänen avustaan.

Kohta lisätty 6.5.2021

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.