Salasanat ja tietosuoja

Tallenna salasanasi suojatusti ja vastaanota ilmoitus, jos salasanasi ovat heikkoja, niitä on käytetty uudelleen tai ne ovat olleet osana tietovuotoa.

Laitteesi voi tallentaa suojatusti tallennetut tilitietosi, kuten salasanat ja niihin liittyvät käyttäjätunnukset tai sähköpostiosoitteet. Kun sinua pyydetään syöttämään tilitietosi, esimerkiksi apissa tai verkkosivulla, laitteesi voi automaattisesti auttaa syöttämään tietosi. Tilitietosi salataan laitteellasi, eikä Apple voi lukea niitä.

Laitteesi voi myös ehdottaa sinulle toimia salasanojesi vahvistamiseksi. Esimerkiksi laitteesi voi ilmoittaa sinulle, että tallennettu salasana on heikko, sitä käytetään useammalla tilillä tai se on yleisesti käytetty. Nämä ehdotukset perustuvat vain laitteessasi tehtävään käsittelyyn.

Laitteesi voi myös ilmoittaa sinulle salasanoista, jotka saattavat olla vaarantuneita tietovuodossa. Tämä ominaisuus käyttää vahvoja kryptografisia tekniikoita tarkistaakseen säännöllisesti salasanojesi johdoksia vuotaneita salasanoja sisältävää luetteloa vasten. Tarkistus tapahtuu suojatusti ja yksityisyyttä kunnioittaen, eikä Apple saa tietoonsa tilejäsi eikä salasanojasi. Apple lähettää laitteellesi luettelon yleisistä salasanoista, jotka ovat olleet osana tietovuotoa. Salasanoistasi, jotka eivät ole luettelossa, laitteesi lähettää niistä laskettuja tietoja Applelle tarkistettavaksi, ovatko ne osana tietovuotoa. Saat varoituksen, jos salasanojesi pääteltiin olleen mahdollisesti osana tietovuotoa. Varsinaisia salasanojasi ei koskaan jaeta Applelle eikä Apple tallenna salasanoistasi laskettuja tietoja. Voit laittaa tämän ominaisuuden pois päältä valitsemalla Asetukset > Salasanat > Suojaussuositukset.

Applen keräämää tietoa käsitellään aina Applen tietosuojakäytännön mukaisesti. Tietoja käytännöstä löydät osoitteesta www.apple.com/legal/privacy/fi/.